Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

H Τρίπολη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (εικόνες - βίντεο)

H Τρίπολη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (εικόνες - βίντεο)
Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι της Τρίπολης ήταν οι: ήταν οι: Βαλεντίνα Δρακοπούλου (σφυροβολία), Νίκος Λυμπερόπουλος (δισκοβολία), Κωνσταντίνα Φαρφαρά (ποδηλασία) και Νίκος Φλώρος (εικαστικός).

H Τρίπολη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Απριλίου, αποτελώντας έναν εκ των σταθμών της διαδρομής της προς το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι 33οι Ολυμπιακοί αγώνες. Τον βωμό που είχε στηθεί μπροστά από το ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Πλατεία Άρεως άναψε ο λαμπαδηδρόμος Νίκος Φλώρος. Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου καθώς του Γαλλικού και Ελληνικού Εθνικού ύμνου και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και η εκπρόσωπος της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”, Βερονίκ Μπρουέζ.

Ο κ. Τζιούμης ανέφερε μεταξύ άλλων πως “Η Αρκαδία το λύχνο της Ανεξαρτησίας χαίρεται για το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από τα χώματά της και επεσήμανε πως η φλόγα συμβολίζει την ειρήνη, την συνύπαρξη των λαών, την ευγενή άμιλλα και ευχήθηκε τα μηνύματα της φλόγας να ακουστούν παντού και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού να είναι αντάξιοι των αγώνων του παρελθόντος. Η κα. Κρουέζ σημείωσε πως οι Ολυμπιακοί αγώνες γιορτάζονται σε όλον τον κόσμο και φέρνουν κοντά όλη την ανθρωπότητα.

Η Πρεσβεία της Γαλλίας και η επιτροπή διοργάνωσης βρίσκονται εδώ για να αναδείξουν τα ιδεώδη της Ολυμπιακής φλόγας αλλά και την σχέση που συνδέει διαχρονικά την Ελλάδα και τη Γαλλία. Επίσης μίλησε ο κ. Βασιλειάδης, Πρόεδρος της επιτροπής λαμπαδηδρομίας καθώς και ο κ. Καπράλος, πρόεδρος της ΕΟΕ.

Να σημειώσουμε πως η τελετή παράδοσης της φλόγας στη Γαλλία θα γίνει στις 27 Απριλίου. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και τραγούδια και δρώμενα από μαθητές σχολείων της Τρίπολης.

Κείμενο - www.drt915.gr 

Φωτογραφίες - βίντεο: www.kalimera-arkadia.gr 

---------------------------------------

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πλατεία Άρεως

Η ομιλία του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη για την Ολυμπιακή Φλόγα

Δράση από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης για την Ολυμπιακή Φλόγα

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 11:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Παναγία βοήθα. τι άλλο θα δούμε!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 21:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Φτάνει που έκανε από τους 5 λαμπαδηδρόμους 2 άσχετους με τον αθλητισμό.Γιατί όλα είναι δημόσιες σχέσεις…

  • ο αδέκαστος
    ο αδέκαστος Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 19:52 Σύνδεσμος σχολίου

    ....... εδω φιλαρακια θα τα χαλάσουμε ..... δεν επρεπε ο Δήμαρχος να δώσει τον λογο στον Τρουπή ??? να πει και αυτός κάτι !!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...