Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην Τρίπολη ο Αβραμόπουλος – Ήρθε με ελικόπτερο, έκανε επιθεώρηση στο Διακλαδικό Κέντρο, και … μοίρασε άδειες! (vd)

Στην Τρίπολη ο Αβραμόπουλος – Ήρθε με ελικόπτερο, έκανε επιθεώρηση στο Διακλαδικό Κέντρο, και … μοίρασε άδειες! (vd)

Το Διακλαδικό Κέντρο της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης Τρίπολης επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος (από το Ελληνικό Γορτυνίας) μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκο και ο τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά.

Ο Υπουργός  επισκέφθηκε θαλάμους και μαγειρεία και παρακολούθησε ασκήσεις ακριβείας από τη διμοιρία επιδείξεων (τους έδωσε και 5 μέρες τιμητική άδεια).

Επίσης, παρακολούθησε τα εκπαιδευτικά αντικείμενα των νεοσυλλέκτων: λύση αρμολόγηση οπλισμού, πυρ και κίνηση, κάλυψη/απόκρυψη.

Να σημειωθεί ότι έφτασε στην Τρίπολη με ένα υπερσύγχρονο NH90 της Αεροπορίας Στρατού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, έριξε δύο «αβολίδωτες» σφαίρες, όρθιος και γονυπετής, έφαγε στα μαγειρεία (φακές) και συνομίλησε στους νεοσυλλέκτους.

Μαζί του ήταν ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και ο τέως Δήμαρχος Δημοσθένης Σωτηρόπουλος.

Στη δήλωσή του, είπε: «Η σημερινή επίσκεψη στην Τρίπολη είχε ένα συγκεκριμένο σκοπό. Να δούμε από κοντά πως εξελίσσεται το πρόγραμμα εκπαίδευσης που ολοκληρώνεται για αυτή τη σειρά.

Για μένα είναι ξεχωριστή ημέρα, διότι πριν από τρεις δεκαετίες περίπου, είχα υπηρετήσει εδώ, όταν η θητεία ήταν 26 μήνες και όχι 9 που είναι σήμερα, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε όταν μετά από 30 τόσα χρόνια γυρνάς πίσω, εκεί που έζησες την εμπειρία, έχει την ξεχωριστή του αξία.

Εδώ συντελέστηκε και μία πρώτη εφαρμογή, μίας ιδέας που ξεκίνησε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τη δημιουργία αυτού του χώρου κοινής εκπαίδευσης των τριών κλάδων.

Για τους οπλίτες, θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο που είναι η ένταξη τους στα τρία όπλα, άρα είναι βέβαιο ότι αυτό το στάδιο εκπαίδευσης θα καθορίσει τη μετέπειτα πορεία τους στους κόλπους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό το Διακλαδικό Σχήμα έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επιτυχές.»

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό, δείτε ΕΔΩ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...