Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στέλνουν τους αστυνομικούς στο κέντρο λαθρομεταναστών της Κορίνθου και αφήνουν ανοχύρωτη την Αρκαδία! (vd)

Στέλνουν τους αστυνομικούς στο κέντρο λαθρομεταναστών της Κορίνθου και αφήνουν ανοχύρωτη την Αρκαδία! (vd)

Εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει η λειτουργία του κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών στην Κόρινθο και το μεγαλύτερο πρόβλημα των αστυνομικών της Πελοποννήσου είναι ότι απασχολείται προσωπικό από όλους τους νομούς στο κέντρο αυτό, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές διευθύνσεις της περιφέρειας να αδυνατούν να αποδώσουν τα απαραίτητα στον τόπο τους.

Για το λόγο αυτό οι ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων της Πελοποννήσου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη στα γραφεία της περιφέρειας. Ο περιφερειάρχης αφού τους άκουσε δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό για το θέμα αυτό και αύριο το απόγευμα μάλιστα θα έχουν και την απάντηση.

Ο περιφερειάρχης αρχικά μίλησε για ανεπίτρεπτη καθυστέρηση των πληρωμών τους σε αντίθεση με το φιλότιμο των αστυνομικών, που και αυτό με την υπάρχουσα κατάσταση κοντεύει να εξαφανιστεί, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αρκαδίας Παναγιώτης Καγκαράκης. "Ένα χρόνο τώρα που λειτουργεί αυτό το κέντρο είμαστε στάσιμοι, έχουν γίνει μικρές παρεμβάσεις στο κέντρο αλλά τα σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας παραμένουν, καθώς λείπει παντελώς η υγειονομική πρόληψη" ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Το βασικό πρόβλημα των αστυνομικών της Πελοποννήσου είναι ότι δεν θέλει κανένας αστυνομικός από την Αθήνα να στελεχώσει το κέντρο της Κορίνθου με αποτέλεσμα να στέλνουν εκεί αστυνομικούς από όλη την περιφέρεια, χωρίς να υπολογίζονται οι παραπάνω ώρες που δουλεύουν, το οικονομικό κόστος και η σωματική και ψυχική εξάντληση τους. "Προσπαθούν να στελεχώσουν την Αθήνα και δεν δίνουν βάση στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα 10-20 άτομα από κάθε νομό να πηγαίνουν στην Κόρινθο και να οδηγούν μετά από την εργασία τους τα βράδια για να γυρίσουν στον τόπο τους" δήλωσαν.

Παράλληλα η πόλη όπου πρέπει να βρίσκεται ο κάθε αστυνομικός βρίσκεται με ένα ή δύο άτομα περιπολία το βράδυ και πολλές φορές στο κάλεσμα του πολίτη οι αστυνομικοί αδυνατούν να ανταποκριθούν. Ζήτησαν να γίνει άμεσα η στελέχωση του κέντρου της Κορίνθου με μόνιμο προσωπικό, το οποίο να ανέρχεται στα 120 με 140 άτομα! Τόνισαν ότι το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι θέμα της ΕΛΑΣ!

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί Πανπελοποννησιακή κινητοποίηση στην Κόρινθο για το ζήτημα αυτό. Θέμα τέθηκε και για το αν τελικά είναι κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών καθώς ρώτησαν "1,5 χρόνο όταν κρατιέται κάποιος θεωρείται φύλαξη"; Οι αστυνομικοί που σήμερα εκπροσώπησαν 2.000 οικογένειες δήλωσαν αγανακτισμένοι και ψυχικά κουρασμένοι ειδικά όταν ο κόσμος τους κατηγορεί που δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα τους.

Η επικινδυνότητα στην Κόρινθο αλλά και γενικότερα στην περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μεγάλη και πρέπει και η Αθήνα να βοηθήσει, καθώς οι περισσότεροι λαθρομετανάστες έρχονται από την Αθήνα, είπαν!

Ενώ, κάποια στιμή ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι αιμορραγεί η αστυνομία όλης της Πελοποννήσου, από αυτή την κατάσταση.

Β.Π.

(Δείτε φωτογραφίες, ΕΔΩ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...