Menu
RSS
Τετάρτη, 01/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έτοιμες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Πελοποννήσου για την αντιπυρική περίοδο

Με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των κρατικών υπηρεσιών ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος συναντήθηκε σήμερα (5/4/12) στην Τρίπολη με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Ρούμπο.

p>Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο για το βαθμό ετοιμότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Πελοποννήσου εκφράζοντας την άποψη ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν επαρκώς τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη και από κοντά τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του τόνισε ότι όλες οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (και κυρίως τα Δασαρχεία) είναι έτοιμες να συνεργασθούν με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά όποια περιστατικά πυρκαγιών εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος ενημέρωσε τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής ότι έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια Υπουργεία τα κονδύλια προκειμένου οι Δήμοι να προσλάβουν εποχικό προσωπικό για τις έκτακτες ανάγκες της πυροπροστασίας. Πρόκειται για μια διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και που, όπως δήλωσε ο κ. Αποστολόπουλος, θα βοηθήσει ουσιαστικά τους Δήμους, κυρίως στην πρόληψη των πυρκαγιών, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής για το σημαντικό έργο που επιτελεί το Σώμα, αλλά και για τα αποτελέσματα που είχαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πλημμυρών σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.   

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...