Menu
RSS
Σάββατο, 11/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντισταθμιστικά έργα στο Δήμο Τρίπολης από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου

Αντισταθμιστικά έργα στο Δήμο Τρίπολης από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου

Κάποια έργα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο δήμο Τρίπολης, λόγω του ότι από το δήμο μας διέρχεται ο αγωγός φυσικού αερίου που οδηγεί στη Μεγαλόπολη για να τροφοδοτηθεί η πέμπτη μονάδα του εργοστασίου.

Στα πλαίσια αυτού του έργου ο δήμος είχε υποβάλει κάποια έργα για να χρηματοδοτηθούν ως αντισταθμιστικά αυτού του έργου. Έτσι λοιπόν με δαπάνη της εταιρίας καθαρίστηκε ο ποταμός στο Στενό, έγιναν στο Παρθένι κάποια έργα ύδρευσης και κατασκευάστηκε ένα παραδοσιακό καφενείο στην Πάνω Ασέα που θα χρησιμοποιείται ως πολιτιστικό κέντρο.

Πρόκειται να ενταχθούν επίσης τρία έργα, εκ' των οποίων ένα γήπεδο 5χ5 στην Ασέα, ο ηλεκτροφωτισμός της γέφυρας στο Μάναρι και ο δρόμος που συνδέει την παλιά εθνική οδό Τρίπολη - Καλαμάτα με τη Δόριζα, στο ύψος της διασταύρωσης του Μάναρι.

Ο δήμος, ο ΔΕΣΦΑ και η κατασκευάστρια εταιρία θα πρέπει μέχρι τέλος Αυγούστου να φτιάξουν τριμερής συμβάσεις προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Τέλος πρόκειται να αποκατασταθούν οι όποιες ζημιές δημιουργηθούν λόγω των έργων και η εταιρία θα βοηθήσει στην βελτίωση των αγροτικών δρόμων αφού από εκεί περνά και ο αγωγός. Η εκτίμηση για το κόστος των έργων ξεπερνά τις 200 με 300 χιλιάδες ευρώ.

Β.Π.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...