Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Βουτιά» στην τουριστική κίνηση – Όλο και λιγότεροι επισκέπτονται τα σπήλαια Κάψια…

«Βουτιά» στην τουριστική κίνηση – Όλο και λιγότεροι επισκέπτονται τα σπήλαια Κάψια…

Βουτιά παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στα σπήλαια του Κάψια, με σημαντικούς απόντες τους ίδιους τους Αρκάδες, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αναγνωστόπουλος.

Το σπήλαιο του Κάψια, αν και είναι πολύ παλιό, τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να γίνει επισκέψιμο.

Δουλεύει κυρίως με οργανωμένες εκδρομές από σχολεία και ΚΑΠΗ και πολλά τουριστικά γραφεία εκτός νομού το εντάσσουν μέσα στο πρόγραμμά τους. Τα σπήλαια λειτουργούν 9:00-15:00 καθημερινά και τις Κυριακές μέχρι τις 16:00.

Το εισιτήριο είναι στα 4 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, 3 ευρώ για συλλόγους και 2 ευρώ για ΚΑΠΗ και σχολεία.

Η διάρκεια ξενάγησης είναι στα 20 λεπτά και μπορεί κάποιος αν πρόκειται για γκρουπ να κλείσει και ραντεβού, προς διευκόλυνση του. Ο Ν. Αναγνωστόπουλος μίλησε και για τη σύνδεση του σπηλαίου με το Χιονοδρομικό κέντρο λέγοντας ότι αν δε λειτουργήσει το Χιονοδρομικό φέτος θα επηρεάσει αρνητικά και τη λειτουργία του σπηλαίου γιατί πολλοί συνδύαζαν σε μια εκδρομή αυτούς τους δυο προορισμούς.

Επίσης μίλησε και για εργασίες που είναι απαραίτητες να γίνουν στο χώρο, ώστε να αναπτυχθούν περισσότερο τα σπήλαια, όπως είναι κάποιες επιπλέον εργασίες στις καταβόθρες και στον προαύλιο χώρο.

"Η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει κάνει μια μελέτη για όλα αυτά αλλά δεν έχει γίνει κάτι ακόμα, πιστεύω μέσα στο 2014 να γίνει" είπε. Τέλος όσον αφορά στο κυλικείο ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος που να ενδιαφέρεται να το πάρει.

B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...