Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 - Kalimera Arkadia

Ενοχλημένος ο Λυκουρέντζος παρενέβη στο δελτίο του Mega και διέψευσε ρεπορτάζ ότι έγινε στόχος αποδοκιμασιών στην παρέλαση της Τρίπολης! (vd)

Στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, το Mega Channel, μεταδόθηκε ότι στην Τρίπολη, έγινε στόχος αποδοκιμασιών, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Κάτι που δεν συνέβη, αφού οι αποδοκιμασίες, από μία μερίδα πολιτών, δεν αφορούσαν το πρόσωπο του Ανδρέα Λυκουρέντζου, αλλά ήταν συνθήματα που ακούστηκαν γενικότερα, εναντίον των πολιτικών κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο και εναντίον της τρόικας.

Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Σοφοκλής Πέππας

Έφυγε από τη ζωή στα 63 του χρόνια, ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο, ο θεατρικός ηθοποιός Σοφοκλής Πέππας.

Ο Σ. Πέπας, πρωταγωνίστησε σε παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου με το Εθνικό, εμφανίστηκε στην Επίδαυρο καθώς και με το ελεύθερο θεατρο ενώ συμμετείχε σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Η τελευταία του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στην μεταφορά του βιβλίου του Ι.Μ.Αθανασιάδη, «Η αίθουσα του Θρόνου».

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αστέρας .. ξέχασε να μπει στο δεύτερο ημίχρονο και διασύρθηκε με 7-2 από τον Ολυμπιακό!

Εκπληκτικός στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός διέλυσε 7-2 τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Ναβάρο (13΄), Ροτζέριο (16΄), αλλά η ομάδα του Βαλβέρδε ανέτρεψε την κατάσταση με "καρέ" του Μιραλάς (20΄πεν., 49΄, 70΄, 89΄) και τέρματα των Τζιμπούρ (51΄), Ορμπάιθ (53΄), Φουστέρ (80΄). 

Διαβάστε περισσότερα...

Εθνική επέτειος στο Λεωνίδιο γεμάτη με χρώμα, νιάτα και παράδοση

Σύμφωνα με το ιστολόγιο poulithragr.blogspot.com, με αφορμή την επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεωνιδίου επιμελήθηκε  έκθεση στον πύργο του Τσικαλιώτη, με 39 αυθεντικές λιθογραφίες  του Γερμανού ζωγράφου Πέτερ Φον Ες, με θέματα από την επανάσταση του 1821. 

Οι λιθογραφίες αυτές αποτελούν μέρος της πλούσιας  πινακοθήκης του Λεωνιδίου. 

Διαβάστε περισσότερα...

Α.Σ.Λεωνιδίου:Πρωταθλητής A1 ΕΣΚΑ-Κ 2011-2012!

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Λεωνιδίου, η γιορτή  της ομάδας μπάσκετ ανδρών του Α.Σ. Λεωνιδίου, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Κ, και την επιστροφή στην Γ' Εθνική κατηγορία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μεικτό αγώνα μεταξύ αθλητών της αντρικής και της εφηβικής ομάδας, ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου, και ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς και των εισιτηρίων διαρκείας.

Διαβάστε περισσότερα...

Απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε στη Μεσσηνία

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων που είχαν κληθεί να σβήσουν φωτιά, κοντά στην παραλία της Βλασάδας Μεσσηνίας, με την ολοκλήρωση της κατάσβεσης ξερών κλαδιών και πλαστικών, αντίκρισαν απανθρακωμένο ένα πτώμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Παράλιο Αστρος (vd)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.atrosnews.gr, παραδοσιακά ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου αποτελούσε, λόγω και της Ευαγγελίστριας, ξεχωριστή ημέρα στο Παράλιο Αστρος. Ετσι και σήμερα, σε μια ηλιόλουστη ημέρα, μετά την θεία λειτουργία και τη δοξολογία, στο ναό στη Νησί, η εορτή μεταφέρθηκε στην πλατεία, με τα ποιήματα και την παρέλαση των μικρών μαθητών, την κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Ακουρου, και την ομιλία του δασκάλου του σχολείου κ. Σωκράτη Μεταξά. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Αστρους. 

Διαβάστε περισσότερα...

Παραδοσιακοί χοροί στην Πλατεία Άρεως (vd)!

Την παράσταση έκλεψαν νέα παιδιά της πόλης τα οποία, αμέσως μετά το τέλος της καθιερωμένης παρέλασης, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, χόρεψαν παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς, στην Πλατεία Άρεως.

Δείτε παρακάτω τέσσερα βίντεο … 

Διαβάστε περισσότερα...

Το μενού της κρίσης...

Τα δεδομένα       

Το επιστημονικό περιοδικό Lancet πρόσφατα δημοσίευσε (Οκτώβριος 2011, Vol:378) τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των Ελλήνων. Σύμφωνα με τη μελέτη, πολλοί Έλληνες έχουν πάψει να επισκέπτονται το γιατρό τους εν συγκρίσει με το 2007. Ταυτόχρονα, οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο από το 2007, τους πρώτους 6 μήνες του 2011 οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Διαβάστε περισσότερα...

Video με συνθήματα κατά των πολιτικών στην Τρίπολη - «Δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια και μπρος» (+ ph)

Αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά των πολιτικών που υποστηρίζουν το μνημόνιο ακούστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Ομάδα από την επιτροπή φορέων και πολιτών διαδήλωσε ειρηνικά και δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

Στο χώρο της παρέλασης πάντως βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...