Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Τι αλλάζει στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Τι αλλάζει στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης!
Μετά από συζήτηση, το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι συμφωνεί με την εισήγηση για τη λήψη κανονιστικής απόφασης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία Γεωργίου Α’ (πλατεία Αγίου Βασιλείου), οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, στο σημείο αυτό (ΠΛΑΤΕΙΑ) του σχεδίου πόλης Τρίπολης.

Στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται λόγος στην αναγκαιότητα για την τροποποίηση και εξορθολογισμό της υφιστάμενης κατάστασης των διαβάσεων πεζών που βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου Α’ (πλατεία Αγίου Βασιλείου) και στην προσπάθεια για τη μείωση των χρονών κίνησης των οχημάτων που κινούνται στην πλατεία Γεωργίου Α’ (Πλατεία Αγίου Βασιλείου) και στις οδούς που συμβάλουν σε αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, η Δημοτική Κοινότητας προτείνει την κατάργηση των διαβάσεων 2, 4, 6, και 7 σύμφωνα με το συνημμένο σχεδιάγραμμα και τη δημιουργία μια νέας διάβασης ανάμεσα στις θέσεις 6 και 7, στο εστιατόριο ΣΥΜΠΟΣΙΟ.

Η απόφαση λήφθηκε μειοψηφούντων των μελών του Συμβουλίου Κοσκινά και Αρτόπουλου οι οποίοι ψήφισαν παρών.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Εισηγούμαστε τη λήψη κανονιστικής απόφασης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία Γεωργίου Α’ (πλατεία Αγίου Βασιλείου) που περιγράφονται αναλυτικά πιο κάτω, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, στο σημείο αυτό (ΠΛΑΤΕΙΑ) του σχεδίου πόλης Τρίπολης. Πιο συγκεκριμένα :

(Α) Κατάργηση των διαβάσεων πεζών επί της πλατείας Γεωργίου Α’ (κεντρική πλατεία) και των διαβάσεων επί των οδών που εισέρχονται στην πλατεία, καθώς και τον επαναπροσδιορισμό αυτών για λόγους διευκόλυνσης της ροής των αυτοκινήτων που κινούνται και εισέρχονται σε αυτή, καθώς και αυτών που εξέρχονται από αυτήν.

(Β) Επαναπροσδιορισμός ως διαβάσεις πεζών των κάτωθι και σύμφωνα με την αριθμοδότηση τους επί της συνημμένης αεροφωτογραφίας :

1. Στην οδό Κύπρου, Ουάσιγκτον, Εθνομαρτύρων, Γεωργίου Α’, επί του σημείου που εισέρχονται στην πλατεία κάθετα στους εν λόγω δρόμους συνδέοντας τα πεζοδρόμια (θέσεις 9, 10, 11, 12).

2. Επί της πλατείας Γεωργίου Α’, ορισμός των διαβάσεων πριν την έξοδο από την πλατεία προς τις οδούς Εθνικής Αντίστασης και Εθνομαρτύρων με τη φορά κίνησης των αυτοκινήτων (θέσεις 3, 5).

3. Επί της πλατείας Γεωργίου Α’, ορισμός των διαβάσεων κατά την είσοδο στους δρόμους Γεωργίου Α’ και Ουάσιγκτον (θέσεις 1, 8).

(Γ) Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων (Π-21: Διάβασης πεζών) στην αρχή κάθε διάβασης πεζών τόσο στην πλατεία Γεωργίου Α’ όσο και στις οδούς (Κύπρου, Εθνικής Αντίστασης, Εθνομαρτύρων, Ουάσιγκτον, Γεωργίου Α’) που συμβάλουν σε αυτή, για κίνηση οχημάτων σε κάθε ρεύμα επιτρεπόμενης κυκλοφορίας.

Ακολουθούν (α) η αεροφωτογραφία, που προσδιορίζονται αναλυτικά τα σημεία (θέσεις 1 ως 12) των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, και (β) η πληροφοριακή Πινακίδα που προτείνεται με την παρούσα εισήγηση.

Η τοποθέτηση των πινακίδων να γίνει στύλους, με τέτοιο τρόπο ώστε ο στύλος και η πινακίδα να βρίσκονται εκτός του οδοστρώματος και επί του πεζοδρομίου. Η τοποθέτηση τους στο στύλο να γίνει σε τέτοιο ύψος, ώστε το ελεύθερο ύψος ανάμεσα στο κάτω μέρος της πινακίδας και τη στάθμη πεζοδρομίου να είναι μεγαλύτερο από 2,30μ.

Με τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δε παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, αλλά αντίθετα διευκολύνεται, και ότι αυτές κρίνονται αναγκαίες για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτές δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) αλλά αντίθετα διευκολύνεται. Μελλοντικά, στις καθορισθείσες θέσεις διαβάσεων πεζών, θα δρομολογηθεί η εκτέλεση τεχνικού έργου για την κατάλληλη διαμόρφωση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος για την πρόσβαση (είσοδο και έξοδο) στις διαβάσεις πεζών των (ΑμεΑ) με πιο ομαλό και εύκολο τρόπο».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ακολούθως ο κ. Παπούλιας είπε: «Υπάρχει μια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για να λύσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Τρίπολη. Όπως ξέρετε στην κεντρική πλατεία γίνεται χαμός, έτσι και αλλιώς, διπλοπαρκαρίσματα κλπ. Να σας ενημερώσω, μίλησα και εγώ με τον συγκοινωνιολόγο, τον κ. Ηλιόπουλο, είναι και η γειτονιά μου και έχω μια ευαισθησία σε αυτό το θέμα. Ο συγκοινωνιολόγος με μια απόφαση για την πλατεία την κεντρική, μαζί και ο Δήμος, να καταργήσουμε τις διαβάσεις πεζών τις υπάρχουσες και να φτιάξουμε τις καινούργιες. Για να μην κάνουμε αυτό, παίρνουμε την απόφαση στο ποιες διαβάσεις θα καταργηθούν και να μείνουν οι υπόλοιπες ως έχουν. Αυτή τη στιγμή προτείνεται να καταργηθούν οι διαβάσεις 2, 4, 6 και 7 σύμφωνα με το συνημμένο σχεδιάγραμμα και ανάμεσα στην 6 και την 7, στο εστιατόριο ΣΥΜΠΟΣΙΟ, θα γίνει μια καινούργια διάβαση πεζών.

Το μέλος του συμβουλίου κ. Κοσκινάς είπε: «Για να μην μακρηγορούμε και επειδή δεν έχουμε γνώσεις συγκοινωνιολογίας θα ψηφίσω παρών σε αυτό το θέμα, δε θα πω ούτε όχι ούτε ναι. Αφού το συζητάμε ακόμα, να περιμένουμε τη συνολική πρόταση του συγκοινωνιολόγου, να έρθει μια πλήρη πρόταση εδώ και τότε να πάρουμε θέση για την πλατεία και για τους άλλους χώρους της Δ.Κ.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...