Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά και παγοδρόμιο φέτος στην Τρίπολη (vd)

Υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά και παγοδρόμιο φέτος στην Τρίπολη (vd)

Συζήτηση για το χριστουγεννιάτικο στολισμό της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας, παρουσία των αντιδημάρχων Σταύρο Κουκάκη και Δημήτρη Κοσκινά. Μεταξύ των 25 - 30 χιλιάδων ευρώ θα κυμανθεί φέτος η δαπάνη για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου Τρίπολης, λίγο πιο μειωμένος σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Κουκάκης, χωρίς όμως να ανακοινώσει το ακριβές ποσό που θα δαπανηθεί.

Προβλέπεται να τοποθετηθεί η μεγάλη καμπάνα, όπως πέρυσι στην πλατεία Πετρινού και ένα καράβι. Στην πλατεία Άρεως θα λειτουργήσει το χωριό των Χριστουγέννων, στο οποίο θα προστεθούν ακόμα δύο σπιτάκια και μια γέφυρα που θα ενώνει το καρουζέλ με τα σπιτάκια. Θα τοποθετηθούν έλατα στην οδό Τάσου Σεχιώτη, τα οποία θα στολιστούν από καλλιτέχνες, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Φιλοτεχνικό όμιλος Τρίπολης, που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη δράση.

Θα λειτουργήσει και υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά για 10 μέρες στην πλατεία Άρεως. Επίσης φέτος προβλέπεται να στολιστούν και κάποιες γειτονιές, όχι μόνο το κέντρο. Το χωριό των Χριστουγέννων θα είναι ανοιχτό για 18 μέρες, από τις 20 Δεκέμβρη.

Για τη Φιλαρμονική του Δήμου προτάθηκε να παίξει τα κάλαντα στο κέντρο της πόλης και αξιολογήθηκε θετικά η πρόταση του Φώτη Παπούλια, ώστε να ακουστούν τα κάλαντα και σε γειτονιές της Τρίπολης. Επίσης ο κος Παπούλιας στην εισήγηση του πρότεινε να τραγουδούν τα κάλαντα σύλλογοι και φορείς που δραστηριοποιούνται στην πόλη, από τις 8-8:30 στα σκαλιά του Μαλλιαροπουλείου, ώστε να είναι πιο γιορτινή η ατμόσφαιρα στο κέντρο τις μέρες εκείνες. Σημαντική ήταν η παρατήρηση του προέδρου Ηλία Κάμαρη βασιζόμενος στο μήνυμα που στέλνει γραπτώς ο δήμος για αγάπη, αλληλεγγύη και χαρά για όλα τα παιδιά του κόσμου θέτοντας το εξής ερώτημα: "γιατί να μην είναι όλα δωρεάν και το παγοδρόμιο ή το καρουζέλ να αφορά μόνο τα παιδιά που ο πατέρας τους έχει χρήματα για να διαθέσει;"

Ο Ηλίας Τότσης πρότεινε να "πέσει" η τιμή του παγοδρόμιου από την τιμή των 10 ευρώ στο μισό γιατί τον χώρο και το ρεύμα του συγκεκριμένου επιχειρηματία το παρέχει ο δήμος δωρεάν και μάλιστα δεν πληρεί τους κανόνες ασφαλείας. Πρότεινε να υπάρξει φέτος τεχνικό ασφαλείας στο παγοδρόμιο, πρόταση που θα εξετάσει σοβαρά ο δήμος.

Στην επόμενη συνεδρίαση, που θα γίνει μέσα στην επόμενη βδομάδα, ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αρμοδιότητες στα μέλη της δημοτικής κοινότητας, ώστε να συμμετέχουν στη διοργάνωση του στολισμού της πόλης.

Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα από τη συζήτηση για το στολισμό.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...