Menu
RSS
Σάββατο, 11/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ταινία του Τριπολίτη σκηνοθέτη Σταύρου Τσιώλη θα προλβηθεί στην Πάτρα!

Ταινία του Τριπολίτη σκηνοθέτη Σταύρου Τσιώλη θα προλβηθεί στην Πάτρα!

«Ο πολιτισμός σε κρίση», ένα ντοκιμαντέρ για τις πολιτιστικές ομάδες των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, θα προβληθεί το Σάββατο 31 Μαίου 2014, στις 21.30, στα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα.

Αμέσως μετά οι φοιτητές του δραστήριου κινηματογραφικού τμήματος των ΠΟΦΠΠ θα προβάλλουν όπως είχαν κάνει και πέρυσι τον Απρίλιο, την αξιόλογη ελληνική ταινία «Φτάσαμεε» σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσιώλη, παραγωγής 2004.

Το στόρι της ταινίας εκτυλίσσεται το μήνα Αύγουστο. Το περίφημο νυχτερινό κέντρο του Μίμη «ΤheRiver» στη Λιβαδειά χρειάζεται ορχήστρα μιας και στους Δελφούς ξεκίνησε ήδη το Μεγάλο Συνέδριο Ελληνοαμερικανών Ομογενών.

Από τα χαράματα αρχίζουν να καταφτάνουν μουσικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα για να πάρουν τη δουλειά!

Στη διάρκεια του εικοσιτετραώρου σαράντα μουσικοί και τραγουδιστές, μέσα σε αυτούς οι Γιάννης Ζουγανέλης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Ταμίλα Κουλίεβα, Κωνσταντίνα, Χρήστος Τσάγκας, Μάκης Κοντιζάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Ελένη Φιλίνη, Πάνος Σκουρολιάκος, Χριστόφορος Ζαραλίκος και άλλοι παλιοί γνώριμοι και μη, προβάρουν τα τραγούδια τους, λογομαχούν, αναπολούν, φλερτάρουν... τρώγοντας σουβλάκια, πίνοντας, τραγουδώντας και παίζοντας μουσική.

Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό χαρακτήρων ξεδιπλώνεται αποκαλύπτοντας έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο που αναπνέει δίπλα μας.

Ο Σταύρος Τσιώλης έχει γεννηθεί στην Τρίπολη το 1937. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και από το 1958 δούλεψε σαν βοηθός σκηνοθέτη και σεναριογράφος σε 54 ταινίες, πολλές από τις οποίες της Φίνος Φιλμ. Η πρώτη δική του ταινία εμφανίστηκε το 1968, μέχρι το 1970 σκηνοθέτησε τέσσερις από τις εμπορικότερες ταινίες της εποχής. Η ταινία του «Κατάχρηση εξουσίας» το 1970 είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Κατόπιν εγκατέλειψε τον κινηματογράφο για μια δεκαπενταετία και επανήλθε το 1985.

Από τα πιο γνωστά και καλύτερα φιλμ του είναι το «Ας Περιμένουν οι γυναίκες» το 1998.

Οι ταινίες του έχουν ένα ιδιαίτερα προσωπικό στυλ καθώς βασίζονται στο λεπτό χιούμορ, τους αυτοσχεδιαστικούς διαλόγους και τη χρήση, πολλές φορές, ερασιτεχνών ηθοποιών. Ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στα σενάριά του αποτελεί η περιπλάνηση, αρκετές φορές στον τόπο καταγωγής του, την Αρκαδία. Σε πολλές ταινίες του χρησιμοποίησε ως πρωταγωνιστή τον Αργύρη Μπακιρτζή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...