Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 - Kalimera Arkadia

Καρκίνος μαστού και σωστή πρόληψη

Ο Οκτώβριος είναι ο «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού».

Στόχος αυτής της Παγκόσμιας προσπάθειας είναι η σωστή πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία, καθώς ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη. Περίπου 1 στις 8 με 10 γυναίκες θα παρουσιάσει αυτή την ασθένεια. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη Χώρα μας, εντοπίζονται περίπου 4,500 νέα περιστατικά και από αυτές 1500 περίπου χάνουν τη ζωή τους. Σε Παγκόσμιο επίπεδο περίπου 1.500.000 γυναίκες παθαίνουν καρκίνο του μαστού και 300.000 από αυτές πεθαίνουν. Έτσι, υπολογίζεται ότι αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας μεταξύ 40 και 45 ετών.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα σχολή διαιτησίας στην Αρκαδία

Βρίσκεται σε εξέλιξη από 1.10.2013 η διαδικασία νέας σχολής Διαιτητών ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Ε.Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Άντρες και Γυναίκες που αγαπούν το ποδόσφαιρο και επιθυμούν να γίνουν Διαιτητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για την σχολή Διαιτησίας που θα ξεκινήσει την 1.11.2013 στην αίθουσα του Σ.Δ.Π.ΑΡΚΑΔΙΑΣ που βρίσκεται στην οδό Βάρβογλη και Ομήρων 9 στην Τρίπολη.

Διαβάστε περισσότερα...

Δίκη των «στημένων» - Εισαγγελέας ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή του Καϋμενάκη!

Η δίκη των «στημένων» ξεκίνησε με πολύμηνη καθυστέρηση αλλά μέχρις στιγμής δεν υπάρχει ουσία στην όλη διαδικασία καθώς οι πρώτοι 12 μάρτυρες, από τους 27 που έχουν κληθεί, καταθέτουν πως... «δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν»!

Διαβάστε περισσότερα...

Ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από την Τρίπολη!

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης (από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα) πολλά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την Τρίπολη και μάλιστα έκαναν πολύ θόρυβο, πετώντας σχετικά χαμηλά.

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι αεροπλάνα είναι αυτά και αν πρόκειται για κάποια στρατιωτική άσκηση..

Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε η πλακόστρωση στο τελευταίο κομμάτι της «Τ. Σεχιώτη» μέχρι τα φανάρια της «Παπαρρηγοπούλου» (vd)

Στην τελική τους ευθεία είναι τα έργα στην Πλατεία Άρεως και στους γύρω δρόμους. Το μεγαλύτερο κομμάτι της πλατείας είναι έτοιμο, οι πεζοδρομήσεις μπροστά και πλάγια του Δικαστικού Μεγάρου έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ήδη έχουν τελειώσει τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο του Προφήτη Ηλία αλλά και στον πεζόδρομο προς το 9ο Δημοτικό Σχολείο, όπως και μπροστά από μνημείο της Χωροφυλακής.

Διαβάστε περισσότερα...

«Συνεχίζουμε τον πολιτικό μας αγώνα – Άδικη και παράνομη η φυλάκιση Μιχαλολιάκου» λέει η Χρυσή Αυγή Τρίπολης!

Η τοπική οργάνωση Τρίπολης της Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση και επί λέξει αναφέρει: «Όπως κάθε πρώτη Δευτέρα εκάστου μηνός, έτσι και την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τοπικής μας Οργανώσεως η μηνιαία ολομέλεια.

Στα κατάμεστα από τα μέλη γραφεία μας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στελεχών της Τοπικής μας καθώς και ενημέρωση των παρευρισκομένων για το φλέγον ζήτημα της άδικης ( πέρα από κάθε έννοια δικαίου ),παράνομης και αντισυνταγματικής προσωρινής κράτησης του Γενναίου μας Αρχηγού και δύο βουλευτών του κινήματός μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τελετή παράδοσης και συναυλία για το νέο ασθενοφόρο στο Άστρος Κυνουρίας!

 Την προσεχή Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα γίνει εκδήλωση για την παρουσίαση και επίσημη παράδοση του νέου ασθενοφόρου, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Άστρους.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Κ.Υ. Άστρους και θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Την Πέμπτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ στην Αρκαδία

 

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα καταβληθούν σε δικαιούχους της Αρκαδίας τα νέα οικογενειακά επιδόματα του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Διαβάστε περισσότερα...

«Η ζωή μας έγινε αφόρητη» λένε οι οικοδόμοι της Αρκαδίας και καλούν σε απεργία στις 23 Οκτωβρίου

Σε ανακοίνωσή του το Παναρκαδικό Συνδικάτο Οικοδόμων αναφέρει: «Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και στην Γενική Συνέλευση του συνδικάτου μας τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...