Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένταση στην Παλαιόχουνη για τα σκουπίδια – Αποδοκιμάστηκε ο Γιαννακούρας (vd)

Ένταση στην Παλαιόχουνη για τα σκουπίδια – Αποδοκιμάστηκε ο Γιαννακούρας (vd)

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε την Κυριακή στην Παλαιόχουνη Βαλτετσίου, στο Δημοτικό Σχολείο του Χωριού. Το αντικείμενο της συγκέντρωσης ήταν οι κάτοικοι του χωριού και της γύρω περιοχής να συντονίσουν των αγώνα τους ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου – μονάδας - επεξεργασίας απορριμμάτων (ανάμεσα σε Παλαιόχουνη και Κεραστάρι) που σχεδιάζει να κάνει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που είναι προσωρινή ανάδοχος του διαγωνισμού της περιφέρειας.

Στη συνάντηση αυτή ήταν «παρών» ο Αντιπεριφερειάρχης ΑρκαδίαςΒαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος με το που έφτασε στο σχολείο, δέχθηκε φραστικές επιθέσεις από ομάδα των κατοίκων και με τις παρεμβάσεις των ηρεμότερων, δεν δόθηκε συνέχεια.

Το λόγο πήραν με την σειρά ο Δικηγόρος Δημήτρης Πολάλης ο οποίος ήταν και ο συντονιστής όπου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στον σκοπό της συγκέντρωσης.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληόχουνης Δημήτρης Αποστολόπουλος, αναφερόμενος στη μέχρι τώρα κατάσταση που επικρατεί στο χωριό, ύστερα από την απόφαση για την δημιουργία αυτής της Μονάδας.

Ακολούθησαν ομιλίες και παρεμβάσεις από τους Τεχνολόγους Μηχανικούς και Καθηγητές Πανεπιστημίων όπως τωνΔημήτρη Δαμάσκο, Ταγκλή Σταύροαλλά και από τον εκπρόσωπο της Λακωνικής Βιοενεργειακής Σταύρο Αργυρόπουλο.

Σημαντική παρέμβαση έθεσε με ερωτήματα του και ο γνωστός γιατρός της Τρίπολης και έλκει την καταγωγή του από την περιοχή Γιάννης Μπουργιώτης.

Αμέσως μετά, τοποθετήσεις έκαναν ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Βαγγέλης Γούργαρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και Τάσος Παπαζαχαρίας, της Μεγαλόπολης Σπύρος Τσιριγώτης και Κώστας Κάβουρας,ο Πρόεδρος του Τ.Σ Κερασταρίου Αριστείδης Μπέζος, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α Αριστείδης Μπρουμάς καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Θοδωρής Ντάνος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Κώστας Τρίκολας.

Την ώρα που πήρε τον λόγο για να μιλήσει οΒαγγέλης Γιαννακούρας, άναψαν και πάλι τα αίματα από κατοίκους της περιοχής όταν τους απεύθυνε το ερώτημα, εάν κάποιος από τους παρευρισκομένους, αμφισβητεί, την αγάπη του για τον Τόπο του και ώστε να λάβει αρνητική απάντηση από νεαρό κάτοικο με αποτέλεσμα ο Αντιπεριφερειάρχης, να ξεκινήσει για να φεύγει από την αίθουσα του Σχολείου, θιγόμενος και από λεκτικές επιθέσεις. Όμως και πάλι με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, επέστρεψε.

Στην τελική του τοποθέτηση οκ. Γιαννακούρας είπε ότι και αυτός θέλει να έχει μια ενημέρωση και σωστή άποψη και πρότεινε, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι μια επίσημη ενημέρωση, από τοΥΠΕΚΑ και από την προσωρινή ανάδοχο εταιρία και δεύτερον η Γενική Συνέλευση να επιλέξει 5 άτομα για να επισκεφτούν Ευρωπαϊκές Χώρες που λειτουργούν τέτοιες Μονάδες απορριμμάτων και τέλος, να γίνει μια νέα Γενική Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής. Καταλήγοντας ο κ. Γιαννακούρας τόνισε σε υψηλό τόνο της φωνής του ότι: ¨…εάν θίγεται και ελάχιστα το Περιβάλλον στην περιοχή, τότε είμαι και εγώ μπροστάρης στον αγώνα όλων των κατοίκων, κατά της ίδρυσης της Μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων..¨

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση και με ψήφισμα τους διαμηνύουν, ότι δεν θέλουν να δημιουργηθεί η Μονάδα αυτή, στην συγκεκριμένη περιοχή.   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε τις στιγμές έντασης στο σημείο 2.04 και στο 17.30 του βίντεο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...