Menu
RSS
Τετάρτη, 01/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Η διαδρομή μου έχει αποδείξει ότι δεν με ενδιαφέρουν και δε με απασχόλησαν ποτέ οι καρέκλες και τα αξιώματα»

«Η διαδρομή μου έχει αποδείξει ότι δεν με ενδιαφέρουν και δε με απασχόλησαν ποτέ οι καρέκλες και τα αξιώματα»

Με γραπτό μήνυμά του, ο υποψήφιος βουλευτάς Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Τσιλιβής απευθύνεται προς τους Αρκάδες και αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι Συμπατριώτες

Στρατεύομαι στη μάχη των εκλογών για τον τόπο μας και τα παιδιά μας. Πιστεύω στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και την πολιτική και  αγαπώ την πατρίδα μας. Είναι χρέος μου αυτή τη δύσκολη ώρα για την Ελλάδα να δώσω τη μάχη με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα που πρέπει να είναι μια ημέρα πιο αισιόδοξη και πιο ελπιδοφόρα.

Αναγνωρίζω πως η πολιτική που ασκήθηκε την τελευταία περίοδο αν και οδήγησε στο να διατηρήσει η Ελλάδα τη θέση της στην Ευρώπη και το ευρώ προκάλεσε ανισότητες και αδικίες και πίκρανε ιδίως τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009. Μαζί με τη συγνώμη μας έχουμε χρέος να  διατυπώσουμε μια ξεκάθαρη πρόταση γιατί  η πρόοδος σε μια κοινωνία προέρχεται  από τις μάχες που δίνουμε κοιτώντας μπροστά και όχι πίσω. Σήμερα το εθνικό στοίχημα είναι η σταθεροποίηση της χώρας και η περιφρούρηση της θέσης της μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια αυτό είναι δόγμα της πολιτικής μας και πρέπει να μείνουμε αταλάντευτοι στην υπεράσπισή του. Μια διαφορετική θεώρηση που οδηγεί  την Ελλάδα στην απομόνωση αποτελεί εθνική ήττα. Η Ελλάδα και οι Έλληνες  πετύχαμε τα πάντα μέσα σε συμμαχίες ενώ πληρώσαμε ακριβό τίμημα για τις περιόδους της περιθωριοποίησης της χώρας και του διχασμού της κοινωνίας. Σ αυτή την προοπτική είναι προσανατολισμένες οι δυνάμεις μας και το πρόγραμμά μας. Η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης  προτάσσουν  τους  κομματικούς  στόχους είτε για την κυβερνητική  αυτοδυναμία είτε για την ενίσχυση των δυνάμεων της κριτικής και της καταγγελίας προς το ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει τα εθνικά προτάγματα για την Ελλάδα προς το 2020. Με διαρθρωτικές αλλαγές και δημοσιονομικό εξορθολογισμό που καθιστούν τη χώρα μας ισότιμο εταίρο στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η αυτοδύναμη Ελλάδα που επαγγέλλεται το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο μας Βαγγέλη Βενιζέλο είναι η Ελλάδα του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας. Αυτή την ώρα της μάχης πέρα από τις μεμψιμοιρίες και την απογοήτευση  (που αν επικρατήσουν θα σημάνουν εθνική ήττα και υποχώρηση της Ελλάδος από όσα πέτυχε τα τελευταία χρόνια) προέχει η ανάγκη  να ξεκαθαρίσουμε το εθνικά ωφέλιμο από το συγκυριακά δημαγωγικό και ευχάριστο.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί:

·        Την πολιτική, κοινωνική, και οικονομική σταθερότητα

·        Τη θέση της Ελλάδας  στην ευρωπαϊκή συμμαχία

·        Την ανασυγκρότηση της χώρας

Ο στόχος θα επιτευχθεί όχι με καταγγελίες και συνθήματα  αλλά με διαθρωτικές αλλαγές και δημοσιονομικό εξορθολογισμό που καθιστούν την Ελλάδα  ισότιμο εταίρο και δίνουν περιεχόμενο  και αντίκρισμα στις μέχρι τώρα θυσίες  του ελληνικού λαού. Είναι έργο όλων μας. Δείξαμε ότι ξέρουμε και μπορούμε να διαπραγματευτούμε αποτελεσματικά. Μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερή προοπτική της χώρας  μέσα στην Ευρώπη και την κοινωνική ανασυγκρότηση με μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, με δημοκρατικές ρήξεις και ανατροπές  που κάνουν την πατρίδα μας περισσότερο αξιόπιστη και ισχυρότερη διαπραγματευτικά.

Η ανάπτυξη και η πρόοδος της Αρκαδίας είναι στόχος εφικτός. Στα πλαίσια της νέας αναπτυξιακής πορείας για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας η Αρκαδία μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να κερδίσει τη θέση που δικαιούται και της αξίζει. Ζω μόνιμα και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αρκαδία. Είμαι ένας από εσάς. Γνωρίζω τα προβλήματα, μαζί τα ζούμε και τα βιώνουμε καθημερινά και μαζί θα αγωνιστούμε για την λύση τους. Η διαδρομή μου έχει αποδείξει ότι δεν με ενδιαφέρουν και δε με απασχόλησαν ποτέ οι καρέκλες και τα αξιώματα. Αγωνιώ για τον τόπο μου και είμαι υποψήφιος όχι για το προνόμιο και το αξίωμα αλλά για να βοηθήσω τον τόπο μου και τους ανθρώπους του, με τους οποίους ζούμε και θα ζούμε καθημερινά μαζί.

Απευθύνομαι στον καθένα και καθεμία χωριστά που σκέπτεται και συναισθάνεται σαν προσωπική του υπόθεση την υπέρβαση αυτής της κρίσης. Άλλωστε οι εκλογές δεν γίνονται για τους πολιτικούς και τα κόμματα, γίνονται κυρίως για τους πολίτες και τη χώρα. Η δική τους δύναμη είναι η δύναμη της χώρας. Ανάμεσα σε όλους αυτούς που συγκροτούν το εθνικό κεφάλαιο για μια αισιόδοξη προοπτική δηλώνω και εγώ παρών. Έτοιμος για την ευθύνη που μου αναλογεί για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και πάνω απ όλα για την Αρκαδία και τους Αρκάδες και ιδίως για τη νέα γενιά του τόπου μας.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...