Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην Τρίπολη ο Υπουργός Περιβάλλοντος: Ατελείωτες συζητήσεις, ακόμα καμία απόφαση για τα σκουπίδια (vd)

Στην Τρίπολη ο Υπουργός Περιβάλλοντος: Ατελείωτες συζητήσεις, ακόμα καμία απόφαση για τα σκουπίδια (vd)
"Κατσάδα" έριξε στους πολίτες ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τρίπολη.
Ο Υπουργός συνάντηση είχε με δημάρχους και πολίτες, σχετικά με την επίλυση του προβλήματος που λέγεται "απορρίμματα".
Αφού άκουσε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Τρίπολης, περιφερειακούς συμβούλους, αλλά και εκπροσώπους από τα χωριά του Λεβιδίου και της Δόριζας, τους είπε χαρακτηριστικά "μιλάμε λες και το πρόβλημα το δημιούργησε κάποιος άλλος, δεν άκουσα λύσεις, έχει τελειώσει η περίοδος των ΟΧΙ, όταν δημιουργώ ένα πρόβλημα ή θα τα φορτωθεί μια περιοχή ή η πόλη ή θα πληρώσω κάποια ΤΕΡΝΑ, δηλαδή κάποιος θα περιμένει στη γωνία για να κερδοσκοπήσει, μη λέτε λοιπόν δήμαρχε να είσαι ενάντια στα συμφέροντα, εσείς οι ίδιοι είστε;"
Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται και δεν έχει και τη δικαιοδοσία να διατάξει με μι; ΚΥΑ, μια άλλη περιφέρεια να πάρει τα σκουπίδια μας και ουσιαστικά δήλωσε ότι δύο είναι οι λύσεις που υπάρχουν, ή να μειώσουμε τα σύμμεικτα απορρίμματα μας ή θα πληρώσουμε να τα διαχειριστεί κάποιος μεγαλοεργολάβος, έτσι όπως πάμε.
Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικά να ελαχιστοποιηθεί ο όγκος των απορριμμάτων και έτσι "μέχρι και η Δούρου θα το δει το θέμα", είπε χαρακτηριστικά, με την οποία ενημέρωσε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει για το θέμα στο πλαίσιο της προσωρινότητας αλλά πρέπει να δει αλλαγές για να συναινέσει, όχι ανά έξι μήνες να γίνεται το ίδιο πράγμα.
Διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε λύση δοθεί, θα δοθεί με τη σύμφωνη γνώμη του αποδέκτη και όχι με τη λογική του "αποφασίζουμε και διατάζουμε"!
Αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που έχει δεχθεί η χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία φτάνουν τα 14.520.000 ευρώ για ανενεργούς και ανενεργούς ΧΑΔΑ, με το 40% αυτών να βρίσκονται στην Πελοπόννησο.
Ρώτησε τους ίδιους τους πολίτες που προτείνουν να πάνε τα σκουπίδια τις επόμενες 10 μέρες και τους ζήτησε αυτές τις μέρες να μην κατεβάζουν οργανικά υπολείμματα στους κάδους.
Τέλος δεν άφησε "ήσυχη" την περιφέρεια, υποστηρίζοντας πως "δεν υπάρχει δυνατότητα, μπορεί ίσως το Υπουργείο Εσωτερικών και μόνο λόγω της σκανδαλώδους παρελκυστικής συμπεριφοράς της περιφέρειας όλα αυτά τα χρόνια, να αναλάβει τέτοιες ευθύνες αλλά δε νομίζω ότι ο Υπουργός Εσωτερικών να δεχθεί λύση χωρίς τη συναίνεση του αποδέκτη".
Β.Π.

 

4 σχόλια

  • ΓΙΑΝΝΗΣ
    ΓΙΑΝΝΗΣ Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 01:26 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΑΤΟΥΛΗ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΑΙ.-ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ.

  • wow
    wow Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 17:31 Σύνδεσμος σχολίου

    είναι μαζί με την μεγάλη μορφή που λέγεται Γιαννακούρας και τα πίνουν. σιγά μην ασχοληθούν!!!

  • Λευτέρης
    Λευτέρης Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 10:24 Σύνδεσμος σχολίου

    ANIKANOΣ O ΔΗΜΑΡΧΟς
    Κατέβηκε ολόκληρος Υπουργός να λύσει το θέμα και όλοι οι δήμαρχοι των γειτονικών δήμων.
    Μήτσο ουτε αυτοί δε σε σώζουν όπως τα έκανες τα πράγματα.

  • ΤΑΚΗΣ
    ΤΑΚΗΣ Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 00:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που έχει δεχθεί η χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία φτάνουν τα 14.520.000 ευρώ για ανενεργούς και ανενεργούς ΧΑΔΑ, με το 40% αυτών να βρίσκονται στην Πελοπόννησο. -
    AΥΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟς
    ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΚΟΥΤΕ?
    ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟς?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...