Menu
RSS
Σάββατο, 11/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βουλευτής Χρυσής Αυγής: «Στη Μεγαλόπολη το ένα εργοστάσιο σκουπιδιών της Πελοποννήσου» - Διάψευση από Τατούλη! (vd)

Βουλευτής Χρυσής Αυγής: «Στη Μεγαλόπολη το ένα εργοστάσιο σκουπιδιών της Πελοποννήσου» - Διάψευση από Τατούλη! (vd)

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μίλησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής (από την Κορινθία) Ευστάθιος Μπούκουρας, για τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με τον διεθνή διαγωνισμό της Περιφέρειας, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε ότι προ ημερών επισκέφτηκε τα γραφεία της ΤΕΡΝΑ που είναι η εταιρεία που αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του διαγωνισμού της Περιφέρειας για τα σκουπίδια.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι θα γίνουν τρία εργοστάσια, το ένα μετά τη Στέρνα (θα εξυπηρετεί Αργολίδα, Κορινθία και τους Δήμους Τρίπολης και Κυνουρίας), η άλλη θέση έξω από την πόλη της Μεγαλόπολης και η τρίτη έξω από τη Σκάλα.

«Η περιφέρεια μιλά για 61 ευρώ το τόνο και εγώ έχω ενημερώσει για 66 ευρώ, ανάλογα με το πόσοι τόνοι απορριμμάτων θα είναι σε κάθε περίπτωση. Το κόστος θα είναι μεγαλύτερο απ΄ αυτό που λέει η περιφέρεια, γιατί λόγω της κρίσης δεν παράγονται τόσα πολλά απορρίμματα, όσο παλιότερα.

Όλοι οι δήμοι υποχρεουνται δικό τους σταθμό μεταφόρτωσης, δεν μας λένε ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος από το σταθμό μεταφόρτωσης μέχρι το εργοστάσιο.

Η Περιφέρεια μιλά για 61 ευρώ και ο εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ μιλά για πάνω από 120 ευρώ!

Η Χρυσή Αυγή είναι κατά των μεγαλοεργολάβων και κατά των ΣΔΙΤ» είπε μεταξύ άλλων ο Ευστάθιος Μπούκουρας.

 

Για τα όσα είπε ο κ. Μπούκουρας, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου είπε ότι «υπεύθυνα θέλω να διαψεύσω τα στοιχεία αυτά, αν σας τα έδωσε η ΤΕΡΝΑ. Δεν είναι στοιχεία που έχουν κατατεθεί επίσημα από την εταιρεία. Η εταιρεία είπε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει χωροθέτηση στην περιοχή των Δερβενακίων. Δεν μπορούμε να καταγγέλλουμε τους μεγαλοεργολάβους και μετά να τους κάνουμε συνομιλητές μας. Δεν θα αφήσουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ξέφραγο αμπέλι λαϊκισμών. Θα συζητήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για χωροθέτηση, για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και για τα πάντα».

Στη συνέχεια μίλησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος είπε ότι «ακούω πράγματα εκτός πραγματικότητας, ακούω ότι ο βουλευτής αν και το κόμμα του είναι απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, είχε συνάντηση με την εταιρία και τον ενημέρωσε. Αλλά η ενημέρωση δεν ήταν σωστή. Οι χώροι δεν είναι αυτοί που αναφέρονται». Μίλησε μετά για μυθεύματα, παρανοήσεις και λαϊκισμό. Και προσέθεσε ότι «τα στοιχεία δεν δίνονται γιατί η διαγωνιστική διαδικασία είναι εξέλιξη. Τα στοιχεία θα δοθούν, όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Το κόστος μεταφοράς των υπολειμμάτων στους ΧΥΤΥ δεν θα επιβαρύνουν τους δήμους, διότι προβλέπεται μέσα στη σύμβαση.

Τα Δερβενάκια αποκλείονται από την πρώτη στιγμή, για να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν υπάρχει θέση στη Στέρνα.». Ενώ, επέμεινε ότι το κόστος για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα είναι 61 ευρώ ανά τόνο..  

Ζήτησε από τις δημοτικές αρχές να προχωρήσουνε σε άμεση μείωση των δημοτικών τελών. Διότι «το κόστος που επιτυγχάνουμε είναι μικρότερο από το κόστος της παράνομης διακίνησης». 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...