Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 08 Μαϊος 2014 - Kalimera Arkadia

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στην Ενορία Αετοχωρίου Κυνουρίας

Την 9η Μαΐου τελείται η εορτή της ανακομιδής ή αλλιώς μετακομιδής του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, από τα Μύρα της Λυκίας, στο Μπάριτης Ιταλίας και της προόδου ή παρόδου αυτού, της διελεύσεώς του δηλαδή, από διαφόρους τόπους.
Διαβάστε περισσότερα...

Γιόρτασε τον Άγιο Νικόλαο το χωριό Κάψια (εικόνες)

Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε η Ενορία Κάψια Τριπόλεως την μνήμη του προστάτου της, Αγίου      Νικολάου.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος εκήρυξε και τον ΘείοΛόγο, ενώ πλήθος Λαϊκών, συμμετείχαν με κατάνυξη στην Ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεί απάντες ακολούθησαν με ευλάβεια την περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου εντός   του  χωριού.
Διαβάστε περισσότερα...

Παραλίγο τραγωδία με αεροσκάφος πάνω από τον Λάδωνα

Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 10:45, αεροσκάφος A-7E της 116ΠΜ/336Μ κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσης διείσδυσης και αποφυγής εχθρικής αεράμυνας σε πολύ χαμηλό ύψος (ΠΧΠ), στην περιοχή Λάδωνας στην Πελοπόννησο στην Αρκαδία απώλεσε τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας, κατόπιν πρόσκρουσης σε καλώδια υψηλής τάσεως της ΔΕH.
Διαβάστε περισσότερα...

Δέδες: «Αυτό είναι το σχέδιό μας για την ανασυγκρότηση της Περιφέρειας»

Σε μεγάλη συγκέντρωση, που εγινε μέσα σε θερμό κλίμα, κοντά στους ετεροδημότες της Πελοποννήσου που ζουν στην Αθήνα, βρέθηκε την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας" Γιώργος Δέδες, μαζί με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα βλέπει τηλεοπτικά κανάλια η Γορτυνία μετά τις 30 Μαΐου που ξεκινά η «εποχή Digea»; (vd)

Στις 30 Μαΐου 2014 το ψηφιακό σήμα θα καλύψει την Πελοπόννησο, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Digea. Τι θα γίνει όμως με τη Γορτυνία για την οποία, σε αυτή τη φάση., δεν προβλέπεται κανένα κέντρο εκπομπής; Θα βλέπουν κανάλια από την 1η Ιουνίου;
Διαβάστε περισσότερα...

Απόψεις με δημότες αντάλλαξε ο Νίκος Τσιαμούλος σε πόλη και χωριά (εικόνες)

Χθες στις 7/5/2014 και ημέρα Τετάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης Νίκος Τσιαμούλος ξεκίνησε την περιοδεία του από τη δημοτική αγορά στη πλατεία Μπασιάκου. Έγινε θερμά αποδεκτός απ’ όλους και αντάλλαξε απόψεις για την δυσκολία πώλησης των προϊόντων αλλά και για όλα αυτά που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις δημόσιες υπηρεσίες ΙΚΑ και ΔΟΥ όπου αντάλλαξε με το διοικητικό προσωπικό και τους δημότες της Τρίπολης τις απόψεις και τις θέσεις της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα». Το διοικητικό προσωπικό έδειξε ενδιαφέρον και τόνισε την ανάγκη για ανανέωση στη πράξη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει «υγιεινά» σουβλάκια (και όχι μόνο) στη Γορτυνία (vd)!

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος που παρουσιάζει την εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» στο Mega, επισκέπτεται την Αρκαδία. Στα ορεινά του νομού συναντά νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν οριστικά τη ζωή στις μεγάλες πόλεις, δίνουν ζωή σε μικρά χωριά, στηρίζουν τα τοπικά προϊόντα, προωθούν την τοπική γαστρονομία και ξαναθυμούνται τις συνταγές των γιαγιάδων.
Πρώτη στάση το χωριό Ψάρι, εκεί μια ομάδα δραστήριων κατοίκων δημιούργησαν ένα πρωτότυπο κέντρο γεύσεων και σπιτικής μαγειρικής, την «Αρκαδιανή».
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή! Κυκλοφορεί παραπλανητικό email που προσφέρει (δήθεν) εργασία και αποσπά χρήματα από λογαριασμούς!

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου για την αποφυγή εξαπάτησής τους, από απατηλό – παραπλανητικό e-mail, προσφοράς ευκαιριών απασχόλησης και θέσεων εργασίας.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινείται μέσω Διαδικτύου, απατηλό - παραπλανητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με το οποίο προσφέρονται δήθεν ευκαιρίες απασχόλησης και θέσεις εργασίας (σε διευθυντικά πόστα), ακόμη και στη χώρα μας, με υψηλές αποδοχές.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...