Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκουπίδια - Ομόφωνη απόφαση από τους Δημάρχους της Πελοποννήσου!

Σκουπίδια - Ομόφωνη απόφαση από τους Δημάρχους της Πελοποννήσου!
Μετά τις αλλαγές που επήλθαν από τον μελετητή στην αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού των Απορρριμμάτων της Πελοποννήσου στην συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων αργά το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου και τα μέλη του οργάνου ενέκριναν ομόφωνα την μελέτη για τον ΠΕΣΔΑ.

Οι αλλαγές έγιναν μετά την προηγούμενη μαραθώνια συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, την προηγούμενη Δευτέρα, και ο μελετητής ενσωμάτωσε στην μελέτη του, όλα όσα είχαν ζητήσει οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου για να την εγκρίνουν.

Μεταξύ των αλλαγών είναι η απαλοιφή της πρότασης για ΣΔΙΤ, ο ΦΟΔΣΑ θα αποφασίζει πώς θα διαχειριστεί τα σκουπίδια, επίσης θα υπάρχει ολοκληρωμένη διαχείριση που θα φθάνει τους 100 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας, οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι σύμφωνες με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο ΦΟΔΣΑ θα χωροθετήσει τις μονάδες όπου αυτός θέλει, αλλά θα υπάρχει μία μονάδα ανά περιφερειακή ενότητα, οι τοπικές μονάδες των δήμων, όπου υπάρχουν, θα παραμένουν σε αυτούς, ενώ οι δήμοι έχουν υποχρέωση να προχωρήσουν την ανακύκλωση.

Να σημειώσουμε πως το επόμενο βήμα είναι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων επί του ΠΕΣΔΑ, η οποία θα είναι έτοιμη σε 10 μέρες περίπου. Ο μελετητής απάντησε στις ερωτήσεις που δέχθηκε από Δημάρχους της Πελοποννήσου και μετά από μικρές στιγμές έντασης η απόφαση του οργάνου ήταν ομόφωνη και έτσι εγκρίθηκε η μελέτη του ΠΕΣΔΑ.

Πηγή: http://www.drt915.gr

1 σχόλιο

  • game over
    game over Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 00:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Ελπίζω να προχωρήσουν τα θέματα γρήγορα γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια λόγω της κωλυσιεργίας -για να μην πω άλλα χειρότερα- Τατούλη τόσα χρόνια, που "έφτιαχνε" μάλλον της Άρτας το γιοφύρι.....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...