Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών και σβήσιμο προστίμων και προσαυξήσεων ζητούν οι επαγγελματίες του Άστρους

Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών και σβήσιμο προστίμων και προσαυξήσεων ζητούν οι επαγγελματίες του Άστρους

Το σωματείο επαγγελματιών Άστρους με επιστολή του προς τον Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Μανώλη Σκαντζό, σημειώνει ότι:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

 Αναγνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση  που βιώνει ο Δήμος μας  η οποία επιβαρύνεται, λόγω των συνεχών περικοπών από το κεντρικό κράτος.

Αναγνωρίστε και εσείς όμως  πως βιώνουμε τις ίδιες δύσκολες οικονομικές συνθήκες και εμείς οι επαγγελματίες του Δήμου μας, όπως άλλωστε όλοι οι Έλληνες .

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο, που δοκιμάζονται οι αντοχές και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, αποστολή της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης είναι, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και η προστασία των πολιτών.

Εξ αιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης πάρα πολλοί επαγγελματίες – συνδημότες μας έχουν περιέλθει σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση και εκ του λόγου αυτού αδυνατούν να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους από οφειλές προς το Δήμο μας.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι η μη πληρωμή των οφειλών αποτελεί για τους περισσότερους των επαγγελματιών -  συμπολιτών μας αδυναμία ανταπόκρισης και όχι επιλογή τους.

Η Οικονομική Υπηρεσία εξ αιτίας της προαναφερόμενης  αδυναμίας των επαγγελματιών – συνδημοτών μας δεν μπορεί να τους χορηγήσει αποδεικτικό Δημοτικής  ενημερότητας για τις κάθε είδους οφειλές τους, που προβλέπεται από το άρθρο 285 του ΔΚΚ και οι συνδημότες μας με τη σειρά τους δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν μια σειρά πράξεων στις καθημερινές τους οικονομικές συναλλαγές.

Επειδή διαπιστώνεται έλλειψη ευνοϊκής ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς τους δήμους, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση καθηλώνει την ικανότητα αποπληρωμής χρεών από κάθε δημότη,

 Σας προτείνουμε

Να αγκαλιάσετε την πρωτοβουλία των  49 άλλων δημάρχων ανά την Ελλάδα και να συνυπογράψετε το σχετικό υπόμνημα που έχουν αποστείλει προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών όπου ζητούν να ληφθούν μέτρα για την ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι πολίτες προς τους δήμους κατ¨  επέκταση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ισχύουν και εφαρμόζονται σε οφειλές των Ελλήνων πολιτών προς το κράτος.
  Μια  ρύθμιση που θα περιλαμβάνει την απαλλαγή του συνόλου των προστίμων και των προσαυξήσεων, καθώς και την τροποποίηση των μεγίστων ορίων των βασικών οφειλών για φυσικά και νομικά πρόσωπα, προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση περισσότεροι οφειλέτες.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια καινούργια ρύθμιση θα αποτελούσε ισχυρό κίνητρο για ακόμα περισσότερους επαγγελματίες  να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, και θα έδινε στο Δήμο μας μια επιπλέον δυνατότητα να αυξήσει τα έσοδά του.

Μια τέτοια ρύθμιση θα διευκόλυνε επίσης τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες, οι οποίες έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση.

Θεωρούμε  ότι η εκφρασμένη βούληση του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, να εξετάζει θετικά ,αιτήματα συμπολιτών μας που αφορούν διακανονισμό των οφειλών τους, θα αποτελέσει ένα πολύ καλό <<όπλο>> στη μάχη που σας προτείνουμε  να δώσετε ,από κοινού με τους άλλους Δημάρχους της χώρας ,για την υπογραφή αυτής της ευνοϊκής ρύθμισης.

 Να είστε σίγουρος ότι οι όλοι οι  επαγγελματίες -  συνδημότες – μέλη μας θα ανταποκριθούν και θα προσέλθουν για την οικονομική, ρυθμισμένη, τακτοποίησή τους.

Όσο αφόρα την αναφορά σας σχετικά με αλληλοκατηγορίες και αλληλοκαρφώματα μεταξύ επαγγελματιών , θέλω να πιστεύω πως δεν αφορούν μέλη  μας διότι κάτι τέτοιο είναι έξω από τη λογική και τους σκοπούς του Σωματείου μας  .

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας .

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος

Κατσης Δημήτρης"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...