Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 - Kalimera Arkadia

Άφθονο γέλιο σκόρπισαν Ψάλτης, Βουτσάς και Βαμβακίδης με τον «Πλούτο» στην Τρίπολη (vd)

Τη θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε μία επίκαιρη εκδοχή της, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, στην Τρίπολη.
Διαβάστε περισσότερα...

Το χάδι στο Σμυρνιώτη, ο … εμβρόντητος Υπουργός, το δημοτικό ΔΝΤ και οι «σκοτεινές» παρεμβάσεις!

Όλοι τον … κράζουν τελευταία τον Σμυρνιώτη αλλά βρέθηκε ένας άνθρωπος που του έδωσε ένα χάδι στο κεφάλι! Δεν κάνω πλάκα… Στην παράσταση «Πλούτος», ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης πήγε και χάιδεψε στο κεφάλι το Δήμαρχο Τρίπολης ο οποίος ήταν την πρώτη σειρά των καθισμάτων μαζί με τη σύζυγο του και όταν συνέβη το περιστατικό, γελούσαν και οι δύο αμήχανα! Από τα ωραία (και αυθόρμητα) της παράστασης!
Διαβάστε περισσότερα...

Παρελθόν (πριν γίνει ... παρών) από τη Νίκη ο Αρκάς τερματοφύλακας Γεωργακόπουλος

Στην Τρίπολη επέστρεψε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, καθώς ναυάγησε ο δανεισμός του στη Νίκη Βόλου μετά την σίγουρη απόκτηση του Αλέξη Ταμπάκη.
Διαβάστε περισσότερα...

70 ορειβάτες από την Τρίπολη εξόρμησαν στα εντυπωσιακά Καρπάθια όρη της Ρουμανίας! (εικόνες)

Ιδιαίτερα επιτυχημένη υπήρξε η πολυήμερη εξόρμηση του ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών & Οικολόγων), με τη συμμετοχή 70 ορειβατών, στα εντυπωσιακά Καρπάθια όρη της Ρουμανίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 13 Ιουλίου 2014.
Διαβάστε περισσότερα...

Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην Ξηροκαρύταινα Γορτυνίας

Στις 17 Ιουλίου που η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, πανηγύρισε και το χωριό μας, στο οποίο, εκτός από το ομώνυμο Ιερό Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο, διατηρούνται και τα θεμέλια παλαιού κατεστραμμένου Ναού αφιερωμένου στην ίδια Αγία στην περιοχή «Σουβλάκι».
Διαβάστε περισσότερα...

Απόδημοι Αρκάδες ξεναγήθηκαν στο μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της Μαντινείας (vd)

Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία προχώρησε σε μία μοναδική ξενάγηση τη Δευτέρα στον αρχαιολογικό χώρο της αγοράς και του θεάτρου της αρχαίας Μαντινείας, από την έφορο αρχαιοτήτων της περιοχής Άννα Καραπαναγιώτου!
Διαβάστε περισσότερα...

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Ημερίδα Προβολής Ώριμων Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών!

Το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει για την προβολή της ελληνικής καινοτομίας και τεχνολογίας στο εξωτερικό διοργάνωσε την Πέμπτη 17 Ιουλίου ημερίδα προβολής ώριμων (κοντά στο στάδιο εμπορικής αξιοποίησης) ερευνητικών αποτελεσμάτων ελληνικών ΑΕΙ και ερευνητικών κέντρων. Στην ημερίδα παρευρέθησαν Πρέσβεις και Οικονομικοί/Εμπορικοί Ακόλουθοι χωρών διαπιστευμένων στην Ελλάδα καθώς και Έλληνες ομόλογοι τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα ... αυτοκτόνησε ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης που γεννήθηκε στην Τρίπολη

Ποιητής και πεζογράφος, ίσως η σημαντικότερη λογοτεχνική φωνή, που ανέδειξε η γενιά του '20 και από τους πρώτους, που εισήγαγαν στοιχεία του μοντερνισμού στην ελληνική ποίηση. Επηρέασε πολλούς από τους κατοπινούς ποιητές (Σεφέρης, Ρίτσος, Βρεττάκος) και με την αυτοκτονία του δημιούργησε φιλολογική μόδα, τον Καρυωτακισμό, που πλημμύρισε τη νεοελληνική ποίηση.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...