Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος: "Το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει μετά τις Ευρωεκλογές τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης"

Κωνσταντινόπουλος: "Το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει μετά τις Ευρωεκλογές τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης"

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα

Το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει μετά τις Ευρωεκλογές τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα των Ελλήνων

Για τις δημοσκοπήσεις: Οι δημοσκοπήσεις πρέπει να αξιολογούνται σωστά από αυτούς που κάνουν στρατηγική για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτή την εικόνα της στιγμής και να κατορθώσουν να την αλλάξουν. Αυτό είναι η βασική χρησιμότητα των δημοσκοπήσεων που καταγράφουν σήμερα διαφορές εντός του στατιστικού λάθους.

Για εμάς που έχουμε αγωνιστεί και έχουμε δει το ΠΑΣΟΚ στο 4,6% νομίζω ότι είναι εφικτό να αλλάξουν τα δεδομένα και το ΠΑΣΟΚ να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λόγους κυρίως αξιακούς και ουσιαστικούς.

Για την κοινωνική στέγαση και τη Golden Visa: Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που αναδεικνύει σωστά τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κόσμος. Εμείς αναδείξαμε το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνικής στέγης στη χώρα και προτείναμε λύσεις με αποτέλεσμα να οδηγήσουμε την Κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο για την golden visa, ο οποίος χρειάζεται και άλλες βελτιώσεις.

Για την κατάργηση της golden visa όπως είπε και ο Πρόεδρος θα πρέπει να το αξιολογήσουμε βήμα - βήμα. Πρέπει αρχικά να την καταργήσουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε περιοχές, όπως οι Κυκλάδες, και παράλληλα να αξιολογήσουμε μέσα από μελέτες τις υπόλοιπες περιοχές.

Για την αισχροκέρδεια των τραπεζών: Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα αφορά τις Τράπεζες όπου αναδείξαμε ως ΠΑΣΟΚ ότι αισχροκερδούν εις βάρος των πολιτών. Φτάσαμε στο σημείο να μας πει ο Υπουργός Ανάπτυξης σε δική μου ερώτηση ότι πρέπει να γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδος Παρατηρητήριο Τιμών για τις Τράπεζες. Οι τράπεζες κέρδισαν 1,4 δις μέσα στο πρώτο ενιάμηνο του 2023. Θα πρέπει να υπάρξει φορολόγηση αυτών των υπερκερδών των Τραπεζών.

Για την ακρίβεια: Τρίτο μεγάλο ζήτημα είναι η ακρίβεια. Το ΠΑΣΟΚ έφερε συγκεκριμένη πρόταση και εκεί που η Κυβέρνηση κρύβει αυτούς που αισχροκερδούν εις βάρος των πολιτών. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία που λέει ότι πρέπει να υπάρχει Παρατηρητήριο τιμών και να ξέρει ο πολίτης σε ποιο προϊόν γίνεται η αισχροκέρδεια για να μπορέσει το καταναλωτικό κίνημα να το αντιμετωπίσει.

Το ΠΑΣΟΚ έχει μια αντιμετώπιση σοβαρή σε όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα, αναδεικνύει τα θέματα και καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε μόνιμα στην αντιπολίτευση αλλά επιθυμούμε μέσα από την εναλλακτική μας πρόταση να γίνουμε Κυβέρνηση.

Για το Ευρωψηφοδέλτιο: Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ποινικοποιούμε τις δημοσκοπήσεις. Τις αξιολογούμε και θεωρώ ότι είναι απόλυτα εφικτό να αντιστραφεί το αποτέλεσμα. Έχουμε τις δυνάμεις, έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε μέχρι σήμερα καλύτερο ψηφοδέλτιο από τα άλλα κόμματα σύμφωνα με τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί. Όλες οι μεταγραφές έχουν τις αντιφάσεις τους. Το ουσιαστικό είναι ότι ο καθένας θα αναμετρηθεί με τους πολίτες εάν θα πειστούν ή όχι. Το βασικό είναι οι πολιτικές μας και πως θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη. Θέλουμε την Ευρώπη που υπάρχει σήμερα όπου το συντηρητικό κόμμα είναι πλειοψηφία; Θέλουμε μια διαφορετική Ευρώπη με Ευρωστρατό για να μην πληρώνουν τα κράτη όπως η Ελλάδα τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς. Ουσιαστικά υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές τις οποίες πρέπει να τις δούμε και να τις συζητήσουμε. Το ερώτημα είναι ποιόν θέλετε να αντιμετωπίσει τη ΝΔ με όρους σοβαρότητας και ουσίας και όχι επικοινωνίας; Το ΠΑΣΟΚ μόνο μπορεί να το πράξει.

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 14:06 Σύνδεσμος σχολίου

    13:01 Σωστός σε όλα και λίγα είπες. Αλλά σε ποιον απαντάς; Καταλαβαίνουν τα πρόβατα;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 13:01 Σύνδεσμος σχολίου

    10:56 Ικανός;; Το ανέκδοτο τής ημέρας!! Ικανός για τί; Για την ακρίβεια, την εγκληματικότητα, την αστυνομία, την δικαιοσύνη, τούς μισθούς πείνας, τα κουκουλωματα, μία θέση πάνω από τη Βουλγαρία είσαι αγαπητέ. Αλλά σίγουρα δεν έχεις πάει παραπέρα από την αυλή σου να δείς πώς ζεί ο κόσμος και βλέπεις τον Μητσοτάκη ικανό καί μάλιστα για 10 χρόνια. Ούτε για 10 μήνες δεν κάνει, γιατί δεν προάγει τίποτα στη χώρα. Εσύ μάλλον συμφωνείς με τη εξέλιξη τής απόδοσης δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών. Δεν ήταν το παιδί σου μέσα στο τραίνο για αυτό. Μπορεί ένα νέο ζευγάρι να κάνει οικογένεια σήμερα με 700 ευρώ;; Αλλά ποιός ασχολείται θα μου πείς!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 09:53 Σύνδεσμος σχολίου

    08:56 Ούτε τη λέξη πρωθυπουργός δεν είσαι ικανός να γράψεις σωστά, από κει και πέρα ... εμπιστευόμαστε την κρίση σου.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 08:56 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΕΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 08:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Περίμενε να δούμε αν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ μετά τίς εκλογές. Γιατί μετά την πανωλεθρία θα τα βάλετε με τον Ανδρουλάκη καί θα αρχίσει το μπαχαλο. Σε βλέπω να την κάνεις κατά ΝΔ μεριά, αλλά τότε δεν θα ξαναμπείς ποτέ στη Βουλή. Δεν αντιπροσωπεύετε τίποτα απολύτως στη λαϊκή βάση. Δεν έχετε καμμία ιδεολογία, σάς ψηφίζουν κάτι παππουδια πού διόρισαν παλιά τα παιδιά τους καί έχουν ακόμα αφίσες τού Αντρέα, με τον οποίο δεν έχετε καμμία σχέση πλέον.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 02:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Βρε Οδυσσέα από Κυβέρνηση να πας αντιπολίτευση;;;
    Γελάνε και οι πέτρες.....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 21:35 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΑΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ. ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΎΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΤΟΎΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ. ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 21:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ?
    ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 19:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Μήν κουράζεσαι παλληκάρι μου άδικα. Ο λαός μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ελπίδες απαλλαγής από τα σα'ι'νια τού Μητσοτάκη. Σεις είστε τροφοδότες, "αιμοδότες" καί (τι κρίμα καί κατάντημα) είστε πρόθυμοι. Το χειρότερο αυτό είναι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...