Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρευνα καταγράφει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση για άτομα με αναπηρία σε πολλά κτήρια και χώρους στην Πελοπόννησο (vd)

Έρευνα καταγράφει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση για άτομα με αναπηρία σε πολλά κτήρια και χώρους στην Πελοπόννησο (vd)
Η παρουσίαση ερευνάς για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (ατόμων με ειδικές ανάγκες) στην Πελοπόννησο έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη.


Τίτλος της έρευνας ήταν "σχεδιάζοντας μια έξυπνη περιφέρεια - η υιοθέτηση των αρχών της σχεδίασης για όλους".
Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι δεν υπάρχει πρόσβαση για τα ΑΜΕΑ σε κτίρια, αρχαιολογικούς χώρους, δημόσιες υπηρεσίες και πολλά άλλα σημεία.
Υπογραμμίστηκε δε ότι δεν έχει επιβαρυνθεί οικονομικά η περιφέρεια για την υλοποίηση της έρευνας, η οποία είναι ενδεικτική των προβλημάτων που υπάρχουν για τα ΑΜΕΑ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέτει σε (άμεση) προτεραιότητα την οριζόντια υιοθέτηση των αρχών της Σχεδίασης για Όλους σε δράσεις του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2016-20, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την επαύξηση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων.

Παράλληλα δε, εναρμονιζόμενη με την ευρωπαϊκή κατεύθυνση που θέλει τις περιφέρειες «έξυπνες» προς όφελος των πολιτών, η Περιφέρεια καινοτομεί αποκτώντας και αναπτυξιακή τροχιά με ανταποδοτικά οφέλη που προκύπτουν από πλήθος χρηματοδοτικών πλαισίων.
Η παρουσίαση έγινε από τον Τάκη Αλεξανδράκη και τον Ιωάννη Μπεσδέκη.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...