Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λεοντάρι - ΕΠισκέψιμος θα γίνει ο ναός των Αγίων Αποστόλων (vd)!

Λεοντάρι - ΕΠισκέψιμος θα γίνει ο ναός των Αγίων Αποστόλων (vd)!
Να γίνει επισκέψιμος ο ναός των Αγίων Αποστόλων στο Λεοντάρι της Μεγαλόπολης ζητούν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι του χωριού, αίτημα που απ' ότι φαίνεται πρόκειται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα, μετά τη συνάντηση που έγινε στο χωριό με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και του Δημάρχου Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα.
Πρόκειται για έναν ιστορικό ναό, με μεγάλη αξία, καθώς διαθέτει σημαντικό τοιχογραφικό διάκοσμο, που δυστυχώς καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό, όταν καταλήφθηκε από τους Τούρκους και έγινε τζαμί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προϊστάμενος της 25ης εφορείας Βυζαντινών αρχαιοτήτων Δημήτρης Αθανασούλης. Έχουν γίνει εργασίες συντήρησης στις τοιχογραφίες, αλλά εκτός από μνημείο για τους επισκέπτες ο ναός είναι και εκκλησία και σκοπός είναι να πραγματοποιούνται εκεί λειτουργίες και τελετές.
Ο κ. Αθανασούλης μίλησε και για το κάστρο, το οποίο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 η κατάσταση ήταν τραγική. Πλέον οι εργασίες οδεύουν στο τέλος τους και ο χώρος θα παραδοθεί μέσα στο 2014!
Οι δύο χώροι αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή, καθώς λόγω της αύξησης της επισκεψιμότητας που αναμένουν κάτοικοι και φορείς, η περιοχή πρόκειται να "ανθίσει" οικονομικά!
Το κλειδί του ναού θα δοθεί άμεσα στον τοπικό πρόεδρο, αφού πρώτα απομακρυνθεί το νέο τέμπλο που υπάρχει στο ναό και παράλληλα θα διευθετηθούν και θέματα που αφορούν στην απορροή των όμβριων υδάτων.
Δείτε το βίντεο
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...