Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Να μπει επιτέλους τάξη στην πλατεία Πετρινού»!

«Να μπει επιτέλους τάξη στην πλατεία Πετρινού»!
Συνεδρίασε η δημοτική κοινότητα Τρίπολης, το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Ιανουαρίου, επικεντρώνοντας τη συζήτησή της, σε θέματα εκτός ημερησίας διάταξης που αφορούσαν στην κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια, αλλά και στην αναρχία (όπως ειπώθηκε) που επικρατεί στην πλατεία Πετρινού.
Αρχικά οι Σταύρος Ζορμπαλάς και Παναγιώτης Κοσκινάς ζήτησαν ενημέρωση για το τι συμβαίνει με τα σκουπίδια και πότε θα έχουμε  ορατό αποτέλεσμα, εφόσον οι 7-8 μέρες που είχε πει ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ότι θα πρότεινε λύση, έχουν παρέλθει.
Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Θεοδωρακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση πέρα από ό,τι έχει αναφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι την Παρασκευή, στην οποία δεν υπάρχει θέμα για τα σκουπίδια εντός ημερησίας διάταξης.
Επιπλέον ο Σ. Ζορμπαλάς ρώτησε τι αρμοδιότητα έχουν οι ΡΟΜΑ (τσιγγάνοι) -τους οποίους έχει δει ο ίδιος- να συγκεντρώνουν τα σκουπίδια στους μεγάλους άσπρους σάκους που έχουν τοποθετηθεί δίπλα από τους κάδους, σαν να είναι δημοτικοί υπάλληλοι και με ποια διαδικασία (χρήματα, απόφαση) πάρθηκαν αυτοί οι σάκοι. Προς απάντηση, αναφέρθηκε ότι δεν έχει δοθεί καμία αρμοδιότητα από το δήμο σε αυτούς ώστε να συλλέγουν σκουπίδια, παρά το κάνουν μόνοι τους...
Όσον αφορά στο ζήτημα της πλατείας Πετρινού, ο Φώτης Παπούλιας για πολλοστή φορά ζήτησε να μπει μια τάξη στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων υγεινομικού ενδιαφέροντος, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων - ότι είναι ντροπή αυτή η κατάσταση και πως μέχρι και τα λιγοστά δέντρα έχουν καταστραφεί.
Ο Πρέδρος ενημέρωσε ότι θα βγει κανονιστική για όλη την πόλη, η οποία φυσικά θα αφορά και την πλατεία Πετρινού, όπου η δημόσια περιουσία θα πρέπει να προστατευτεί.
Επίσης, εστίασε στο γεγονός του τρόπου διέλευσης των delivery από τους πεζόδρομους. Είπε ότι είναι επικίνδυνη η ταχύτητα τους και ότι θα πρέπει όλοι μας, όταν διαπιστώνουμε παρανομίες, να τους κάνουμε σύσταση, με σωστό τρόπο, ώστε να μην το ξανακάνουν. Ενημέρωσε ότι έχει ήδη γίνει σύσταση -εκ μέρους του δήμου- στην αστυνομία και ότι όποιος δε συνετίζεται, θα πρέπει τελικά να τιμωρείται, σύμφωνα με τους κανόνες.

Β.Π.

4 σχόλια

  • ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ
    ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 10:13 Σύνδεσμος σχολίου

    @ΤΑΜΤΑΚΟΣ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΡΩΤΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ? ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ

  • Ο Ταμτάκος
    Ο Ταμτάκος Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 23:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι τσιγγάνοι μαζεύουν από μόνοι τους (????) τα σκουπίδια και τα βάζουν μέσα στους άσπρους σάκους & μέσα σε μεγάλες μαύρες σακούλες !!!
    Καλά ρε Θεοδωρακόπουλε, μας κοροϊδεύεις ???
    Σιγά μην φιλοτιμήθηκαν οι τσιγγάνοι να σε βοηθήσουν με τα σκουπίδια ...!
    Κάτι βρωμάει στην όλη υπόθεση και σίγουρα όχι τα σκουπίδια.

  • tripper
    tripper Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 09:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Φώτη και λοιποί συγγενείς αν δεν το έχεις καταλάβει εσείς έχετε πλέον την ευθύνη!! Ξυπνήστε !!

  • Πέτρος
    Πέτρος Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 00:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσύ Γεωργάκη έλεγες ότι την είχες έτοιμη την κανονιστική για την πλατεία Πετρινού.
    ¨=Ή η λύση που είχατε είναι σαν αυτή με τα σκουπίδια?
    Δηλαδή καμία...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...