Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιτυχημένες οι Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο (εικόνες)

Επιτυχημένες οι Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο (εικόνες)
Φέτος κόντρα στους δύσκολους καιρούς , με την επιμονή και την θέληση όλων μας έγιναν πολλές και επιτυχημένες εκδηλώσεις το 15Αύγουστο στο Βαλτεσινίκο, όπως κάθε χρόνο.

Ο Σύλλογος «Η Κοίμησις της Θεοτόκου» συνεχίζοντας την παράδοση διοργάνωσε: Το 15ήμερο παζάρι βιβλίου, για μικρούς και μεγάλους σε χώρο που μας παραχώρησε η Ερικαίτη Τλα.
Το παζάρι είχε μεγάλη επιτυχία και η διακίνηση βιβλίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Επίσης διοργάνωσε, τις παιδικές εκδηλώσεις: Την Δευτέρα 10 Αυγούστου Εικαστικό εργαστήρι με διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και την Τετάρτη 12 Αυγούστου το Εικαστικό εργαστήρι με την τέχνη του ψηφιδωτού σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου με χορηγό συμπατριώτισσά μας, που επιμελήθηκε και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η ακούραστη Αφροδίτη Παπαγεωργίου.

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου και την Παρασκευή 14 Αυγούστου έγιναν περίπατοι στην Σφυρίδα και στον Αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Παρασκευής αντίστοιχα, όπου στον επαρχιακό δρόμο Βαλτεσινίκου – Μυγδαλιάς στην τοποθεσία Ξεροπήγαδο και την διασταύρωση προς Κόκκινη - Παλιάμπελα , τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες πρόσβασης.
Την Κυριακή 16 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση, με το συγκρότημα του Νταβέλη και στο τραγούδι η Κατερίνα Κατσίγιαννη, προς τιμή των Κτηνοτρόφων & Μελισσοκόμων για την συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη του χωριού μας και την παραμονή ανθρώπινου δυναμικού στον Τόπο μας.

Στον χαιρετισμό της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Αναγνωσταράς, αναφέρθηκε στην δύσκολη ζωή των κτηνοτρόφων του Χθες και του σήμερα και στην προσφορά τους στο χωριό μας.
Έγινε απονομή επαίνου αναγνώρισης σε 48 συμπατριώτες μας.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πάνω από 350 άτομα παραβρέθηκαν, με πολύ κέφι και χορό με την συμμετοχή του χορευτικού των παιδιών του χωριού μας , ηλικίας 6 έως 16 ετών, που δημιούργησε ο Σύλλογος Νέων «Η Αναγέννηση» και παρόλο που η βροχή δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί στο προαύλιο, το τραγούδι και ο χορός συνεχίστηκαν στους βοηθητικούς εσωτερικούς χώρους του Δημοτικού Σχολείου από πολλούς, με τραγούδια από την Κατερίνα Κατσίγιαννη και τον Νώντα Παναγιωτακόπουλο.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, τιμήθηκαν επίσης, με απονομή πλακέτας, ο συμπατριώτη μας Κώστας Καπετάνιος, κάτοικος ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΚΑΝΑΔΑ, που ήταν χορηγός της εκδήλωσης ,αλλά και για την συνεχή υλική & ηθική συμπαράσταση του στον Σύλλογό μας, η Κατερίνα Κατσίγιαννη για την συμμετοχή της στην εκδήλωση και την προβολή του γνήσιου δημοτικού τραγουδιού, η Αφροδίτη Παπαγεωργίου & ο Δημήτρης Παπαγεωργίου για την συνεχή συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και την μάθηση χορού στα παιδιά.
Στους μικρούς μας φίλους του χορευτικού απενεμήθη επίσης, έπαινος συμμετοχής!

Θερμές Ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω συμμετέχοντες, δημιουργούς και χορηγούς, καθώς επίσης στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου για την στήριξη στην εκδήλωση, το Πολιτιστικό Κέντρο, τον Σύλλογο Νέων «η Αναγέννηση», τον Ηλία Ρέππα που με το συνεργείο του έστησε την εξέδρα, τις Ταβέρνες "Βασιλικός" και "Κληματαριά" για τα εδέσματα στο χορευτικό, την Ελένη Ματσακά για τους καταπληκτικούς παραδοσιακούς Βαλτεσινιώτικους χαλβάδες.
Ευχαριστούμε επίσης τον Αποστόλη Παπαγεωργίου για την δημιουργία, εκτύπωση και προσφορά της ενημερωτικής αφίσας εκδηλώσεων, τον Σπύρο Παναγιωτακόπουλο (Κατσαντώνη) για την κατασκευή των πινακίδων, την Ντίνα Δημοπούλου – Καράγιωργα, και όσους μας βοήθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλοι μαζί τιμήσαμε τους Κτηνοτρόφους και Μελισσοκόμους , τους συμπατριώτες και φίλους που μας προσέφεραν βιβλία για το παζάρι, και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.
-Διαγωνισμός δηλωτής : Στις 22 Αυγούστου, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, στα καφενεία του χωριού έγινε ο γνωστός διαγωνισμός σε δυάδες και τετράδες.
Νικητής στον διαγωνισμό με δυάδες είναι ο Κώστας Γ Πετρόπουλος και δεύτερος ο Γιάννης Ματσακάς.
Στον διαγωνισμό με τετράδες νικητές το ζευγάρι : Γιάννης Ματσακάς – Μιχάλης Κ Μιχόπουλος και δεύτεροι το ζευγάρι Νίκος Γαλανόπουλος – Φώτης I Παπαγεωργίου.
Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους τους συμμετέχοντες.
Στους πρώτους και δεύτερους των παιχνιδιών απενεμήθη Έπαινος συμμετοχής και μικρό, συμβολικό, χρηματικό ποσόν.
Ευχαριστούμε την Ελένη Ζωγράφου – Μπίκου για την οργάνωση, συντονισμό και την εκπροσώπηση του Συλλόγου καθώς και τα καφενεία για την φιλοξενία.

Ο Σύλλογος Νέων «η Αναγέννηση» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή:
-Τρίτη 18/8 & Τετάρτη 19/8 Προβολές ταινιών στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.
-Πέμπτη 20/8 έως Σάββατο 22/8 Φεστιβάλ παιδιού “Σβούρες” με εργαστήρια λούνα πάρκ & κυνήγι κρυμμένου θησαυρού σε διάφορα σημεία του χωριού.

Ο Δήμος και το Τοπικό Συμβούλιο.
- Στις 16/8 το πατροπαράδοτο παραδοσιακό αλώνισμα με έξι άλογα, με μεγάλη συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών , εξαιρετική οργάνωση, πλούσια εδέσματα και πολύ χορό με το συγκρότημα του Νταβέλη και τραγούδι η Κατερίνα Κατσίγιαννη.
- "Απλές Καλλιτεχνικές Δημιουργίες 2015" έγιναν την Παρασκευή 21/8/2015, υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της ΔΗΚΕΓ, με την εθελοντική εργασία της κ. Ελένης Σχίζα. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σ' αυτή τη δράση, ευχάριστα και δημιουργικά.
Από τον Σύλλογο Αγιοβλασιτών:
-18/8 Λειτουργία και γλέντι στον Άγιο Βλάση με αρκετό κόσμο και θέα την Λίμνη Λάδωνα.

Καλή συνέχεα με υγεία σε όλους. Και του χρόνου να ξαναγιορτάσουμε όλοι μαζί στο Βαλτεσινίκο.
Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου: "Η Κοίμηση της Θεοτόκου"

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 Φέτος κόντρα στους δύσκολους καιρούς , με την επιμονή και την θέληση όλων μας...

Posted by Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου: "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" on Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...