Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σέβεται κανείς τις μαμάδες με τα καρότσια σε αυτή την πόλη;

Σέβεται κανείς τις μαμάδες με τα καρότσια σε αυτή την πόλη;
Όλο και δυσκολότερη γίνεται η ζωή των μαμάδων που κυκλοφορούν με καρότσια, στην πόλη της Τρίπολης.
Η απαράδεκτη νοοτροπία που έχουν οι οδηγοί έχει ως αποτέλεσμα η ζωή ενός πεζού στην Τρίπολη, μόνο εύκολη να μην είναι ...
Ο καθένας παρκάρει το αυτοκίνητο του ή το μηχανάκι του, όπου θέλει, πάνω, στο δρόμο, πάνω σε πεζοδρόμια, παντού ... Τις περισσότερες φορές παράνομα... Αρκεί να βολευτεί ο ίδιος. Για τους άλλους, δεν νοιάζεται.
Πάει λοιπόν μία μαμά με το καρότσι της να περάσει από κάποιον δρόμο και δεν μπορεί γιατί έχουν παρκάρει παράνομα ακόμα και πάνω σε πεζοδρόμια. Από πού θα περάσει; Και δεν είναι μόνος ένας δρόμος στην Τρίπολη που συμβαίνει αυτό. Είναι πολλοί.
Τι πρέπει να κάνει λοιπόν μία μητέρα σε αυτή την περίπτωση; Να είναι με το τηλέφωνο στο χέρι και να ειδοποιεί την αστυνομία κάθε τρεις και λίγο ή να τσακώνεται με αυτούς που έχουν παρκάρει παράνομα και δεν μπορεί να περάσει με το καρότσι της;
Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Κι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, διότι δεν υπάρχει έλεγχος και δεύτερον διότι έχουμε κάκιστη νοοτροπία.
Και δεν είναι μόνο οι μαμάδες. Είναι όλοι οι πεζοί που έχουν πρόβλημα. Είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι τα ασθενοφόρα, τα πυροσβεστικά, τα περιπολικά που πολλές φορές αντιμετωπίζουν πρόβλημα από δρόμους που έχουν «κλείσει» παράνομα.
Επιπλέον, σε όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα που υπάρχει σε πολλά πεζοδρόμια της πόλης τα οποία έχουν φθαρεί με το χρόνο και χρειάζονται μικροεπεμβάσεις, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν περαιτέρω τη ζωή ενός πεζού στην πόλη.
Έως πότε θα ισχύει αυτό το σκηνικό; Δεν πρέπει να μπει επιτέλους ένα «φρένο»;
Πηγή - Εφημερίδα "Αρκαδικές Ειδήσεις"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...