Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το «Άτακτο Δελτίο» … σατιρίζει το περίεργο πράσινο δένδρο της «καφεδοπλατείας» Πετρινού!

Το «Άτακτο Δελτίο» … σατιρίζει το περίεργο πράσινο δένδρο της «καφεδοπλατείας» Πετρινού!
Συγκίνηση και χαρά επικρατεί σε όλη την Αρκαδία, και ειδικότερα στην Τρίπολη! Ζητούσαμε … κολασμένα λίγο πράσινο στην Πλατεία Πετρινού!
Οι προσευχές μας εισακούστηκαν λοιπόν και μια ... μαγική δύναμη το φύτρωσε, το τιμημένο, το «δέντρο» στην αγαπημένη μας καφεδοπλατεία, στην πλατεία της καρδιάς μας!
Όμως, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται… Το μεγαλείο αυτής της εικαστικής μορφής χλωρίδας δεν έχει αποκαλυφθεί!
Στην αρχή ήταν απλά ένα … περίεργο δέντρο, που θα μπορούσε να πάρει το βραβείο Όσκαρ στο «Εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες».
Εναλλακτικά, θα μπορούσε να ήταν και η φασολιά του Τζακ, γιατί όχι;
Το λοιπόν, αυτό το φυτό (που άφησε «φυτό» κάθε Τριπολιτσιώτη), αφού μπαστακώθηκε καλά - καλά, σκέφτηκε ότι πρέπει να έχει και έναν αυτοσκοπό (πέρα από το να τρομάζει τους περαστικούς).
Κάναμε έρευνα, ανοίξαμε κεραίες και μάθαμε ότι πρόκειται για στολισμό. Πασχαλινό. Το δέντρο.
Πάμε άλλη μία, δέντρο θα στολίσουμε το ΠΑΣΧΑ! Στο άκουσμα της είδησης, η πόλη μπερδεύτηκε! Τα πρώτα μελομακάρονα, έκαναν την εμφάνιση τους, τα παιδάκια ζητάνε από τον Άγιο Βασίλη τη λαμπάδα τους, και κάποιες γαλοπούλες εθεάθησαν να τρέχουν έντρομες, προς άγνωστη κατεύθυνση… Μυριάδες οι απορίες, σχηματίστηκαν στα χείλη των Αρκάδων!
Η πιο κλασσική, αν και απομυθοποιεί το όλο σκηνικό, ήταν το «τι είναι τούτο;». Τα social media πήραν φωτιά! Τι κεραυνοβολημένο το είπανε, τι σφάλμα της φύσης, τι κακογουστιά, τι, τι, τι… Κανείς δεν εκτίμησε την τέχνη.
Μας σόκαρε το γεγονός ότι κάποιοι θεώρησαν ότι τα κλαδιά αυτού του αριστουργήματος, θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν σπλαχνικά, τα αρνάκια (που συνήθως τέτοιο καιρό, αποχαιρετούν τον μάταιο τούτο κόσμο), καθώς μοιάζουν με τσιγκέλια! Ποικίλες οι αντιδράσεις!
Οι ψύχραιμοι εύχονταν να μην έρθουν και οι φίλοι του και γίνουν ολόκληρο δάσος. Οι λιγότερο συγκρατημένοι εύχονταν να ξεραθεί. Κάποιοι τρίτοι ακονίζουν τα τσεκούρια… Χαμός λέμε!
Και ενώ οι μέρες κυλούσαν με την ψευδαίσθηση ότι καμία άλλη συμφορά δε θα χτυπήσει την πόλη ετούτη, το δέντρο άνθισε… κάτι μαμούνια ! Οι υπερτροφικές πασχαλίτσες (ή κατσαρίδες- αυτή η διάκριση είναι ρευστή) , αν και δεν κατάφεραν να αποτινάξουν την κακογουστιά του δέντρου, τουλάχιστον πήραν τη θέση των λαμπιονιών και του αστεριού στην κορυφή που όλοι απεύχονταν , πασχαλιάτικα! Φυσικά οι εκπλήξεις δεν περιορίζονται στην πλατεία Πετρινού.... η χριστουγεννιάτικη καμπάνα μεταφέρθηκε στην Άρεως! Έξω από το δικαστήριο... εκεί όπου η καμπάνα χτυπάει για πολλούς... συμβολικό!
 
DSC03125
 
Γι' αυτό άλλη χρονιά παιδιά λιγότερη η γκρίνια για το κόστος του στολισμού της πόλης γιατί θα χρησιμοποιούνται όλα τα στολίδια παντός καιρού μέχρι να κάνουν απόσβεση!
 
(Με … απεριόριστη διάθεση χιούμορ)
«Άτακτο δελτίο»
Την εκπομπή παρουσιάζουν κάθε Παρασκευή, στις 3.00 το απόγευμα, στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης (www.drt915.gr), η Βάσω Παπαδοπούλου και ο Πάρης Αγγελόπουλος!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...