Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Ξεκινούν τα έργα για το Open Mall στα "Κλωνατζίδικα"

Τρίπολη | Ξεκινούν τα έργα για το Open Mall στα "Κλωνατζίδικα"

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή Open Mall (Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου) στα Κλωαντζίδικα της Τρίπολης. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, στη live επικοινωνία του με δημότες μέσω facebook.

Το έργο αφορά την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής του «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Τρίπολης». Η ανάπλαση στοχεύει στη δημιουργία ενός καλαίσθητου δικτύου δρόμων και πεζοδρόμων, που θα συνδέει σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην εμπορική ανάπτυξη. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των «Κλωνατζίδικων», του παλαιού εμπορικού κέντρου κλωστοϋφαντουργίας, στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της περιοχής.

Προβλέπονται αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (αποχέτευση ομβρίων και ηλεκτροφωτισμό οδών), καθώς επίσης και - σε σημεία διασταύρωσης των δρόμων με τους πεζόδρομους - η κατάλληλη διαμόρφωση ραμπών και κατασκευή ενός δικτύου «οδηγών τυφλών». Η επίστρωση θα γίνει με κυβόλιθους και με πλάκες λευκού σκληρού χτυπητού μαρμάρου, ενώ παράλληλα σε κατάλληλες θέσεις θα τοποθετηθούν φωτιστικοί στύλοι.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 22:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Από μια ολόκληρη πόλη μπάχαλο, μια νοικοκυρεμένη περιοχή βρήκατε να ξηλώσετε και να ξαναφτάξετε? Και επίστρωση με κυβόλιθους και φωτιστικά σώματα διαθέτει η περιοχή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...