Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τις κατολισθήσεις στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας!

Ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τις κατολισθήσεις στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας!
Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα για την υλοποίηση της πρότασης «μελέτης αντιστήριξης για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στην περιοχή Δερβενίου Αρκαδίας» αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.


Στην περιοχή της μελέτης παρατηρείται απότομο μορφολογικό ανάγλυφο και η χάραξη στο συγκεκριμένο κομμάτι διέρχεται σε δύο διαδοχικούς ελιγμούς. Παρατηρήθηκε αστοχία του τοίχου αντιστήριξης επιφανειακής θεμελίωσης ύψους 2 m, o οποίος κατασκευάσθηκε προσφάτως σε αντικατάσταση του ήδη αστοχήσαντος παλαιού – από κατασκευής της Π.Ε.Ο. - μικρού ύψους τοίχου. Αν και η αστοχία παρουσιάζει περιορισμένο μήκος περί τα 50 m, φαίνεται ότι ξεκινά ανάντη του υφιστάμενου δρόμου (ανάντη εκκλησία) και επεκτείνεται κατά πολύ κατάντη αυτού ενώ το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η διέλευση από τη συγκεκριμένη θέση είναι προβληματική και επικίνδυνη, λόγω του περιορισμένου εύρους της οδού, της μη ορατότητας λόγω του ελιγμού και της αυξημένης βαριάς κυκλοφορίας.

Το έργο «Αντιστήριξη για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας, περιοχή Δερβενίου Αρκαδίας» αφορά στην αντικατάσταση του ήδη αστοχήσαντος παλαιού τοίχου αντιστήριξης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...