Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι δράσεις της «Χοροτεχνίας» στην Τρίπολη (εικόνες)!

Οι δράσεις της «Χοροτεχνίας» στην Τρίπολη (εικόνες)!

Το κέντρο χορού «ΧΟΡΟΤΕΧΝΙΑ» σε συνεργασία με την ομάδα διάσωσης, διοργάνωσε για τα μέλη της την Πέμπτη 31-10-2013, μάθημα ευαισθητοποίησης και παροχής γνώσεων πρώτων βοηθειών για τα μικρούς της φίλους.  

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στις γνώσεις που τους μετέδωσαν τα μέλη της ομάδας διάσωσης. ‘’Ο καθένας από εμάς μπορεί να χρειαστεί πρώτες βοήθειες οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να συμβάλλουμε στο περιστατικό με τις κατάλληλες ενέργειες’’, συμφώνησαν τα παιδιά με τους διασώστες.

Το απόγευμα του Σαββάτου 2-11-2013 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του κέντρου χορού «ΧΟΡΟΤΕΧΝΙΑ» η 1η συνάντηση γνωριμίας με τα παραδοσιακά κρουστά μουσικά όργανα της χώρας μας από τον μουσικό και δάσκαλο, Λυκουρέντζο Χρήστο .Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία των κρουστών στην Ελλάδα, την εξέλιξη τους , τη χρήση τους αλλά και να δοκιμάσουν διάφορους ρυθμούς πάνω στο νταούλι, νταϊρέ, τουμπί, τουμπελέκι, ιδιόφωνα κρουστά κ.α. H εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου και η ύπαρξή του μέσα σ΄ ένα μάθημα παραδοσιακού χορού ως βιωματική εμπειρία συμπληρώνει το τρίπτυχο  χορός-ρυθμός-μουσική.

Υπεύθυνη: ΑΝΤΩΝΙΑ ΛΟΥΚΑ

ΝΙΚΗΤΑΡΑ 21(πίσω από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο)

Τηλ: 2710 222232

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...