Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με προβλήματα ολοκληρώθηκε η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για τη Μεγαλόπολη

Με προβλήματα ολοκληρώθηκε η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για τη Μεγαλόπολη

Ολοκληρώθηκε η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση και στην περιοχή μας. Εδώ και 3 ημέρες πλέον στις τηλεοράσεις όλοι βλέπουμε τα ψηφιακά κανάλια που εκπέμπουν μέσω της πλατφόρμας DIGEA.


Η Digea – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. είναι η εταιρεία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.

Οι αλλαγές αυτές έγιναν σε όλη την Πελοπόννησο. Βέβαια υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από την μετάβαση αυτή , σε άλλες περιοχές μεγαλύτερα σε άλλες μικρότερα.

Τα περιφερειακά κανάλια που θα μπορούμε πλέον να βλέπουμε σε όλη την Πελοπόννησο είναι 16 και συγκεκριμένα τα εξής: Το ΑCHAIA από την Πάτρα, η ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ από την Τρίπολη, το AXION από την Κόρινθο, το ΒEST από την Καλαμάτα, το DR από το Άργος, το ΕΛΛΑΔΑ TV από την Σπάρτη, το ΗΛΕΚΤΡΑ από την Κόρινθο το ΙΟΝΙΑ TV από τη Ζάκυνθο, το LEPANDO από τη Ναύπακτο, το MAX από το Ναύπλιο, το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ από την Καλαμάτα, το ΝΕΤ από την Καλαμάτα, την ΟΡΤ (Ολυμπιακή Τηλεόραση) από τον Πύργο Ηλείας, το RTP από την Κόρινθο, το SUPER από την Κόρινθο και το SUPER-B από την Πάτρα.

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα κανάλι αυτά θα πρέπει να πληρώνουν μέχρι και 4.000 τον μήνα για να μεταδίδονται από την DIGEA! Και μπορούμε όλοι να καταλάβουμε πόσο μεγάλο είναι αυτό το κόστος και τι επιπτώσεις θα έχει στην λειτουργία τους.

Το κανάλι ART του κ. Καρατζαφέρη μαθαίνουμε ότι πρέπει να πληρώνει υπέρογκα ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ , ήδη υπάρχει μεγάλη διαμάχη του κ. Καρατζαφέρη με τους αρμόδιους της DIGEA και κατά πάσα πιθανότητα το κανάλι του δεν θα μεταδίδεται από την DIGEA  αλλά θα επιχειρηθεί να συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά με ότι αυτό συνεπάγεται με πιθανές δικαστικές διαμάχες.

Πρόβλημα επίσης υπήρχε και με την μετάδοση πολλών ραδιοφώνων  αφού οι τεχνικοί της DIGEA σε όποιο βουνό πήγαιναν , μόλις ενεργοποιούσαν τους ψηφιακούς αναμεταδότες , ταυτόχρονα διέκοπταν την παροχή ρεύματος στα παλιά μηχανήματα με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ρεύμα και πολλοί ραδιοφωνικοί αναμεταδότες. Στην Τσεμπερού  δεν έκοψαν το ρεύμα – παρά μόνο έκλεισαν τους διακόπτες στα  τηλεοπτικά μηχανήματα – και έτσι στην περιοχή μας δεν υπήρχε πρόβλημα για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σοβαρό πρόβλημα όμως υπάρχει στην περιοχή της Φαλαισίας. Εκεί στην περιοχή της Δραμπάλας  έμειναν από σήμα οι τοπικοί αναμεταδότες αφού κόπηκε παντού το αναλογικό σήμα. Ταυτόχρονα υπήρχαν βλάβες σε κάποια μηχανήματα και ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει βγάλει μεν ένα κονδύλι για την επισκευή τους αλλά ήταν απαραίτητο να περιμένουμε πρώτα να γίνει η αλλαγή , να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις νέες συχνότητες και την νέα κάλυψη δικτύου και πλέον τώρα γίνονται εργασίες προκειμένου σιγά – σιγά να αρχίσουν να εκπέμπουν ψηφιακά πλέον και σε όλη την Φαλαισία όλα τα κανάλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νόμοι και οι κανονισμοί που ισχύουν υποχρεώνουν τους Δήμους να πληρώνουν όλα τα έξοδα και τις εργασίες σε τοπικούς αναμεταδότες.

Τέλος μικροπροβλήματα υπάρχουν με τα κανάλια HD και SPORTS της κρατικής τηλεόρασης αφού άλλοι τα βλέπουν και άλλοι όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε  τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ψηφιακές εκπομπές και αναμεταδόσεις δεν είναι και τα καλύτερα και σε πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει και προχειροδουλιές. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με την πρώτη κακοκαιρία θα υπάρχουν πάλι οι γνωστές διακοπές και για ακόμη μια φορά – τουλάχιστον εδώ στην Μεγαλόπολη- θα μένουμε από τηλεόραση.

Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή προφανώς γίνεται για να ενισχυθούν και άλλο οι μεγαλοκαναλάρχες μας και πλέον ελέγχουν τα πάντα και απόλυτα. Σύντομα θα αρχίσουν να κλείνουν ένα ένα τα μικρά κανάλια . Η ψηφιακή εποχή βρωμάει από την πρώτη κιόλας μέρα και μάλιστα σε πολλά σημεία.

Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερα…

Πηγή - www.kafeneio-megalopolis.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...