Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 - Kalimera Arkadia

Ντροπή – Σκουπίδια και βρώμα παντού στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (εικόνες)

Η εικόνα που παρουσιάζουν διάφορα σημεία του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, αποτελεί ντροπή για την πόλη.

Κάποιοι ανεγκέφαλοι συχνάζουν εκεί, πίνουν και διασκεδάζουν και μετά όλα τα σκουπίδια, τα μπουκάλια και πλαστικά τα πετούν στις σκάλες του θεάτρου, το οποίο αποτελεί κόσμημα για την πόλη.

Διαβάστε περισσότερα...

Βέρβενα – Το δημοτικό τραγούδι μέσα από τη λαϊκή μας παράδοση

Ο πολιτιστικός σύλλογος Βερβένων «Κνακεάτις Άρτεμις» οργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 11 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, στην πλατεία Καλλιμάνη για το δημοτικό τραγούδι μέσα από τη λαϊκή μας παράδοση.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο άγνωστος διοικητής, οι λιχουδιές του Καρατζαφέρη και το … σωμένο στρατόπεδο!

- Καλημέρα σε όλους τους ..."καληνυχτάκηδες" όπου κι αν βρίσκονται. Καλημέρα σε όλη την Αρκαδία όσο μακριά κι αν βρίσκεται. Παιδιά ή θα σωθούμε όλοι μαζί σαν αδέλφια ή θα χαθούμε όλοι μαζί σαν ηλίθιοι. Ξυπνήστε λοιπόν πριν να είναι αργά.

Διαβάστε περισσότερα...

Γκάλοπ στην Τρίπολη – «Καλή η ελεγχόμενη, αλλά δεν βρίσκουμε πάρκινγκ» λένε οι πολίτες (vd)

 

Για την ελεγχόμενη στάθμευση και το μεγάλο πρόβλημα με τις θέσεις παρκινγκ στην Τρίπολη μίλησαν πολίτες, βλέποντας το μέτρο αυτό ως μια καλή λύση για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου.

Διαβάστε περισσότερα...

Τριήμερες εκδηλώσεις για το φεστιβάλ της Λίμνης Λάδωνα!

Τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα –και όχι μόνο- είναι έτοιμη να υποδεχτεί η Γορτυνία για το Φεστιβάλ της Λίμνης του Λάδωνα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Αυγούστου από τις 8.30 κάθε βράδυ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και για τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη μιλά για τη θεατρική παράσταση «Η Ρίζα του 5» (vd)

 

Η «Έβδομη Θύρα» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Ρίζα Του 5» του Χρήστου Παπαμιχάλη στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης την Παρασκευή 9  Αυγούστου και τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στο Βαλτεσινίκο Γορτυνίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Λιοδώρα της Ηραίας!

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν φέτος τον Αύγουστο στη Λιοδώρα της Ηραίας.

Το χωριό Λιοδώρα, ως δημοτικό διαμέρισμα καταλαμβάνει το κεντρικό δυτικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Ηραίας έως τα όρια του που ορίζονται από τον ποταμό Λάδωνα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Διαβάστε περισσότερα...

Απαλλαγή από διαταραχή στο στομάχι (γαστρίτιδα, έλκος), φουσκώματα, πρήξιμο στην κοιλιά

Όταν νιώθουμε άλλο συναίσθημα, εκτός από αγάπη και χαρά, δηλαδή νιώθουμε συναισθήματα που έχουν βάση τον φόβο, όπως θλίψη, θυμό, μίσος, ενοχή, μνησικακία, ο ερπετοειδής μας εγκέφαλος τίθεται σε συναγερμό. Το «ζώο» που υπάρχει μέσα μας αισθάνεται ότι διώκεται από ένα λιοντάρι και πρέπει να τραπεί σε φυγή. Το αίμα πρέπει να φύγει από το στομάχι και να πάει στα πόδια, για να τρέξει. Με τον συναγερμό, δίδεται εντολή στα επινεφρίδια για να παράγουν κορτιζόλη και αδρεναλίνη. Με τη διαδικασία του συναγερμού απενεργοποιείται το πεπτικό μας σύστημα. Για να αποτελειώσει την πέψη, ο οργανισμός αυξάνει την παραγωγή γαστρικών υγρών, με αποτέλεσμα όσοι διακατέχονται από αρνητικά συναισθήματα να έχουν συνεχή έκκριση γαστρικών υγρών, τα οποία φθείρουν τη βλεννογόνο του στομάχου και δημιουργούν γαστρίτιδα, φλεγμονές και έλκη.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Αρκαδία - Κρήτη: "Δεσμοί και σχέσεις χιλιάδων χρόνων"

Το σημείωμα αυτό δεν αποτελεί μια ιστορική ανάλυση των διαχρονικών σχέσεων ανάμεσα σε δύο κατεξοχήν ιστορικές περιοχές της χώρας. Σκοπό έχει να υπενθυμίσει στους σύγχρονους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Κρήτες και Αρκάδες, στις δύσκολες εποχές που περνάει η χώρα, τους κοινούς δεσμούς και αγώνες για τη ζωή, την ανεξαρτησία και την πρόοδο.

Διαβάστε περισσότερα...

Ηλέκτριση πλευράς 400kV ΚΥΤ Μεγαλόπολης στην Πελοπόννησο

Σε συνέχεια της ηλέκτρισης της πλευράς των 150 kV του νέου ΚΥΤ Μεγαλόπολης την 28η Απριλίου, ηλεκτρίστηκε επιτυχώς και η πλευρά των 400 kV την 31η Ιουλίου, τηρώντας πλήρως το  χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει ο ΑΔΜΗΕ την 2α Μαϊου για ολοκλήρωση της ηλέκτρισης και των δύο πλευρών 150 kV και 400 kV μέχρι τέλους Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...