Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μια πρώτη ματιά στο νέο Μουσείο της Τεγέας από τους ποδηλάτες του ΣΑΟΟ (εικόνες)!

Μια πρώτη ματιά στο νέο Μουσείο της Τεγέας από τους ποδηλάτες του ΣΑΟΟ (εικόνες)!

Το νέο Μουσείο της Τεγέας, στην Αλέα, άνοιξε άτυπα τις πύλες του για τους εκδρομείς του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων οι οποίοι το επισκέφθηκαν σήμερα ποδηλατώντας από την Τρίπολη. Την ξενάγηση στον χώρο του ανακαινισμένου κτηρίου, και στον γειτονικό ναό της Αλέας Αθηνάς, ανέλαβε ο αρχαιολόγος της ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Γρηγορακάκης.

Αφού παρέμεινε κλειστό για πολλά χρόνια, το νέο Μουσείο της Τεγέας, θα λειτουργήσει εμπλουτισμένο αρχαιολογικά και ανανεωμένο τεχνολογικά, στις αρχές της νέας χρονιάς.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΟΟ

Την Κυριακή 17/11/2013 πραγματοποιήθηκε η ποδηλατάδα του ΣΑΟΟ, με κατάληξη τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Τεγέας, με την συμμετοχή 20 ποδηλατών –μεταξύ αυτών και κάποιων μικρών φίλων μας. Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία Πετρινού και, μέσω Αγίας Τριάδας και Επισκοπής, κατέληξε στην Αλέα.  Την συντροφιά μας συμπλήρωσαν εκεί και άλλοι είκοσι επισκέπτες, που κατέφθασαν με ίδια μέσα. Μετά, όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε στον παρακείμενο ναό της Αλέας Αθηνάς, το ναό της Επισκοπής και το Αρχαίο Θέατρο. Την ξενάγηση είχε αναλάβει ο αρχαιολόγος της ΛΘ’ ΕΠΚΑ κος Γρηγόρης Γρηγορακάκης. Ο κος Γρηγορακάκης, αφού μας έδωσε μία γεύση της αρχαίας ιστορίας της Τεγέας, όπως και της ιστορίας της αρχαίας λατρείας στον χώρο, μας οδήγησε στο αρχαιολογικό Μουσείο, όπου υλοποιείται το τελικό στάδιο της επανέκθεσης.

Σε λίγο καιρό το μουσείο της Τεγέας θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό – ένα μουσείο που θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε εποπτικά μέσα (χρονολογικούς πίνακες, πιθανές ερωτήσεις, εικόνες και χάρτες). Όμως οι σημερινοί εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να λάβουν μια πρώτη γεύση από τις εφαρμογές αυτές και από τα εκθέματα, λίγους μόνο μήνες πριν αυτά να λάβουν την οριστική τους θέση.

Ευχαριστίες οφείλονται στον κο Γρηγορακάκη και στην Προϊσταμένη της ΛΘ’ ΕΠΚΑ που ευγενώς αποδέχθηκε την πρότασή μας να συμπεριλάβουμε το μουσείο στις εξορμήσεις μας.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο σύλλογός μας θα έχει τις εξής δράσεις :

 Σάββατο 23/11/2013, εκδήλωση με θέμα την προστασία του δασικού πλούτου και την Κυριακή 24/11, εξόρμηση στο όρος Σκίαθις. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Τάσος Κεχαγιάς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...