Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τατούλης για Δημάρχους: «Άλλαξαν άποψη για τα σκουπίδια επειδή τους τάζει .. ευρώπουλα ο Τσιρώνης»! (vd)

Τατούλης για Δημάρχους: «Άλλαξαν άποψη για τα σκουπίδια επειδή τους τάζει .. ευρώπουλα ο Τσιρώνης»! (vd)
Μετά την απόφαση των Δημάρχων να ζητήσουν την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να εκφράσουν τη διαφωνία τους με το σχεδιασμό της Περιφέρειας, ήρθε η ώρα να μιλήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016.
Πρώτη φορά Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με εταιρεία
«Ο ΦΟΔΣΑ και οι Δημοτικές αρχές όταν αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτό το πρόβλημα ζήτησαν τη βοήθεια της πολιτείας, η οποία απευθύνθηκε στην Περιφέρεια και ρώτησε αν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη, την οποία εμείς προσφερθήκαμε να φέρουμε εις πέρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και υπογράμμισε ότι «η ευθύνη μας ήταν ο διεθνής διαγωνισμός, τον οποίο ολοκληρώσαμε επιτυχώς μέσα σε 1,5 χρόνο, ρεκόρ για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, παρά τις αντιξοοότητες και τον καιροσκοπισμό όσων δεν το ήθελαν».
Ο διαγωνισμός είναι πλήρως εξασφαλισμένος, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, αφού έχει τρείς εγκριτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τρείς αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Μετά από όλα αυτά, και ειδικά μετά την εντολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου η υπογραφή της σύμβασης ήταν μια τυπική διαδικασία. Δεν έχει συμβεί αυτό ακόμα, γιατί ο Υπουργός Οικονομίας δεν έχει υπογράψει, ενώ οφείλει, την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου».
«Πρώτη φορά βλέπω Κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με εταιρεία, αφενός, τους όρους μιας σύμβασης η οποία έχει προκύψει από διεθνή διαγωνισμό και έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αφετέρου, χωρίς τη συμμετοχή του δικαιούχου του έργου, που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου» τόνισε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και αναφέρθηκε στη στάση των Δημάρχων για το θέμα αυτό.
Εντύπωση προκαλεί σύμφωνα τον Περιφερειάρχη πως ορισμένοι Δήμαρχοι ουδέποτε μέχρι σήμερα είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο έργο αυτό σήμερα πρωτοστατούν ενάντια του.
«Λίγο καιρό πριν, όταν επιβλήθηκαν τα πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι Δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων έλεγαν ότι έφταιγε το γεγονός ότι καθυστερούσε η υπογραφή της σύμβασης, τώρα άλλαξαν την τακτική τους όταν ο κ. Τσιρώνης μπήκε στη λογική να τάζει χρήματα και να κουνά τα ευρώπουλα σαν μαρουλόχαρτα για να τους προσεταιριστεί».
Με το σχέδιό μας τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν
Τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν και δεν θα αυξηθούν, τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Τατούλης, από την εφαρμογή του προγράμματός μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, δίνοντας τέλος στην παραφιλολογία που αναπτύσσεται από ορισμένους το τελευταίο διάστημα.
Η τιμή που έχει προκύψει από το διαγωνισμό είναι η μικρότερη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ανέρχεται στα 61,79 ευρώ τον τόνο η μέγιστη μεσοσταθμιστική τιμή, ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα ανέφερε ότι είναι 150.000 τόνοι τη στιγμή που ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει για το 2020 143.700 τόνους, χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ποσότητες και ταυτόχρονα αγνοεί το 1 εκατομμύριο τόνους βιομηχανικών αποβλήτων τα οποία διαχειρίζονται ως αστικά απορρίμματα.
Το έργο είναι της Περιφέρειας και κανένας άλλος δεν το υπογράφει
«Είμαι έκπληκτος για το γεγονός ότι πολιτικές δυνάμεις που δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου με το έργο μέχρι χθες και δεν είχαν ενδιαφερθεί καθόλου για τη λύση του προβλήματος, τώρα υπερβαίνουν την αρμοδιότητά τους και διατείνονται ότι δεν θα υπογράψουν το έργο. Κανείς δεν τους ζήτησε να το υπογράψουν, δεν είναι έργο των βουλευτών, είναι έργο της Περιφέρειας» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «τα 5 αυτά χρόνια σχεδόν κανένας δεν βοήθησε στα μεγάλα επιτεύγματα της Περιφέρειας. Το σύνολο σχεδόν των βουλευτών δεν έχουν βοηθήσει σε καμία κατεύθυνση την Περιφέρεια, ενώ αντίθετα σε πολλές προσκλήσεις σε σημαντικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας είναι απόντες».
«Οι πολίτες θα πρέπει να μάθουν για τους βουλευτές που δεν βοηθούν τον τόπο τους και γίνονται αυτόκλητοι κατήγοροι της προσπάθειας της Περιφέρειας».
«Είμαστε υπερήφανοι γιατί τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν. Έχουμε δημιουργήσει μεγάλη ελπίδα και προσδοκία για την Πελοπόννησο, με την τόλμη, τη συνέπεια και την αποφασιστικότητά μας».

4 σχόλια

  • ο τελετάρχης
    ο τελετάρχης Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 00:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Πέτρο Τατούλη, θα στο πω απλά: Τετέλεσται ...!!!!!!!!
    Καλό παράδεισο !!!

  • Ντίνος
    Ντίνος Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 23:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Πετράν είχες 5 χρόνια να τελειώσεις το έργο. Πόσο ακόμα πρέπει να περιμένει ο κόσμος?
    Ολη η Πελοπόννησος είναι γεμάτη χωματερές.
    Εδειξες ανικανότητα, ας δουμε τι μπορούν να κάνουν και οι άλλοι.

  • Τιμολογιάκιας
    Τιμολογιάκιας Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 22:10 Σύνδεσμος σχολίου

    θυμίζω: Από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου και μετά από γιουχαΐσματα αποχώρησε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας, Ηλίας Τότσης, μετά την κατάθεση του για τα σκουπίδια τον Φεβρουάριο του 2015. Στον Μήτσο και στον Τότση τους αφιερώνω το τραγούδι: "Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο, Μήτσο με την παρέα σου , ποιος θα μπει».

  • Συνεταιρος
    Συνεταιρος Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 21:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι έγινε βρε παιδιά ? Τα έσπασαν τα συνεταιρακια Μήτσιος Πέτρος???

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...