Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συγκινημένος αποχαιρέτησε τη Γορτυνία ο π. Ιάκωβος Κανάκης (vd)

Συγκινημένος αποχαιρέτησε τη Γορτυνία ο π. Ιάκωβος Κανάκης (vd)

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται και ιερουργεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μοσχάτου.

Όπως έχουμε δημοσιεύσει εδώ και καιρό ο π. Ιάκωβος μετατέθηκε πρόσφατα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η μετάθεση αυτή προκάλεσε μεγάλη θλίψη, αφού κατά τη διάρκεια της 18ετούς διακονίας του στη Μητρόπολή μας κέρδισε τις καρδιές όλων. Αγάπησε και υπηρέτησε τη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη με μεγάλη αφοσίωση και το ποίμνιο του ανταπέδωσε την αγάπη του.

Η μετάθεση στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έγινε μετά από δική του αίτηση, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο. Για ένα χρονικό διάστημα δεν ήταν σίγουρο σε ποια Ενορία θα τοποθετηθεί, ενώ είχαν ακουστεί 2-3. Τελικά επελέγη να είναι Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Μοσχάτου.

Την περασμένη Παρασκευή, στους Δ’ Χαιρετισμούς, κηρύττοντας το Θείο Λόγο, ενημέρωσε τους πιστούς για το διορισμό του στην ενορία. Και όπως είπε:  “Έρχομαι από τα βουνά της Αρκαδίας. Από τις δύο περιοχές, τη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη, που αν αυτές δεν υπήρχαν, η Αθήνα δεν θα ήταν ελεύθερη ακόμα. Αυτοί έδωσαν το αίμα τους, αυτοί σήκωσαν το λάβαρο της Επανάστασης. Θέλω να με αγκαλιάσετε και να με βάλετε στην οικογένειά σας”.

Στο τέλος, ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον συνόδευσαν από τη Μεγαλόπολη και τη Γορτυνία, λέγοντας με δάκρυα στα μάτια «Δεν είναι εύκολο να αποχωριστείς τα παιδιά σου»Ανάμεσά τους ήταν αρκετοί συμπατριώτες από την Μεγαλόπολη, που είχαν έλθει με πούλμαν. Ακόμα και αρκετοί συμπατριώτες από την Αθήνα, όπως ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης, Παναγιώτης Αγγελακόπουλος.

Αναμφισβήτητα, η αποχώρηση του σεβαστού και αγαπητού πατέρα Ιακώβου αφήνει σίγουρα ένα μεγάλο ιερατικό κενό στην περιοχή μας. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα πνευματικά του καθήκοντα. Η νέα του ενορία στο Μοσχάτο να τον υποδεχτεί με αγάπη και ευγνωμοσύνη, όπως έκαναν και στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Οι Γορτύνιοι σίγουρα δεν θα τον ξεχάσουν και θα τον έχουν πάντα στην καρδιά τους. Πολλοί δε Γορτύνιοι της Αθήνας είναι σίγουρο ότι θα πηγαίνουν να εκκλησιάζονται στην ενορία του για να λάβουν και την ευλογία του.

Μπορείτε να δείτε την άκρως συγκινητική ομιλία του, όπως μεταδόθηκε στην τοπική ιστοσελίδα www.mymoschato.gr

Πέννυ Κ.

 e-gortynia.gr

5 σχόλια

  • Χρήστος ΜΠΑΚΟΥΣΗΣ
    Χρήστος ΜΠΑΚΟΥΣΗΣ Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 20:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΜΈΓΑΣ ΔΕΣΠΌΤΗΣ ΙΗΣΟΎΣ ΧΡΙΣΤΌΣ ΝΑ ΣΟΎ ΧΑΡΊΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΝΊΑ ΤΟΥ ΠΟΙΜΈΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΎΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΟΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΏΤΟ ΕΠΊΣΚΟΠΟ ΙΕΡΟΥΣΑΛΉΜ !!! ΑΔΕΡΦΌ/ΘΕΌ!!! ΙΆΚΩΒΟ...

  • γκρινιαρης
    γκρινιαρης Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 18:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Άξιος... ας γελάσω!
    Επιτέλους ξεκουμπίστηκε... αντε γ...εια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 01:09 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΤΙΤΛΑΚΙΑ (ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΣ) ΝΑ ΕΛΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ

  • Νίκος Τ
    Νίκος Τ Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 00:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Βρε αυτή η κατάρα να απομακρυνονται άξιοι ιερείς από μητροπόλεις, όταν εκλέγεται νέος Επίσκοπος...

  • Σπυρος Ζωγραφος
    Σπυρος Ζωγραφος Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 22:10 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΞΙΟΣ!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...