Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χαμός στην Οικονομική της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των σκουπιδότοπων – Αποχώρησε ο Γόντικας (vd)!

Χαμός στην Οικονομική της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των σκουπιδότοπων – Αποχώρησε ο Γόντικας (vd)!
"Έφτασε" στην περιφέρεια η προέγκριση τευχών δημοπράτησης των 76 χωματερών (ΧΑΔΑ) της περιφέρειας Πελοποννήσου, για τους οποίος υπάρχουν έτοιμες μελέτες και αδειοδοτήσεις ώστε να αποκατασταθούν.
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με περίπου 42.000.000 €.
Αυτά ανακοίνωσε την Πέμπτη το μεσημέρι, στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, ο Γιώργος Κωστόγιαννης ο οποίος διευκρίνισε ότι σε αυτούς τους 76 ΧΑΔΑ δεν συμπεριλαμβάνεται η χωματερή του «Πλατώματος», που βρίσκεται στην Τρίπολη.
Η Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου, είπε: «Η μελέτη αυτού του έργου είχε επιλεγεί σε διαγωνιστική διαδικασία από την Οικονομική Επιτροπή, ολοκληρώθηκε η μελέτη, όμως για να μπορέσουμε να το δημοπρατήσουμε, χρειαζόταν προέγκριση της διαχειριστικής αρχής του Υπουργείου, την οποία έχουμε πλέον. Η πολιτική βούληση είναι να γίνουν αυτοί οι χώροι από χώρους επικινδυνότητας, χώροι αειφορίας και πρασίνου.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Κωστόγιαννης τόνισε ότι «6 μήνες είναι πλέον ο χρόνος εκτέλεσης του έργου για να κλείσει μέσα στο 2015 όπως πρέπει, γιατί ήδη έχουμε χάσει χρόνο, επείγει το ζήτημα, δεν έχουμε διαδικασίες απαλλοτριώσεων και αδειοδοτήσεων ευτυχώς, σε 52 μέρες πρέπει να βγει στο ΦΕΚ, προβλέπονται και προσφυγές και οριακά θα είμαστε μέσα στο χρόνο (2015)».
Να υπογραμμιστεί ότι κάποια στιγμή επικράτησε ένταση, με τον Νίκο Γόντικα του ΚΚΕ να αποχωρεί εκνευρισμένος και να φωνάζει επειδή ήρθε το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ως επείγον και μάλιστα στο τέλος της συνεδρίασης χωρίς να το έχουν στα χέρια τους από πριν για να το μελετήσουν…
Οι Νίκος Πατσαρίνος και Παναγιώτης Αλευράς ζήτησαν να μελετήσουν τα τεύχη δημοπράτησης και τη μελέτη και να το δουν πάλι την Παρασκευή, σε ειδική συνεδρίαση. Η ειδική αυτή συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνει γύρω στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής.
Να τονιστεί ότι ο Νίκος Πατσαρίνος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «είναι σχεδόν σίγουρο πως αυτό το έργο δεν θα γίνει»!
Δείτε το βίντεο με την "έκρηξη" του Γόντικα για το θέμα αυτό:
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...