Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η συμβολή των Λαγκαδινών μαστόρων στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κορινθίας (εικόνες)

Η συμβολή των Λαγκαδινών μαστόρων στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κορινθίας (εικόνες)
Την Παρασκευή 4 Απριλίου, η Κίνηση Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων στο Κλημέντι Κορινθίας. Συγκεκριμένα, οι Επ. Καθηγήτριες της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Έλενα Κωνσταντινίδου και Ελένη Αλεξάνδρου ανέλυσαν με διαδραστικό τρόπο τις αρχές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στους μαθητές του Γυμνασίου Κιάτου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη συμβολή των Λαγκαδινών μαστόρων. Στην ημερίδα την οποία προλόγισε ο Διευθυντής του ΚΠΕ κ. Γιώργος Φωτόπουλος, η κ. Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε στις συνθήκες δημιουργίας και ανάπτυξης της τέχνης της πέτρας στα Λαγκάδια και ανέλυσε πολλές πλευρές της δραστηριότητας των μαστόρων, ενώ η κ. Αλεξάνδρου αναφέρθηκε για τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής που απαντώνται στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική.
Ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών κ. Γιάννης Τσιαούσης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και στα οφέλη που προκύπτουν από την ενεργοποίηση των πολιτών και τη συνεργασία των κοινωνικών ομάδων με επιστημονικούς φορείς για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Η σημασία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αναπτύχθηκε από δύο πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.
Ο κ. Αβραάμ Αβραμόπουλος, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ ανέπτυξε το ζήτημα της διαθεματικότητας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, ενώ ο Δρ. Κοινωνιολογίας Γιώργος Κόνδης, Δ/ντής του ΣΔΕ Ναυπλίου αναφέρθηκε για τη θέση που καταλαμβάνει η υπόθεση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στα σχολικά προγράμματα.
Την ημερίδα παρακολούθησε η Δ/ντρια του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας κ. Α. Κιουρτζόγλου και μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών από την Κορινθία.  
  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...