Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ήρθε κλιμάκιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού για να διερευνήσει καταγγελίες για καψώνια στην Τρίπολη;

Ήρθε κλιμάκιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού για να διερευνήσει καταγγελίες για καψώνια στην Τρίπολη;
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στρατευμένων «Σπάρτακος» έχει προχωρήσει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε σοβαρές καταγγελίες για καψώνια στο Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης της Τρίπολης.
Οι καταγγελίες αυτές έχουν δημοσιοποιηθεί μέσα από την ιστοσελίδα της Επιτροπής και έχουν αναταραχτεί σε πολλές ιστοσελίδες της Αθήνας και όχι μόνο.
Τι κατήγγειλαν; Έκαναν λόγο για «ψυχολογική βία που ασκείται με τον πλέον ακραίο τρόπο στους νεοσύλλεκτους», «ατελείωτες ασκήσεις και αναφορές, που εξουθενώνουν τους φαντάρους, τους κρατούν συνεχώς τσιτωμένους με άχρηστες διαδικασίες, σε καθεστώς έντασης και ασφυκτικής πίεσης», «μαζικά καψόνια στους θαλάμους», ότι «οι μερίδες είναι μικρές, το φαγητό ελάχιστο και οι φαντάροι πεινάνε» και άλλα πολλά!
Μετά από αυτές τις καταγγελίες, υπήρξε νεότερη ανακοίνωση από τον «Σποάρτακο», την περασμένη Κυριακή που αναφέρει ότι «άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ προκάλεσαν οι διαμαρτυρίες και η επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων νεοσύλλεκτων από το ΚΕΝ Τρίπολης. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών για τα καψόνια-την άσχημη συμπεριφορά-την τρομερή ενταντικοποίηση-τις λειψές μερίδες φαγητού, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να πεινούν, κλιμάκιο του ΓΕΣ επισκέφτηκε το Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης για να το επιθεωρήσει.
Φυσικά, όχι μόνο αποδείχτηκε ότι οι καταγγελίες ήταν αληθείς –και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά- αλλά λήφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα που βελτίωσαν την κατάσταση.
Οι μερίδες φαγητού πλέον είναι αξιοπρεπείς και υπάρχει οδηγία χορήγησης επιπλέον μερίδας σε όσους το κρίνουν απαραίτητο.
Τα καψόνια κόπηκαν μαχαίρι.
Επίσης, μπορεί να πρόγραμμα πολεμικής εκπαίδευσης να έχει πολύ έντονους ρυθμούς-ασύγκριτους με τα υπόλοιπα ΚΕΝ- αλλά πλέον υπάρχει Πρόγραμμα, καθορισμένες διαδικασίες και Ελεύθερος Χρόνος.   
Οι αλλαγές αυτές αμέσως έγιναν αντιληπτές στους συνάδελφους που όχι μόνο συνειδητοποίησαν ότι το ΓΕΣ παρακολουθεί τις καταγγελίες, αλλά κυρίως ότι ο συλλογικός αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, η μαχητική αμφισβήτηση, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών για τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες,  είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα.»

3 σχόλια

  • δημήτρης
    δημήτρης Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 11:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Ασκήσεις ναί,στρατός είναι στο κάτω-κάτω.Καψόνια όμως και καραβανομαγκιές,όχι.Εξ άλλου,δε γίνεται καλός φαντάρος ο νεος,επειδή ο εκπαιδευτής έχει απωθημένα...

  • δημητρης
    δημητρης Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 23:51 Σύνδεσμος σχολίου

    γνωριζω μονιμο στο στρατο εκει με βαθμο,μεσω της συζυγου του,κ δεν θεωρω διολου απιθανο να εγιναν και καψωνια ,και να ασκει οπως μπορει αυτος την εξουσια του-κομπλεξ του στους φανταρους...το πραγμα πρεπει να ψαχτει καλα!

  • ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 22:43 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΣΟΒΑΡΑ? ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΥΜΕΝΑ? ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΑ , ΞΥΡΙΣΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ........... ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΒΗΜΑΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΗ ΚΟΛΟΤΣΕΠΗ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΜΕ ΣΚΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙΑ ΚΤΛΠ.!!! ΡΕ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΜΑΜΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΑΣ ΜΗ ΣΑΣ ΧΑΙΔΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ! Ι5 ΡΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ........ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΤΕ ''ΕΦΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΜΑΙ ΚΤΛΠ''. ΒΡΕ ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ ΣΤΣΤΣΤΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΕΙΣ ΡΕ..........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...