Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πορείες εργαζομένων στην Τρίπολη – «Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση» (vd)

Πορείες εργαζομένων στην Τρίπολη – «Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση» (vd)

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις εργαζομένων έγιναν -για άλλη μία φορά- στην Τρίπολη, για την απεργία της 6ης Νοεμβρίου. Ακολούθησαν διαφορετικές πορείες στο κέντρο της Τρίπολης. Η συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις δεν ήταν ικανοποιητική.

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων: «Αντιστεκόµαστε σε µια πολιτική που γεµίζει τη χώρα µας µε κοινωνικά και οικονοµικά ερείπια προς όφελος των δανειστών και του µεγάλου κεφαλαίου. Σε µια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση µε 1.700.000 ανέργους, 3.000.000 ανασφάλιστους, σε καθηµερινές αυτοκτονίες πολιτών, στην πείνα και στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες.

Κάθε ημέρα που περνά, αυτή η πολιτική καταργεί τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, διαλύει το δημόσιο πανεπιστήμιο και τα σχολεία, οδηγεί τα παιδιά των εργαζομένων στην αμάθεια και την παραπαιδεία. Η Δημόσια Υγεία εκπέμπει σήμα κινδύνου αφού κλείνουν 80 Νοσοκομεία, οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ παραχωρούνται σε ιδιώτες την ώρα που 3 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς ασφάλιση υγείας. Η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, οι εργαζόμενοι που είναι για μήνες απλήρωτοι πολλαπλασιάζονται, επιχειρήσεις κλείνουν και αφήνουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Η Κοινωνική Ασφάλιση καταργείται, οι συντάξεις εξαερώνονται, η επικουρική ασφάλιση διαλύεται και ιδιωτικοποιείται, ενώ νέα αύξηση των ορίων ηλικίας είναι προ των πυλών.»

Ενώ, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τονίστηκε: «Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.

Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγούν σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση.

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στη μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης.

Βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσηλεία στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν Υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση.

Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1,5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα δυστυχίας των 200 ευρώ.»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...