Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιορτινό ταξίδι σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τον Ορφέα Τρίπολης (vd)!

Γιορτινό ταξίδι σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τον Ορφέα Τρίπολης (vd)!
Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες "ταξίδεψε" η χορωδία του Ορφέα Τρίπολης, όσους παρευρέθηκαν στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.
Ακούστηκαν θρησκευτικοί ύμνοι της γιορτής των Χριστουγέννων από το Ανδρικό Εκκλησιαστικό Τμήμα, με μαέστρο τον Βασίλη Τζαβάρα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια του Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, από την παιδική χορωδία και το προπαρασκευαστικό τμήμα, με μαέστρο την Νικολέττα Ψαρρού και τη συνοδεία πιάνου με τον Γιάννη Ζαχαρόπουλο.
Επίσης η Μικτή Χορωδία ερμήνευσε, το έργο για πιάνο και μικτή χορωδία του Άλκη Μπαλτά «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», κάνοντας ένα ταξίδι στις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της Γέννησης: Η αναγγελία από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ – η Γέννηση – η στρατιά των Αγγέλων πάνω από την φάτνη – το προσκύνημα των ποιμένων – το προσκύνημα των Μάγων – το νανούρισμα της Παναγίας – το δοξαστικό τραγούδι των Αγγέλων, ενώ το κείμενο είναι εμπνευσμένο από την λατινική μετάφραση του Κατά Λουκά Ευαγγελίου. Τη χορωδία διήφθηνε η μαέστρος κ Χριστίνα Αθανασοπούλου και πιάνο έπαιξε ο Γιώργος Μιχαλόπουλος.
Το θεολογικό περιεχόμενο, την αξία και το μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων, μετέφερε μέσα από το λόγο του ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Μαντινείας & Κυνουρίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεόκλητος Ντούλιας, φέρνοντας ένα παράδειγμα αγάπης περιστατικό που συνέβη σε ταξιτζή της πόλης μας κατά το παρελθόν τέτοια περίοδο. 

B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...