Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ομάδα»: Νέα επίθεση σε ΔΑΠ – «Ζήσαμε μία μαύρη μέρα για το φοιτητικό κίνημα στην Τρίπολη»!

«Ομάδα»: Νέα επίθεση σε ΔΑΠ – «Ζήσαμε μία μαύρη μέρα για το φοιτητικό κίνημα στην Τρίπολη»!
Η ένταση και οι αντιπαραθέσεις για τις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές της Τρίπολης, συνεχίζονται, με αμείωτη ένταση.
Η ανακοίνωση της ΔΑΠ που ανάφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να ξαναγίνουν εκλογές και ότι δεν θα συμμετέχει στο δημόσιο «ξεκατίνιασμα» των φοιτητικών παρατάξεων, προκάλεσε τη νέα οργισμένη ανακοίνωση από την πλευρά της «Ομάδας».
Η παράταξη «Ομάδα» ζητά ξανά εκλογές, μιλά για μια από τις πιο μαύρες μέρες του φοιτητικού κινήματος και κάνουν σφοδρή επίθεση στη ΔΑΠ.
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 18 Μαϊου αντί την ελεύθερη δημοκρατική έκφραση των συμφοιτητών μας και την ανάδειξη νέων  Δ.Σ. στις σχολές της Τρίπολης, ζήσαμε μια από τις πιο μαύρες μέρες του φοιτητικού κινήματος  στις σχολές μας. Ένα προμελετημένο  έγκλημα εις βάρος της δημοκρατικής έκφρασης αλλά και του κύρους των Φοιτητικών Συλλόγων   ολοκληρώθηκε με την υποτιθέμενη καταμέτρηση ψήφων.
Απορήσατε πολλοί με την ένοχη σιωπή της μεταλλαγμένης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τρίπολης, αλλά η ΔΑΠ μιλάει με πράξεις όχι λόγια. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις  13 Μαϊου πραγματοποιήθηκαν  οι  εκλογοαπολογιστικές  συνελεύσεις στα δύο τμήματα Τρίπολης, με μειωμένη και σίγουρα όχι αντιπροσωπευτική συμμετοχή των φοιτητών (2 εξ’ αναβολής λόγω μη απαρτίας). Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των φοιτητών εντελώς αντικαταστατικά επέβαλε τον ορισμό εφορευτικών επιτροπών από τις συνελεύσεις αυτές ορίζοντας 2 από τα 3 μέλη εφορευτικής επιτροπής , ενώ το καταστατικό ρητά ορίζει την εκπροσώπηση κάθε παράταξης με έναν και μόνο εκπρόσωπο.
 Στις 18 Μαϊου, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο των εφορευτικών επιτροπών μέσω τον εντελοδόχων τους έθεσαν σε πλήρη εφαρμογή τον σχεδιασμό τους. Στο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών  δεν επέτρεψαν  τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΟΜΑΔΑΣ, ενώ στο οικονομικό με την επίπλαστη πλειοψηφία 2 -1 των μελών απέκλεισαν την εκπρόσωπων μας από κάθε  έλεγχο της διαδικασίας .
 Κατά την ψηφοφορία σε πολλούς, δεν δίνονταν καν ψηφοδέλτια της παράταξης μας, ενώ ταυτόχρονα ακριβώς έξω από τον χώρο των εκλογών όλοι γίναμε μάρτυρες σε πρωτόγνωρες  καταστάσεις και πρακτικές που έχουν  ήδη  καταγγελθεί δημόσια  και είχαν μοναδικό  σκοπό τον καταγκασμό  και την αλλοίωση της ελεύθερης βούλησης  των φοιτητών .
 Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , στο τμήμα οικονομικών επιστημών, τα τελευταία 15 ψηφοδέλτια  που εμφάνισαν το δίδυμο  των εκπροσώπων τους στην εφορευτική επιτροπή  ήταν όλα της ΔΑΠ. Σύμπτωση;  Θέλετε και άλλη σύμπτωση;  Οι φάκελοι δεν καταμετρήθηκαν ποτέ.  Για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις λοιπόν,  ενημερώνουμε  ότι  τα καταμετρημένα ψηφοδέλτια  ήταν 2 παραπάνω από τους ψηφίσαντες, τα άκυρα και τα λευκά δεν είχαν αρίθμηση ενώ έγκυρα ψηφοδέλτια της ΟΜΑΔΑΣ  βρέθηκαν ανοιγμένα και πεταμένα μαζί με τους σφραγισμένους φακέλους τους   μέσα στην κάλπη. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα,εκπρόσωποι της ΔΑΠ και υπό την ανοχή της εφορευτικής επιτροπής πήραν από τον  χώρο όλα τα ψηφοδέλτια τους μαζί με την κατάσταση των  ψηφισάντων γεγονός που από μόνο του συνιστά λόγο ακύρωσης των εκλογών, αφού πλέον η δυνατότητα της επανακαταμέτρησης ήταν αδύνατη.
Η ευαισθησία της ΔΑΠ εξαντλείται στο “ξεκατίνιασμα ” όπως λέει η ίδια χωρίς να νιώθει την παραμικρή ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους συμφοιτητές  μας για όσα με τη δική τους ευθύνη συνέβησαν στις εκλογές. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε, δεν πουλήσαμε και δεν πουληθήκαμε.  Οι πρακτικές περιθωρίου, που κατά τα άλλα  “νικήτρια” των εκλογών εφάρμοσε, τους τοποθετεί στη συνείδηση των φοιτητών εκεί ακριβώς. Επειδή όμως τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν  να αποτελούν οδηγό για επόμενες διαδικασίες, η ΟΜΑΔΑ αλλά και την  πλειοψηφία των φοιτητών απαιτεί την άμεση διεξαγωγή εκλογών, απολύτως  σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες και με απόλυτο σεβασμό στην βούληση των φοιτητών.
ΟΜΑΔΑ -ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

20 σχόλια

  • Ανεξάρτητος
    Ανεξάρτητος Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 13:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Όταν καμαρώνεις για την μοναδική(!!!) "δράση" να μαζέψεις τους πεταμένους σoυ καφέδες που είχες αφήσει για μέρες, είναι λογικό ως εκπρόσωπος κομματικής νεολαίας, να κατηγορείς ως κομματόσκυλα όσους είναι σε ανεξάρτητη παράταξη.
    Με απλά λόγια IQ ραδικιού.!

  • ακ
    ακ Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 23:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Δ-ιορίζω
    Α-πειλώ
    Π-ληρώνω
    Ν-οθεία
    Δ-ιάλυση
    Φ-οιτητοπατέρες
    Κ-αταστροφή
    και ααααααααα και ουουουου

  • φοιτητης
    φοιτητης Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 10:32 Σύνδεσμος σχολίου

    το νεο σλογκαν της ομαδας
    ανεξαρτητος στη σχολη σου κομματοσκυλο στην ζωη σου
    χαχαχα

  • Foithths
    Foithths Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 00:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Koroidia vre exupne 8a htan na to epaizan oti den pshfizoun tpt oxi na nai eilikrineis eleos pia m ayth t karamela

  • Φοιτητης ηυ
    Φοιτητης ηυ Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 00:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Σχετικα με το τμημα υπολογιστών και πληροφορικης, ο.
    Ε.Γ. πρωην μελος της ομαδας και νυν δαπ. Χωρις ν εχει ειδοποιήσει οτι αλλάζει παράταξη οπως αναφερουν τοσο παρευρισκόμενοι στην συνέλευση οσο και μελη της ομαδας δεσμεύτηκε να βαλει άτομο στην εφορευτική ως ομαδα. Ακόμα κ οι ομαδιτες δεν ήξεραν οτι θα κατεβει με την δαπ λογικό ν τον εμπιστευτούν που να ηξεραν τον υπουλο σχεδιασμό του.

  • Φοιτήτρια
    Φοιτήτρια Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 00:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Για την δράση της ομαδας στη σχολή κανεις δεν εχει να πει κατι αρνητικό μόνο προσωπικές επιθεσεις.ωραια νοοτροπία θυμίζει κατι απο δαπ χεχεχε

  • 4 ετινα
    4 ετινα Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 00:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Ανεξάρτητος στην σχολη σου οχι στην ζωη σου αλλα βέβαια μεχρι εκει φτάνει το μυαλο ορισμένων. Μια παράταξη δεν κρίνεται απο 3 4 μελη.επισης δεν κρύβονται γ ν κερδίσουν ψηφους οπως υθ έκαναν αλλοι στη θεση τους. Αλλα ο κόσμος δεν εχει μαθει στην ειλικρίνεια.

  • φοιτητης
    φοιτητης Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 00:03 Σύνδεσμος σχολίου

    οσο ανεξαρτητοι ειναι και οι ομαδιτες που τρεχουν στα συνεδρια της νεας δημοκρατιας. δυστυχως η κοροιδια παει συννεφο.

  • Φοιτητής πτ
    Φοιτητής πτ Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 00:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Στην Πληροφορική δεν έγιναν έτσι τα πράγματα και το ξέρετε καλά όλοι. Μέλος της ΟΜΑΔΑΣ Κ.T. ήταν παρών στη διαδιαδικασία και με δική του αποδχή μπήκαν οι Π.Τ και η κοπέλα. Περιμέναμε μισή ώρα να υπάρξει άτομο για την εφορευτική και δεν υπήρξε ανταποκριση απο την ΟΜΑΔΑ. Δεν ξέρω και δεν με νιάζει τι γίνεται στο οικονομικό αλλά στην Πληροφορική ειδικά φέτος ξέρουμε όλοι ότι έγιναν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  • πρωτοετης
    πρωτοετης Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 22:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Ψήφισα δαπ λογω παρέας...ποτέ ξανά! Ντροπή!

  • 4 ετης
    4 ετης Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 22:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ανεξαρτητο μελος της εφορευτικής επιτρόπης που εχει φωτογραφιες στα τραπεζάκια της δαπ... Χαχαχα η δαπ ας σεβαστεί εστω τωρα την ιστορια της. Ντροπή

  • ΠΑΠΕΛ Οικονομικο
    ΠΑΠΕΛ Οικονομικο Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 22:30 Σύνδεσμος σχολίου

    εναντια στο καταστατικο ειναι που δεν ειχε ατομο η αρεν να προτεινει για την εφορευτικη επιτροπη και οριστηκε ενα ατομο μεσα απο την συνελευση των φοιτητων? επισης ολα οσα καταγγελει η ομαδα δεν πρεπει να επαληθευσει δημοσια και το μελος τους που ηταν στην εφορευτικη?

  • ΑΑ
    ΑΑ Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 21:47 Σύνδεσμος σχολίου

    όταν το "κάποιο" όργανο αποφασίζει ενάντια σε όσα ορίζει το καταστατικό , κάθε άλλο παρά δημοκρατικό είναι!
    Σταματήστε να παίζετε με το όργανο!
    Ακόμα και υποψήφιοι της ΔΑΠ στις παρέες τους παραδέχονται όσα έγιναν! Ντροπή σας!

  • φοιτητης
    φοιτητης Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 20:50 Σύνδεσμος σχολίου

    το καταστατικο οριζει αλλα πρεπει να συνεδριασει καποιο οργανο για να εφαρμοσει αυτα που οριζει το καταστατικο. και το ανωτερο και δημοκρατικοτερο οργανο για να τα εφαρμοσει ειναι η συνελευση οπου συμμετεχουν ολοι οι φοιτητες.

  • Φοιτητής
    Φοιτητής Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 19:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Οτι ορίζεται στο καταστατικό δεν ορίζεται απο Γενική.ελεος άσχετοι

  • Φοιτητρια
    Φοιτητρια Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 17:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Να ξαναγινουνε εκλογες εννοειται ....

  • φοιτητης
    φοιτητης Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 17:11 Σύνδεσμος σχολίου

    αυτα τα θυμηθηκε η παραταξη ΟΜΑΔΑ εντελως τυχαια στην δευτερη καταγγελια της;;; το μελος της εφορευτικης επιτροπης που προερχεται απο την παραταξη ομαδα τι εχει να πει για ολα αυτα που ηταν μπροστα σε ολη την διαδικασια;;; Και αν δεν βγει η εφορευτικη επιτροπη απο τη γενικη συνελευση των φοιτητων που ειναι το ανωτατο οργανο απο που θα βγει;;

  • Φοιτητής 5ο έτος πρωην Τμήματος Πληροφορικής
    Φοιτητής 5ο έτος πρωην Τμήματος Πληροφορικής Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 17:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Εν τω μεταξύ στο facebook σχόλιασε ένα παιδί και διέγραψε η ομαδα το σχόλίο του την ίδια ώρα που μιλάει για κατάλυση της δημοκρατίας
    Γιατί ρε Βασούλα δε ρωτάς τον Κώστα; Γιατί ο Κώστας δε μιλάει; Έγω έμαθα από τα παιδιά που ήταν μέσα ότι η Ομάδα δεν είχε εκπρόσωπο και ο Κώστας έδωσε το ΟΚ για να πάει ο Πάνος στην εφορευτική. Και επειδή ΚΑΝΕΝΑΣ δε ήθελε να βάλει άτομο πρότεινε ο ντάφι την Κοπέλα την όμορφη την ξανθιά με το περίεργο όνομα. Έτσι μαζεύτηκαν 2 άτομα απο την εφορευτική απο τη ΔΑΠ. για πάνω δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει.
    Επίσης η ΑΡΡΕΝ που γενικά είναι πολύ από πάνω στις διαδικασίες κυρίως στις τηλεπικοινωνίες δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πληροφορική για τις εκλογές. Δηλαδή με 31 ψήφους που πήρατε κάτω τι περιμένατε ότι βγείτε πρώτοι; 2 πρωτοετείς είχατε και μόλις μάθουν όλοι ότι τα ανομολόγητα τα τρέχουν αυτοί και πόστ εναντίον σας δεν ανεβαίνουν θα πάψουν να είναι ανομολόγητα.

    Ώρες ώρες αναρρωτιέμαι αν το επαγγέλμά σας είναι οι οικοδομικές εργασίες με τόση λάσπη που πετάτε!
    Καλά έκανα και δεν ήλθα να ψηφίσω απο Αθήνα που είμαι τώρα. Σιγα μην πάρω άδεια απο τη δουλειά μου για να ψηφίσω ένα μάτσο ψηφο-κυνηγούς

  • Φοιτητρια
    Φοιτητρια Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 16:24 Σύνδεσμος σχολίου

    δαπ στη μούγκα για την Νίκη της ....βρωμάει απο μακριά.....χαχαχαχα ενω πέρυσι η δαπ προσπαθούσε να μας πεισει οτι ειχε βγει υπερδύναμη χαχαχαχα

  • Φοιτητής
    Φοιτητής Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 16:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι φοβούνται στην δαπ και δεν θελουν εκλογες;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...