Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα ερωτήματα Γούργαρη για το εργατικό ατύχημα στο Μεγαβούνι - Τζιούμης: "Ο χώρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν τίθεται θέμα ευθυνών για τον Δήμο"

Τα ερωτήματα Γούργαρη για το εργατικό ατύχημα στο Μεγαβούνι - Τζιούμης: "Ο χώρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν τίθεται θέμα ευθυνών για τον Δήμο"

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Γούργαρης ρώτησε για το σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Μεγαβούνι. «Έχει ευθύνες και ο Δήμος να ελέγχει τον εργολάβο κι αν τηρούνται οι νόμοι. Γιατί με τη λήξη της σύμβασης δεν απομακρύνθηκε ο εργολάβος; Τι απορρίμματα διαχειρίζεται στις 17 Απριλίου όταν ο Δήμος έχει σταματήσει να πηγαίνει σκουπίδια από τις 16 Μαρτίου. Πρέπει να ενημερώσετε το συμβούλιο και ο κ. Παπαδημητρίου είχε μιλήσει για κάτι που συνέβη μέσα στη νύχτα».

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης απάντησε ότι «δεν έχουμε παραχωρήσει κανένα εξοπλισμό στον εργολάβο. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Υπήρχε κάμερα που κάνει καταγραφή. Ο εργολάβος τέλειωσε τη σύμβαση του στις 17 Μαρτίου και δεν πήγε έκτοτε σκουπίδι. Είχε υποχρέωση να παραδώσει καθαρό το χώρο. Ο δήμος δεν τον έχει πληρώσει μέχρι να καθαρίσει το χώρο και να δεματοποιήσει όλα τα σκουπίδια. Έγινε ένα περιστατικό με ένα αυτοκίνητο που είπε ο κ. Παπαδημητρίου. Εγώ κάλεσα αστυνομία, έγινε προανάκριση, ο Εισαγγελέα διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα.

Τους κανόνες ασφαλείας δεν ελέγχει ο δήμος, τους ελέγχει η επιθεώρηση εργασίας. Ούτε τώρα πάμε στην ΤΕΡΝΑ να ελέγξουμε τους κανόνες ασφαλείας.

Δεν τίθεται θέμα ευθυνών για τον Δήμο.

Θα περιμένουμε τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών και για το πρώτο ατύχημα και για το δεύτερο.

Ο δήμος δεν έχει ενοχληθεί από καμία υπηρεσία να δώσει εξηγήσεις».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...