Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άστατος καιρός τον Μάιο μέχρι και ...

Άστατος καιρός τον Μάιο μέχρι και ...
Τα δόντια του θέλει να μας δείξει ο Μάιος καθώς μετά από τις ζέστες των επόμενων ημερών, διαφαίνεται μία σημαντική μεταβολή του καιρικού σκηνικού, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας ενώ δεν αποκλείονται οι όψιμες χιονοπτώσεις στις βουνοκορφές!
Πιο συγκεκριμένα,αύριοΚυριακή, ο καιρός θα είναι αίθριος στο σύνολο της χώρας και μόνο κατά μήκους της Πίνδου θα εκδηλώνονται κάποιες τοπικές μπόρες και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα φτάσει και τους 26 βαθμούς στα πεδινά. 
Τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος εκτός από τα βόρεια και τα βορειοδυτικά όπου αναμένεται κάποια αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία, στα ίδια επίπεδα με τηνΚυριακή, θα αγγίξει τους 25-26 βαθμούς στα πεδινά.
Παρόμοιος ο καιρός και τηνΤρίτη, με την αστάθεια να εντοπίζεται αυτή τη φορά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά και παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία, σε νέα άνοδο, θα φτάσει τους 28 βαθμούς στα πεδινά, μυρίζοντας καλοκαιράκι το μεσημέρι.
Η Τετάρτη φαίνεται να χωρίζει τη χώρα μας στα δύο όσο αφορά τα καιρικά. Έτσι, στα δυτικά και τα βόρεια θα αρχίσει η μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση μέσα στην ημέρα και οι άνεμοι θα ενισχυθούν. Αντίθετα, τα ανατολικά και νότια τμήματα, θα απολαμβάνουν μία καλοκαιρινή ημέρα, με την θερμοκρασία να φτάνει τοπικά και τους 30 βαθμούς Κελσίου! Προς το βράδυ όμως και εκεί ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει.
ΤηνΠέμπτη, ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα σοβαρότερα όμως φαινόμενα να εντοπίζονται στα κεντρικά και τα βόρεια.
Με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται ο καιρός να διατηρείται άστατος στα βόρεια, μέχρι και τοΣάββατοενώ στη συνέχεια σταδιακά θα βελτιωθεί.
Επειδή πρόκειται για μια σημαντική μεταβολή του καιρού για αυτή την εποχή, θα σας κρατάμε ενήμερους για την πορεία της, μέσα από το meteo-news.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...