Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Spring Day" από τη Χορωδία Τρίπολης και η "διαφορά"!

"Spring Day" από τη Χορωδία Τρίπολης και η "διαφορά"!

Μια πανδαισία αρμονικών φωνών και τραγουδιών πλημμύρισε το κατάμεστο -πάνω κάτω- “Μαλλιαροπούλειο θέατρο” τη βραδιά της Κυριακής 14 Απρίλη! Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, χωρίς ούτε καν οικονομικούς μηδαμινούς προϋπολογισμούς, έκανε τη λεγόμενη “διαφορά” απ' άποψη ποιότητας, ποσότητας, ομορφιάς, πρωτοτυπίας και, γενικά, συναυλιακής παράστασης...!

Το φιλότεχνο κοινό της πόλης είχε την ευκαιρία ν' απολαύσει μια ξεχωριστή ανοιξιάτικη βραδιά πλούσια σε σύγχρονες μουσικές αρμονίες, με ποιοτικό πρόγραμμα “υψηλών προδιαγραφών” που θα προσφέρουν τέσσερα χορωδιακά νεολαιίστικα σχήματα μ' ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο... όπως Musical, Pop, Jazz και Disney….Την ευκαιρία ν' απολαύσει μια ξεχωριστή ανοιξιάτικη βραδιά πλούσια σε σύγχρονες μουσικές αρμονίες, με ποιοτικό πρόγραμμα “υψηλών προδιαγραφών” που θα προσφέρουν τέσσερα χορωδιακά νεολαιίστικα σχήματα μ' ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο... όπως Musical, Pop, Jazz και Disney.

Η Χ.Τ. είναι ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος της πόλης μας που, επί 40 χρόνια, παρέχει μόρφωση και ψυχαγωγία στους δημότες μας χωρίς να έχει εισπράξει ούτε ένα αντίτιμο εισιτηρίου! Σήμερα, αν κι είναι ένα ερασιτεχνικό καλλιτεχνικό σωματείο, δουλεύει, μ' επαγγελματική ευσυνειδησία επάνω σε τέσσερα σφριγηλά χορωδιακά τμήματα: Προπαιδικό, Παιδικό, Γυναικείο Νεανικό και Μικτό ενηλίκων.

Το βραδινό της Κυριακής έδειξε την ποιοτική δουλειά που γίνεται στην κυψέλη της Χ.Τ. που είναι στον επάνω όροφο της γωνίας Νικηταρά και 28ης Οκτωβρίου. Σήμερα, η Χ.Τ. έχει περάσει -και το δείχνει- σε υψηλό ποιοτικά ρεπερτόριο, ελληνικό και ξενόγλωσσο, ρεπερτόριο αξιώσεων με οργανική συνοδεία και σολίστες... Και μόνο ότι, προχθές, στη σκηνή του “Μαλλιαροπουλείου” άφησαν τις φωνές τους να ξεχυθούν έξι εφτά σολίστες, που, ελάχιστα ή τίποτα δεν είχαν να ζηλέψουν από επαγγελματίες του είδους, αυτό τα λέει όλα!

Αυτή η άνοδος, πέραν ενός ικανότατου Διοικητικού Συμβουλίου και μιας Καλλιτεχνικής Επιτροπής που κινούν “με φαντασία” τα νήματα της πλοήγησης του Συλλόγου και οραματίζονται, υλοποιούν και στηρίζουν το καθετί, αυτή η ποιοτική δουλειά οφείλεται στις δύο καταπληκτικές Μαέστρους των τελευταίων ετών που διαθέτει η Χ.Τ., δύο καθόλα κυρίες και παιδαγωγούς, εξαιρετικές Μουσικούς, ανιδιοτελείς στο έπακρον... Ναι, όλη αυτή η ποιοτική δουλειά, αποκλειστικά, οφείλεται στην Ελένη Αλεξοπούλου και την Αμαλία Γούλα που εργάζονται, άοκνα, νυχθημερόν, αφενός επάνω στις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και αφετέρου παρακολουθώντας το σύγχρονο πολυφωνικό τραγούδι στα διεθνή μουσικά πρότυπα! Ναι, σήμερα, εκτός του πιάνου, οι Μαέστροι πρέπει να είναι, μουσικά, άριστα καταρτισμένοι, μορφωμένοι και σπουδαγμένοι και να επιμορφώνονται, συνεχώς... Η Χ.Τ. είναι “τυχερή” στον τομέα “Μαέστρων” αφού καλύτερη περίπτωση -δεν είναι υπερβολή- δεν θα μπορούσε να εξέβρει, από τις σημερινές Μαέστρους της που, έχουν και το προσόν της συνεργασίας μεταξύ τους επάνω σε καλλιτεχνικά θέματα όπως είναι η συνδιδασκαλία, οι συναυλίες...

Εχθές, λοιπόν, η Χ.Τ. παρουσίασε πολύ σύγχρονο “ίματζ” που της δίνει το δικαίωμα να συγκαταλέγεται στις “σούπερ” καλές, εν Ελλάδι, χορωδιακές “μπάντες”! “Χωρίς δεκανίκια”, με τις δυνάμεις της και μόνο, επιτελεί σπουδαίο και σοβαρό έργο!

Εξίσου ποιοτική ήταν και η -με δυο τμήματα- “παρτενέρ” της βραδιάς νεανική Αθηναϊκή χορωδία, “VOCAL INVENTIONS” - ΟΛΓΑΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” που, πραγματικά, εντυπωσίασε με το ρεπερτόριό της, όπως και με τις δουλεμένες φωνές των χορωδών... Αξίζουν συγχαρητήρια στη συνεπώνυμη, της δικής μας, Ελένης, στην Όλγα Αλεξοπούλου.

Μετά το πέρας της Συναυλίας υπήρξε σύγκλιση απόψεων ότι, το “SPRING DAY” πρέπει να γίνει θεσμός για κάθε άνοιξη, και να συνεχιστεί, πάντα, στο πλαίσιο του “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ” που θα διέπει όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Χ.Τ.!

Μην ξεχάσουμε να πούμε ένα ηχηρό “μπράβο” στις σολίστες της βραδιάς που μας εξέπληξαν: Εύη Αράπη, Ευγενία Κατιρτζή, Ναυσικά Μαμάκου, Αλεξάνδρα Μπιρμπίλη και Έλενα Πρασσοπούλου.

Τη βραδιά τίμησαν, με την παρουσία τους, από πλευράς Δήμου, οι δύο κυρίες: η επί του Πολιτισμού Αντιδήμαρχος Ελ. Καρούντζου και η τ. Πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Παναγοπούλου.

Από το Δ.Σ. τής

ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...