Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ομιλία Λυκουρέντζου στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, μίλησε σήμερα στην προεκλογική του συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

KN2_0014[1]KN2_9841[1]KN2_9954[1]

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, μίλησε σήμερα στην προεκλογική του συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Κων/νος Μίχαλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ηλίας Ηλιόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΑΔΕΔΥ, Μενέλαος Δασκαλάκης, πρ. Γενικός Δ/ντής Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΔΑΚ-ΜΜΕ, Νίκος Καλτεζιώτης, πρώην Υπουργός, Κωσταντόπουλος Δημήτρης, πρ. Νομάρχης Αρκαδίας, Γιάννης Σμυρνιώτης, Δήμαρχος Τρίπολης και Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, πρώην Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα της ομιλίας του Ανδρέα Λυκουρέντζου: «Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη φιλελεύθερη, δημοκρατική και λαϊκή παράταξη, η παράταξη την οποία ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η παράταξη, η οποία υπηρετεί με συνέπεια το εθνικό συμφέρον, η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την Ελλάδα, δεν ανταγωνίζεται την ανευθυνότητα, δεν παρακολουθεί τους υπαίτιους της συμφοράς. Πρωταγωνιστεί με τον Αντώνη Σαμαρά και απευθύνεται στους πολίτες με αίσθημα ευθύνης, ομιλεί τη γλώσσα της αλήθειας, με συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο, επιμένει στην εκπλήρωση του καθήκοντος, χωρίς δισταγμούς και αμφιβολίες. Απέναντί μας, τότε αλλά και τώρα, το ΠΑΣΟΚ της δημαγωγίας, των ασυγκράτητων υποσχέσεων, το κόμμα προστάτης των συντεχνιών και των ακραίων πρακτικών. Εμείς και τότε είπαμε την αλήθεια και τώρα με τον Αντώνη Σαμαρά την αλήθεια λέμε.»

«Η σημερινή κατάσταση της χώρας είναι επώδυνη για την κοινωνία και τραγική για την οικονομία. Θα ήταν ολέθριο σφάλμα αν παραγνωρίζαμε την πραγματικότητα και προσχωρούσαμε σε πρακτικές, τις οποίες καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ, πρακτικές λαϊκισμού και παροχολογίας. Αντιθέτως, δεν μοιράζουμε υποσχέσεις.»

«Η στρατηγική της ανάπτυξης, την οποία παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, πρόσφατα στο Ζάππειο, στηρίζεται στις ικανότητες του λαού να δημιουργεί μέσα σ’ ένα ελκυστικό αναπτυξιακό περιβάλλον, το οποίο φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε με την πολιτική μας. Είμαστε φιλελεύθερο κόμμα και πιστεύουμε στη δυναμική της αγοράς και την πολιτική της ανάπτυξης. Θέλουμε ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και όχι κράτος επιχειρηματία. Θέλουμε ανοιχτή αγορά και φιλελεύθερη οικονομία και όχι κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία. Συνεπώς, η πρότασή μας δίνει έμφαση στην ανάπτυξη, πιστεύουμε ότι μπορούμε διαφορετικά και ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

«Για την Αρκαδία, πρόταση εξόδου από την κρίση, υπήρχε και υπάρχει: Η Αρκαδία αποτελεί το πολιτικό, διοικητικό, οικονομικό, τουριστικό κέντρο της Πελοποννήσου. Έχω καταθέσει μια σειρά προτάσεων και έχω αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες πιστεύω απόλυα ότι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Αρκαδικής οικονομίας. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της Αρκαδίας με την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μ’ έναν καλύτερο αναπτυξιακό νόμο, τον οποίο στερείται η χώρα, γιατί το ΠΑΣΟΚ κατήργησε τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο τα κονδύλια της τρίτης προγραμματικής περιόδου και του αναπτυξιακού νόμου έχουν απορροφηθεί στο σύνολο τους. Σήμερα υπάρχουν αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους €14,5 δις! Στις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνονται η αποκατάσταση του εισοδήματος των ευπαθών ομάδων, των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων και η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής: της γεωργίας και της κτηνοτροφίας».

«Δεν μπορούν οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να σκοτώνουν «για ένα κομμάτι ψωμί» μονάδες της ΔΕΗ, επιλεγμένες μάλιστα με κομματικά ή μικροκομματικά κριτήρια. Δεν μπορούν να βάζουν το χαράτσι, να αδυνατεί ο λαός να το πληρώσει και να χάνει η ΔΕΗ εισπράξεις λογαριασμών. Διέλυσαν και την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας». 

«Εμείς ως κυβέρνηση αποδείξαμε το έμπρακτο ενδιαφέρον της  για την εκπαιδευτική κοινότητα στην Αρκαδία. Δύο μεγάλα σχολικά συγκροτήματα  το Πειραματικό και το Μουσικό ξεκίνησαν από τον ΟΣΚ, παραδόθηκαν, επίσης, το 10ο  και το 11ο  δημοτικό και το Νηπιαγωγείο, χρηματοδοτήθηκαν οι υποδομές και ο εκσυγχρονισμός σε όλες τις σχολικές μονάδες. Οι εργασίες κατασκευής των δυο σχολικών συγκροτημάτων είναι εκτός χρονοδιαγράμματος από έλλειψη χρηματοδότησης. Αγωνίστηκα τους 30 αυτούς μήνες να μην διακοπεί η πορεία των εργασιών κατασκευής τους. Τώρα σας δηλώνω: Εμείς τα σχεδιάσαμε εμείς τα ξεκινήσαμε και σύντομα εμείς θα τα λειτουργήσουμε». 

«Όπως ήμασταν μαζί στις καλές στιγμές, έτσι θα είμαστε μαζί και στις δύσκολες περιστάσεις. Με τη δική σας τιμητική στήριξη θα συνεχίσω να σας εκπροσωπώ και να αγωνίζομαι για την Αρκαδία της Ελπίδας και της αισιοδοξίας. Εγώ χάριν της εμπιστοσύνης σας στο πρόσωπο μου μία δέσμευση αναλαμβάνω: με τη δράση μου και την παρουσία μου στο δημόσιο βίο θα σας κάνω πάντα υπερήφανους». 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...