Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρχίζει το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο – Το πρόγραμμα, η δωρεά Γκουντάνη και η ανέκδοτη ιστορία για το ΤΕΙ της … Τρίπολης! (vd)

Αρχίζει το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο – Το πρόγραμμα, η δωρεά Γκουντάνη και η ανέκδοτη ιστορία για το ΤΕΙ της … Τρίπολης! (vd)
Αντίστροφη μέτρηση για το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αποδήμων Αρκάδων που ξεκινά την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Για το Συνέδριο αυτό δόθηκε μία συνέντευξη τύπου στο παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης.


Πέρα από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας Χρήστο Τσιμόγιαννη, παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπρόσωπος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδάς κ. Βαγιόπουλος και ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βασίλης Γιαννακάκος.
Στο εξωτερικό βρίσκονται οι εκπρόσωποι της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κι αυτός είναι ο λόγος που δεν μπόρεσαν να είναι στη συνέντευξη τύπου, αφού, όπως ανακοινώθηκε, θα έρθουν στην Ελλάδα (και ειδικότερα στην Τρίπολη) την Παρασκευή.

Ενθουσιασμένοι είναι οι Αρκάδες της Αυστραλίας που οργανώνουν αυτό το συνέδριο είπε ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας κ. Αλεξόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βασίλης Γιαννακάκος απεύθυνε κάλεσμα για την έναρξη του συνεδρίου.
Εκ μέρους του Προέδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας κ. Καντζάβελου και από όλους τους Αρκάδες, μετέφερε τα χαιρετίσματα ο αντιπρόσωπος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδάς κ. Βαγιόπουλος.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» μέσω της Έλλης Αρτοπούλου τόνισε πόσο ευλογημένοι είμαστε που υπάρχει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης το οποίο αποτελεί έργο των ομογενών και αναφέρθηκε στη δωρεά της ΠΟΑ για το Play room στην Παιδιατρική, για τη δωρεά που μετέφερε η ομογενής γιατρός κυρία Τσατσουλή, αλλά και για τη μυθική δωρεά της Γιαννούλας Γκουντάνη, αναφέροντας τις δυσκολίες που συνάντησε μέχρι να γίνει αποδεκτή η δωρεά της! Με δεδομένο ότι παρόντες θα είναι τόσοι πολιτικοί, ρωτήθηκε ο κ. Τσιμόγιαννης αν τεθούν ερωτήματα σε αυτά τα πρόσωπα γιατί ακόμα δεν έχει επανδρωθεί αυτό το μηχάνημα αλλά και γιατί η χώρα έφτασε στη σημερινή οικονομική κρίση.
Η απάντηση του Χ. Τσιμόγιαννη ήταν ότι έχει γίνει συνάντηση με το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης ο οποίος υποσχέθηκε ότι σύντομα θα τρέξει η διαδικασία για τους γιατρούς του αιμοδυναμικού. (Δείτε την ερώτηση και την απάντηση μετά το 31.00).

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Γιώργος Μουστόγιαννης ρώτησε για τη βράβευση της Γιαννούλας Γκουντάνη που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη και αναρωτήθηκε αν είναι σωστό να μην γίνει στο Πνευματικό Κέντρο αλλά σε ένα ιδιωτικό χώρο… «Νομίσαμε ότι στο επίσημο δείπνο, είναι κατάλληλη στιγμή για να τιμηθεί η κυρία Γκουντάνη» απάντησε ο Χ. Τσιμόγιαννης.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τι λένε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας (μετά το 1.17), ο Γιάννης Σμυρνιώτης (μετά το 3.46), ο Δημήτρης Αλεξόπουλος (μετά το 6.50), ο Βασίλης Γιαννακάκος (μετά το 11.36), ο κ. Βαγιόπουλος (μετά το 13.51).
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου διάβασε αναλυτικά ο κ. Τσιμόγιαννης (δείτε και ακούστε μετά το 15.01).
Μετά το 41.00 του βίντεο, θα δείτε έναν ομογενή του Καναδά να εξιστορεί μία παλιά ιστορία όταν η Τρίπολη διεκδικούσε όχι μόνο Πανεπιστήμιο αλλά και ΤΕΙ, επί Υπουργίας Γιώργου Σουφλιά. Για να προσθέσει ότι ενώ συμφωνούσε ο Γιώργος Σουφλιάς, διαφωνούσε ο τότε διορισμένος Νομάρχης και χάθηκε η ευκαιρία να έχουμε ΤΕΙ!

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...