Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Περιφέρεια προχωρά την αποκατάσταση για 78 χωματερές … όχι όμως για το «Πλάτωμα»!

Η Περιφέρεια προχωρά την αποκατάσταση για 78 χωματερές … όχι όμως για το «Πλάτωμα»!
Μετά από ερώτηση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», το «καυτό» και άλυτο πρόβλημα με τα σκουπίδια συζητήθηκε ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Από τη συγκεκριμένη παράταξη, ο Νίκος Πατσαρίνος, αρχικά, είπε: «Τι θα γίνει με τα πρόστιμα που έρχονται, τόσο για τους σκουπιδότοπους (ΧΑΔΑ), όσο και για την ενδιάμεση διαχειριστική φάση που έχει ευθύνη η περιφέρεια; Πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη που υπογράψατε το 2012 για την αποκατάσταση των χωματερών; Πόσοι τελικά είναι οι ΧΑΔΑ τελικά;

Η απάντηση που έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολακου ήταν ότι «η ευρωπαϊκή επιτροπή έχει online σύνδεση και παρακολουθεί τι γίνεται και πόσοι είναι οι ΧΑΔΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Εμείς θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα για τους πολίτες και όχι γιατί κινδυνεύουμε από τα πρόστιμα. Σε 10 μέρες θα δημοπρατήσουμε 78 αποκαταστάσεις χωματερών στην Περιφέρεια. Η προσωρινή διαχείριση θα πρέπει να είναι νόμιμη, δε μπορούμε να δημιουργούμε μεγάλα προβλήματα για το μέλλον και το περιβάλλον».

«Εκτραπήκατε πέρα από τα όρια που έβαζε ο απαράδεκτος διαγωνισμός γι’ αυτό και σας πήρε τις αρμοδιότητες το υπουργείο» ανταπάντησε ο Νίκος Πατσαρίνος.

Ο διάλογος συνεχίστηκε με τη Ντίνα Νικολάκου να λέει ότι «τολμηρές λύσεις θέλει η κοινωνία, νομίζετε ότι με το λαϊκισμό θα κερδίσετε κάποιες ψήφους, η περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπόρα έκανε έναν διαγωνισμό αδιάβλητο σε χρόνο ρεκόρ, δεν χρειάζεται να λέτε κορόνες, έχετε να πείτε κάτι δημιουργικό ώστε να λύσουμε το πρόβλημα;»

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατουλης είπε: «Άγνοια δεν έχει κανένας, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις της αυτοδιοίκησης απέναντι στους πολίτες, έχουμε κάνει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους δημάρχους. Το 2011 βάσει του σχεδιασμού της περιφέρειας τέθηκαν κάποιες προϋποθέσεις να πορευθούν γρήγορα οι δημοτικές αρχές και να υλοποιήσουν τις τότε δεσμεύσεις τους. Η αρμοδιότητα της περιφέρειας Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε με την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού, επιβάλλαμε ένα καινούριο μοντέλο στη χώρα. Όσον αφορά στα πρόστιμα είπε «μας εγκαλούσαν συνεχώς (σ.σ. η παράταξη Βουδούρη) παίρνοντας πολλές φορές θέση υπέρ των δημοτικών αρχών και δε βοηθούσαν καθόλου στην επίσπευση των διαδικασιών, τα πρόστιμα δεν τα επιβάλλαμε επιλεκτικά, οφείλαμε από το νόμο να το κάνουμε, τα επιβάλλαμε ως τη μόνη δυνατή συνθήκη για να υπάρξει συμμόρφωση στα συμφωνηθέντα».

Για την αποκατάσταση των χωματερών είπε ότι «χωρίς το δικό μας το σχέδιο, παρά τη γραφειοκρατία, οι δημοτικές αρχές συνέχιζαν να αδειάζουν τα απόβλητα στις χωματερές, με αποτέλεσμα η εν εξελίξει μελέτη άλλαζε συνεχώς, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Τέλος υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση των χωματερών στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει μέσα στο 2015.

Να υπογραμμιστεί τέλος ότι όπως διευκρίνισε η Ντίνα Νικολάκου στο «Καλημέρα Αρκαδία» στις 77 χωματερές δεν περιλαμβάνεται η αποκατάσταση του μεγάλου σκουπιδότοπου της Τρίπολης, στο «Πλάτωμα» (που έχει κλείσει βέβαια τα τελευταία χρόνια). Το «Πλάτωμα» μαζί με ακόμα δύο χωματερές θα δημοπρατηθούν σε δεύτερο χρόνο λόγω του μεγάλου όγκου απορριμμάτων γιατί χρειάζεται ειδική μελέτη…

Β.Π.

4 σχόλια

  • ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΚΟΥΕΙ
    ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΚΟΥΕΙ Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 16:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΙΜΑ.....

  • κοκα-φολα
    κοκα-φολα Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 12:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Τσιαμουλος πλανατε πλανην οικτραν οπως λεει ο κ. Περιφερειαρχης!!!!

  • Ανώνυμη
    Ανώνυμη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 21:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Μανουρες τωρα ο Τσιαμουλακος....

  • Νικολας
    Νικολας Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 21:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Τσιαμουλο πες αλεύρι για άλλη μια φορά ο Τατουλης σε γυρεύει!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...