Menu
RSS
Κυριακή, 12/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το «Καλημέρα Αρκαδία» στις πρόβες της θεατρικής ομάδας του 1ου Λυκείου Τρίπολης (εικόνες-βίντεο)!

Το «Καλημέρα Αρκαδία» στις πρόβες της θεατρικής ομάδας του 1ου Λυκείου Τρίπολης (εικόνες-βίντεο)!

Μια εκπληκτική παράσταση -μετά από πολλή προσπάθεια και πρόβες- υπόσχεται να παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του πρώτου Λυκείου Τρίπολης σε όλους όσους βρεθούν τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στο άλσος Αγίου Γεωργίου, στις 21:15!

Το "Ω, τι κόσμος μπαμπά" είναι μια θεατρική παράσταση που καυτηριάζει την εποχή της Χούντας. Είναι ένα έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του '73 αλλά είναι επίκαιρο όσο ποτέ γιατί μέσα από τις ερμηνείες των μαθητών θα δείτε τον πανικό που επικρατούσε σε μια κοινωνία με πολλά προβλήματα και την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων της εποχής εκείνης. Δεν θα αφήσει κανένα απροβλημάτιστο καθώς σίγουρα σε κάποιον από τους ρόλους των παιδιών ίσως δείτε και τον εαυτό σας... Συνδυάζει πολλά γεγονότα, καθώς πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από 12 κομμάτια, με μεγάλη έμφαση στη διαβρωτική δύναμη που έχει το χρήμα στη ζωή μας, στη φτώχια, στις σχέσεις μεταξύ μας κ.α.

Οι πρώτες συναντήσεις των παιδιών πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Απριλίου και μετά το Πάσχα ξεκίνησαν οι πρόβες, οι οποίες όπως δήλωσαν στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr ήταν λίγο κουραστικές καθώς έπρεπε να διαβάζουν παράλληλα και για τις εξετάσεις τους.

Συνολικά συμμετέχουν 18 μαθητές και η πλειοψηφία δεν έχει ασχοληθεί ξανά με το θέατρο, αλλά είναι ενθουσιασμένοι γι' αυτή τους την προσπάθεια και καλούν όλους να δουν το αποτέλεσμα.

Η σύσταση της θεατρικής ομάδας του πρώτου λυκείου Τρίπολης ήταν πρωτοβουλία του διευθυντή. Την προσπάθεια των παιδιών στηρίζουν ακόμα ο Δήμος Τρίπολης, η ΚΕΔΗΤ, η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο σύλλογος καθηγητών, η Κατερίνα Παπαγεωργάκη (ενδυματολόγος), η Αθηνά Χωματά (σκηνογράφος), ο Γιώργος Κρατημένος (μουσική σύνθεση) και ο Κώστας Χρονόπουλος (κατασκευή σκηνικού).

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το σκηνοθέτη και πρώην μαθητή του σχολείου Κωνσταντίνο Σκιντζή, ο οποίος χάρη στην αγάπη που έχει για το θέατρο 'έστησε' όλο αυτό που θα δείτε...

Ευχόμαστε επιτυχία στην παράσταση και καλή συνέχεια σε όποια μελλοντική προσπάθεια.

Β.Π.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...