Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη: Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν σε χώρο του στρατοπέδου;

Τρίπολη: Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν σε χώρο του στρατοπέδου;
Το σχεδιασμό του Δήμου Τρίπολης για να γίνει Διοικητήριο στην Τρίπολη, ανέλυσε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, σε συνέντευξη του, στην εκπομπή «Επί της ουσίας» του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Αρχικά, είπε ότι στόχος είναι να παραμείνει για λόγους ιστορικούς και όχι μόνο ενεργό το στρατόπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Παράλληλα, ο Δήμος ζητά από τα 220 στρέμματα, να μείνουν τα 100 για τις ανάγκες του στρατού και το υπόλοιπο, στο πίσω μέρος να του παραχωρηθεί για Διοικητήριο.
Ήδη, ο Δημήτρης Παυλής έχει κάνει επαφές με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και το Ταμείο Στρατού, προς αυτή την κατεύθυνση.
Την έκταση αυτή θέλει ο Δήμος για να μεταφερθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου (και όχι μόνο του Δήμου) που λειτουργούν στην Τρίπολη, μαζί με χώρους παρκινγκ και άλλες υποδομές.
Εκεί, σκοπός είναι να μεταφερθεί και το Δικαστικό Μέγαρο, προκειμένου εκεί που στεγάζεται σήμερα το Δικαστήριο, στην Πλατεία Άρεως, να γίνει το Μουσείο του Αγώνα του ’21.
«Δεν μπορεί να πληρώνουν οι υπηρεσίες του Δήμου κτίρια έξω» είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το Υπουργείο το βλέπει θετικά, όμως πρέπει να υπάρχει ταύτιση απόψεων της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας για να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
Το επόμενο βήμα είναι να γίνει μία μελέτη σκοπιμότητας από το Δήμο Τρίπολης, για να εγκριθεί η παραχώρηση. Η μελέτη αναμένεται να ανατεθεί με το νέο προϋπολογισμό του Δήμου Τρίπολης.

3 σχόλια

  • Πέτρος
    Πέτρος Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 01:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Eίναι ντροπή για το Δήμαρχο εάν δεν καταφέρει να κρατήσει ανοικτό το 11ο Σύνταγμα της Τρίπολης , από τα πιο ιστορικά της Ελλάδας. Θα είναι ανάξιος εάν κλείσει και μας το πάρει και αυτό η Καλαμάτα που άνοιξε το δικό της πάλι από το πουθενά.
    Το Σύνταγμα δίνει ζωή στην πόλη εάν σκεφτούμε πόσες μόνιμες οικογένειες έχει και εργάζονται , συν τους φαντάρους που παρουσιάζονται και τους συγγενείς τους που έρχονται για επισκεπτήριο. Είναι κρίμα να κλείσε για να λέει ο Δήμαρχος βλακείες και πράγματα που δε γίνονται.

  • Πανος
    Πανος Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 15:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Μακάρι να γίνει αυτό !

  • Βρόντας
    Βρόντας Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 23:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Άσε ρε Παυλή τις μ......ς με το Διοικητήριο που θα φτιάξεις στους χώρους του 11ου και "βόηθα" τον Πέτρο που θα το "φτιάξει" (;) στην οδό Τεγέας. Αλλά βρήκες ευκαιρία να αναθέσεις - πάντα απευθείας - μελέτη "σκοπιμότητας"...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...