Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 - Kalimera Arkadia

1η Γιορτή Φασολάδας στου Σέρβου Γορτυνίας (vd)

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Σερβαίων καλεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, από νωρίς το πρωί, σε πάρτυ  φασολάδας - χρώματος ερυθρού, μετά καπνιστών ρεγγών, μπόλικου οίνου, ελιών και κρομμύων στο Πνευματικό Κέντρο, στο χωριό. 

Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί «Μουσείο πόλης» στην Τρίπολη (εικόνες-βίντεο)!

Συνάντηση με σκοπό τη συζήτηση για τη δημιουργία μουσείου πόλης στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημαρχείο, το απόγευμα της Κυριακής (27/10.2013).

Ένα μουσείο πόλης δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να δουν την πόλη τους μέσα από τη διαχρονικότητα της και να μάθουν πράγματα που ίσως να μην γνώριζαν καθόλου. Επιπλέον αποτελεί και το 'brand name' μιας πόλης.

Διαβάστε περισσότερα...

«Άνοιξε» η υπηρεσία στο taxisnet και άρχισαν στην Αρκαδία οι αιτήσεις για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης!

Επιτέλους, «άνοιξε», στο taxisnet.gr η υπηρεσία χορήγησης επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης (και) για την Αρκαδία.

Από την υπηρεσία αυτή οι Αρκάδες μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλλουν 

Διαβάστε περισσότερα...

Οι μαύρες σελίδες της ιστορίας της κατοχής

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, ένας ολοκληρωτικός πόλεμος, ξεπέρασε κάθε άλλο σε τρόμο και φρίκη. Η Ευρώπη έγινε ολόκληρη ένα μέτωπο. Οι μαύρες σελίδες έχουν να κάνουν με εθνοτικές και φυλετι- κές εκκαθαρίσεις, την πρόκληση εμφυλίων συρράξεων, δωσιλογισμούς, λιμούς, επιδη- μίες, ομαδικές συλλήψεις, βασανιστήρια, και εκτελέσεις. Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της επιβολής της ναζιστικής ιδεολογίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πολυτιμότερος παίκτης της Α2 ο Γιαννουλάκος του Αρκαδικού!

Μετά τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, που σημαδεύτηκε από την πρώτη φετινή νίκη του Αρκαδικού και την εξαιρετική εμφάνιση του Βασίλη Γιαννουλάκου στο παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό Ζωγράφου, ο βασικός σέντερ της ομάδας είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της κατηγορίας έχοντας 0.705 πόντους (έναντι 0.704 του Κακιούζη) στο σύστημα αξιολόγησης tendex με τα μέχρι σήμερα παιχνίδια.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα νίκη και δεύτερος στη βαθμολογία ο Παναρκαδικός!

Με 1-0 κέρδισε ο Παναρκαδικός τον ΠΑΟ Βάρδας, την Κυριακή στην Τρίπολη και πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στον 4ο ‘όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Πλέον, ο Παναρκαδικός έχει 11 πόντους και είναι 2ος στη βαθμολογία, πίσω από τον Παναργειακός ο οποίος είναι πρώτος με 13!

Διαβάστε περισσότερα...

Τοπικό ποδόσφαιρο – Μαζί στην κορυφή ΑΕΚ και Δόξα Μεγαλόπολης

Μετά και τα Κυριακάτικα αποτελέσματα για την 3η αγωνιστική της πρώτης τοπικής κατηγορίας ποδοσφαίρου Αρκαδίας, στην κορυφή και με τρεις νίκες είναι η ΑΕΚ και η Δόξα.

Διαβάστε περισσότερα...

Γλέντι με … πίπιζες για την υποδοχή του χειμώνα στο Κάψια (εικόνες-βίντεο)

Σε μία ηλιόλουστη μέρα (που μόνο χειμώνα δεν θύμιζε…) η «Αει Μαίναλον» και το παραδοσιακό οινοποιείο «Καλόγρη» καλωσόρισαν το χειμώνα, στο χωριό Κάψια (λίγο έξω από την Τρίπολη), με ένα παραδοσιακό και ιδιαίτερο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα...

Υπονοούμενα Τσιαμούλου για Κοτσιάνη και Δημοσθένη – Μιλά για χαμηλά επιτόκια στις καταθέσεις του Δήμου ως το 2010 – «Λείπουν από τόκους 350.000 €» (vd)

Σοβαρά υπονοούμενα κατά των προηγούμενων δημοτικών αρχών (Κοτσιάνη και Σωτηρόπουλου, από το 1999 μέχρι το 2010) άφησε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νικόλας Τσιαμούλος, σε τοποθέτησή του, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν και δεν ήταν προγραμματισμένο, η συζήτηση έφτασε στο επιτόκιο των τραπεζικών καταθέσεων του Δήμου Τρίπολης.

Όταν ανέλαβε Δήμαρχος ο Γιάννης Σμυρνιώτης, οι καταθέσεις του Δήμου έφυγαν από την Τράπεζα Πειραιώς και πήγαν στην Eurobank με επιτόκιο 4%.

Αυτό που λέει ο Ν. Τσιαμούλος είναι ότι πριν οι καταθέσεις μεταφερθούν στη Eurobank, ο Δήμος είχε επιτόκιο 0,9% για τις καταθέσεις του και τονίζει: «Τότε τα επιτόκια της τράπεζας ήταν πολύ πιο υψηλά από σήμερα. Πώς περνάμε 0,90% και σήμερα σε οικονομική κρίση παίρνουμε 4%; Που πήγαν τόσα εκατομμύρια ευρώ;

Να ψάξετε κύριε Δήμαρχε γιατί δε παίρναμε υψηλότερο επιτόκιο και το λόγο που δεν το περνάμε. Όλοι το συζητάμε μεταξύ μας, αλλά κανείς δεν τολμάει να το πει.

Έχω φέρει μελέτη που αναφέρει ότι λείπουν από τόκους πάνω από 350.000 ευρώ».

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης έθεσε για άλλη μία φορά να γίνει ΕΔΕ για την υπόθεση αυτή!

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση των πρώην Δημάρχων αλλά και των Οικονομικών Αντιδημάρχων εκείνης της περιόδου, μετά τις νέες καταγγελίες Τσιαμούλου…

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...