Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό της Βόρειας Κυνουρίας βάζει η συνέντευξη τύπου Σκαντζού! (vd)

«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό της Βόρειας Κυνουρίας βάζει η συνέντευξη τύπου Σκαντζού! (vd)
Για την οικονομική διαχείριση προηγούμενων χρόνων στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας μίλησε ο νυν Δήμαρχος της περιοχής Μανώλης Σκαντζός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έδωσε από την Τρίπολη, στα ΜΜΕ.


Αφορμή, στάθηκε μια καταγγελία από έναν φερόμενο ως κάτοικο της περιοχής, που υπέγραφε με το όνομα «Δημήτρης Αποστολόπουλος» (και όπως αποδείχτηκε ύστερα από εισαγγελική έρευνα, το πρόσωπο αυτό είναι ανύπαρκτο, όπως είπε ο Δήμαρχος), και αναφερόταν στην οικονομική διαχείριση της τωρινής δημοτικής αρχής, για το θέμα των έργων που όπως τονίζεται στην καταγγελία : «έγιναν με κατατμήσεις και όχι με ανοικτό διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να κάνουν πάρτυ οι εργολάβοι με το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της Β. Κυνουρίας», συμπεριλαμβάνοντας στα έργα ακόμη και το λιμάνι στο Παράλιο Άστρος.

Ο κ. Σκαντζός χαρακτήρισε πως η καταγγελία, που έφτασε 2 μήνες πριν τις εκλογές και τέθηκε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, κάτι που τον οδήγησε σε μία γενικότερη σύγκριση της σημερινής με προηγούμενες δημοτικές αρχές, μιλώντας με αριθμούς.

Ο κ.Σκαντζός τόνισε στις δηλώσεις του: «Η καταγγελία έφτασε 2 μήνες πριν τις εκλογές. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εμείς παρόλο που έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, έχουμε ένα τεράστιο μειονέκτημα: δεν μπορούμε να έχουμε έναν έλεγχο στα χέρια μας, γιατί στη χώρα μας ο έλεγχος απαιτεί μήνες ή ακόμη και χρόνια, για να μπορέσουμε πρακτικά να δικαιωθούμε δικαστικά για το θέμα» και συμπλήρωσε: «Δε θα μπορέσουμε να έχουμε –αυτό που ήδη έχουμε ζητήσει – τον έλεγχο από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και τη δικαιοσύνη». Παράλληλα, τόνισε πως ο στόχος είναι προφανής: το να κατέβει η παράταξη στις εκλογές χωρίς να έχει προλάβει να αποδείξει ότι όλα αυτά που αναφέρονται στη καταγγελία είναι ψευδή.


Το 2003, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σκαντζού, ο τότε Δήμαρχος, Στράτης Δαλιάνης, ζήτησε να γίνει έλεγχος για τη διαχείριση του προηγούμενου δημάρχου, Γιώργου Δαλιάνη. Το αποτέλεσμα που ήρθε μετά από μέρες, ουδέποτε μοιράστηκε στους δημοτικούς συμβούλους, της τότε περιόδου, ούτε και δημοσιοποιήθηκε στους πολίτες, ισχυρίζεται πάντοτε ο νυν Δήμαρχος.

Για να συμπληρώσει ο κ. Σκαντζός ότι το 2010, όταν ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Αγίου Πέτρου, ζήτησε να πληροφορηθεί πως προσλαμβάνονταν την περίοδο 2007-2010, οι εργάτες στο δημοτικό καθαρισμό, ο τότε δήμαρχος το έθεσε στο αρχείο, χωρίς καν να ασχοληθεί με το ζήτημα.

Επιπλέον ο κ. Σκαντζός, παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, για τη συντήρηση στο οδικό δίκτυο «Αγία Σοφία- Αγ. Γεώργιος», έχουν δαπανηθεί το 2009 και το 2010 συνολικά γύρω στα 21.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου, το 2011, επί δημαρχίας Σκαντζού δε δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ γιατί η συντήρηση έγινε με μηχανήματα του Δήμου, ενώ τη διετία 2012 -2013 δαπανήθηκαν –για τον ίδιο λόγο –μόλις 600 ευρώ, συνολικά!

Τέλος, ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας, τόνισε πως οι απευθείας αναθέσεις στο Δήμο, την περίοδο 2007-2010, υπερέβησαν το ποσό του 1.500.000 ευρώ, ενώ στη δική του θητεία, δεν ξεπέρασαν τις 91.000 ευρώ. «Αυτό μιλάει από μόνο του, υπάρχει διαχείριση με ήθος» υπογράμμισε ο κ. Σκαντζός, και συμπλήρωσε πως από δω και πέρα το λόγο θα έχει ο έλεγχος των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.

Π.Α.

(Φυσικά, οποιαδήποτε στιγμή, υπάρξει επίσημη απάντηση από τους πρώην Δημάρχους Βόρειας Κυνουρίας, θα φιλοξενηθούν άμεσα από το kalimera-arkadia.gr).
 

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...